لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۰۷

کرونا در ایران | از وارد کردن تجهیزات واکسن به عنوان «اسباب خانه سفیر» تا ابتلای ۶۰۳ دانش‌آموز در چهارمحال و بختیاری


محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهوری ایران.
محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهوری ایران.

محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهوری ایران، در گردهمایی سفرا و نماینده‌های ایران در کشورهای همسایه، به مشکلات «انتقال پول» برای خرید تجهیزات واکسن کرونا و استفاده از سفارت‌های جمهوری اسلامی برای دور زدن تحریم‌ها اشاره کرد و گفت بخشی از تجهیزات تولید واکسن را تحت عنوان «اسباب خانه سفیر» به ایران وارد کرده‌اند.

او سپس افزود: «نباید این را می‌گفتم و از زبانم در رفت.»

محمد مخبر، پیش از رسیدن به سمت معاونت ریاست جمهوری رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، بود و در تیرماه، وعده داد که که تا پایان شهریور ۵۰ میلیون دز واکسن برکت تحویل داده شود. اما تا نیمه آذر تنها حدود ۱۰ میلیون دز از این واکسن تحویل داده شده است.

پس از واکنش‌های گسترده به خلف وعده مخبر، رئیس گروه دارویی برکت گفت: «در شرایط نرمال یکی، دو ماه تاخیر تولید واکسن طبیعی است.»

حمیدرضا جمشیدی، دلیل عدم تولید واکسن برکت به میزان وعده داده شده را «مشکلات در واردات تجهیزات» عنوان کرد و بخشی از این مشکلات را به تحریم‌ها علیه ایران ربط داد.

خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران ایران نیز در گزارشی دلیل تأخیر در تولید واکسن برکت را ابتلای «مهندسان چینی و هندی» خط تولید واکسن و «تحریم‌های آمریکا» عنوان کرد.

فارس همچنین ادعا کرد که ابزارهای لازم و مواد اولیه واکسن برکت عمدتا در امریکا تولید می‌شوند.

در تحولی دیگر، وزیر خارجه ایران گفته است که مجارستان، واکسن‌های ایرانی را نیز برای صدور ویزا برای شهروندان ایران پذیرفته است. حسین امیرعبدالهیان استاندارد تولید واکسن‌های ایرانی را «بالا» توصیف کرد و گفت به زودی صادرات این واکسن‌ها آغاز خواهد شد.

این در حالی است که هنوز هیچ یک از واکسن‌های تولید ایران، تأییدیه جهانی دریافت نکرده‌اند.

اوایل آبان ماه، وزیر بهداشت ایران از ارسال نتایج مطالعات واکسن برکت به سازمان بهداشت جهانی خبر داد.

هر چند هیچ یک از واکسن‌های تولید داخلی نتوانسته‌اند سهم عمده‌ای در واکسیناسیون عمومی داشته باشند، مقامات جمهوری اسلامی ایران همواره بر توانایی صادرات این واکسن‌ها به کشورهای دیگر تأکید می‌کنند. حتی چندی پیش، معاون وزیر بهداشت از موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا و سازمان غذا و دارو با صادرات ۲۰ درصد از واکسن‌های تولید داخلی کرونا خبر داد.

به گفته مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، تا روز ۱۸ آبان، ١٠ میلیون و ١١٠ هزار دز واکسن برکت، یک میلیون و ١٩۵ هزار دز پاستوکووک محصول انستیتو پاستور و یک میلیون و ٨٨٩ هزار دز اسپایکوژن تحویل وزارت بهداشت داده شده است.​

  • ابتلای دانش‌آموزان و مسئولان مدارس به کرونا؛ این بار در چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرگزاری ایسنا، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از ابتلای « ۶۰۳ دانش‌آموز، ۱۸۶ فرهنگی و هفت خدمتگزار» از ابتدای بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جاری خبر داد.

سید راشد جزایری افزود: «آمار ابتلای این قشر به کرونا نسبت به میانگین کشوری ۴۰ درصد پایین‌تر است.»

در روزهای گذشته، عده‌ای از مسئولان بهداشتی ایران از افزایش ابتلای دانش‌آموزان و معلمان به کرونا خبر دادند.

با این‌ حال، مقامات وزارت بهداشت بارها ارتباط افزایش آمار ابتلای دانش‌آموزان و معلمان به کرونا را با بازگشایی مدارس رد کرده‌اند.

  • آمار رسمی کرونا در ایران در ۲۵ آذرماه

وزارت بهداشت ایران از روز ۲۳ آذر تا ۲۵ آذر، ۲ هزار و ۵۰۰ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.

به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۶ میلیون و ۱۶۵ هزار و ۴۵۴ نفر رسید.

همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۶۳ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان کرونا را به ۱۳۰ هزار و ۹۴۶ نفر رساندند.

این در حالی است که بسیاری، از جمله تعدادی از خود مقامات کشور‌ معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است. 

در‌ حال حاضر، ۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۹ شهر در وضعیت زرد و ۳۲۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

XS
SM
MD
LG