قطع اینترنت تلفن همراه در مناطق برگزاری کنکور؛ متهمان تقلب سال گذشته در دانشگاه

به درخواست سازمان سنجش، در روز‌های برگزاری آزمون سراسری، اینترنت اپراتور‌های تلفن همراه در مناطقی که حوزه‌های امتحانی در آن قرار دارد تا ساعت ۱۲:۳۰ ظهر قطع شد.

رقابت داوطلبان کنکور ۱۴۰۱ از چهارشنبه هشتم تیرماه آغاز شد. به گفته سازمان سنجش، بیش از یک میلیون و ۴۸۹ هزار و ۲۲۰ داوطلب گروه‌های مختلف آزمایشی آزمون سراسری و طی چهار روز با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.

همزمان با آغاز کنکور سراسری که در روز چهارشنبه هشتم تیرماه برگزار شد اینترنت اپراتور‌های تلفن همراه در مناطق برگزاری کنکور نیز با قطعی همراه بود. روابط عمومی همراه اول در بیانیه‌ای اعلام کرد که این اقدام به درخواست سازمان سنجش صورت گرفته است.

گفته شده که قطع اینترنت با هدف عدم دسترسی شرکت‌کنندگان کنکور به منابع درسی و همچنین جلوگیری از سرقت سوالات کنکور صورت گرفته است.

قطع اینترنت «عمدی» در روز‌های برگزاری آزمون سراسری تنها مختص امسال نیست. سال گذشته محمدجواد آذری جمهوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت روحانی اختلال و قطع «عمدی» در اینترنت را در روز‌های برگزاری آزمون سراسری تأیید کرد. به گفته او هدف از این اقدام «برگزاری كنكور سراسری و جلوگیری از لو رفتن سوالات امتحان و تقلب بوده است.» اگرچه آقای جهرمی همان زمان ابراز‌ امیدواری کرده بود که برای سال آینده از دستگاه‌های مسدود‌كننده امواج استفاده شود اما این مسأله امسال نیز به قوت خود باقی بود و ساکنین و کسبه‌ای که در مناطق برگزاری آزمون سراسری قرار داشتند، قطعی اینترنت را در روز‌های برگزاری آزمون سراسری تجربه کردند.

کاربران شبکه‌های اجتماعی با انتقاد از عملکرد سازمان سنجش آن را دستمایه طنز قرار داده و نسبت به آن واکنش نشان دادند.


همزمان با آنچه «قطع اینترنت هدفمند» نامیده شده، عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش در ایران از نصب «دستگاه آشکارساز» موبایل در حوزه‌های کنکور خبر داد. او گفت که در حوزه‌های امتحانی «دستگاه آشکارساز نصب شده است که هر نوع وسایل الکترونیکی مانند موبایل و ساعت هوشمند شناسایی شود.» به گفته پور عباس، برخی داوطلبان کنکور به دلیل همراه داشتن گوشی تلفن همراه از کنکور محروم شدند.

آقای پورعباس همچنین گفت که پلیس فتا « برخی از گروه‌هایی که اقدام به فروش سوالات جعلی کنکور» کرده بودند را بازداشت کرد.

متهمان تقلب در دانشگاه در حال تحصیل

ادعای رئیس سازمان سنجش در حالی است که روزنامه اعتماد در گزارشی نوشته که در کنکور سراسری علوم تجربی سال گذشته صدها نفر با تقلبی گسترده توانستند به دانشكده‌های پزشكی و دندان‌پزشكی و داروسازی وارد شوند. این در حالی است که برخی از این افراد قبل از آن هم متهم به تقلب بوده اند.

روزنامه اعتماد می‌گوید با وجود شکایت قضایی و طرح در کمیسیون اصل نود مجلس، افراد متهم به تقلب «با پيگيری برخی نمايندگان مجلس» دوباره به دانشگاه برگشته‌اند.

به نوشته این روزنامه این افراد در دانشگاه‌های كهگيلويه و بویراحمد، كرمان، ايلام و چند استان دیگر مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های دولتی در رشته‌های پزشكی و دندان‌پزشكی و داروسازی مشعول به تحصيل هستند.

براساس آمار اعلام شده از سوی سازمان سنجش ۶۱ درصد کنکوری‌های امسال را زنان و ۳۹ درصد را نیز مردان تشکیل می‌دهند. نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۱ اواسط مرداد ماه جاری از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور اعلام خواهد شد.