یک عضو «شورای عالی انقلاب فرهنگی» جمهوری اسلامی گفته است که شانس قبولی و ورود «دهکهای ثروتمندتر» به «دانشگاههای دولتی» در ایران بیشتر از سایر بخشهای جامعه بیشتر است.
محمدحسین ساعی با اشاره به اینکه «عدالت آموزشی» مقولهای «چند مولفهای» و پیچیده است که حل آن صرفا با «مصوبه» امکان پذیر نیست، به «باشگاه خبرنگاران» وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی گفته است که در فرایند «کنکور» ایران، کمتر از «۱۰ درصد» به حل مسئله «عدالت آموزشی» کمک میشود.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی جمهوری اسلامی با اعلام اینکه «طبق آمارهای موجود» وضعیت عدالت آموزشی هم اکنون «اصلا مناسب نیست» و حتی بحث لحاظ کردن تاثیر «معدل» برای ورود به دانشگذاهها، وضعیت را بدتر میکند، افزوده است: در «مناطق محرومتر» در معدلهای مشابه هم افرادی که مربوط به «دهکهای ثروتمندتر» جامعه هستند «بیشتر قبول شدهاند.»
خبرگزاری «ایمنا» آذرماه ۹۸ در گزارشی نوشت که بر اساس آمار سازمان «همکاریهای اقتصادی و توسعه» میانگین سرانه دانشآموزی کشورهای دنیا، «۹۳۱۳ دلار» آمریکاست و در ایران این عدد در «خوش بینانهترین حالت» ممکن به حدود «۶۰۰ دلار» میرسد و این یعنی، آنها در این زمینه حداقل «۱۵ برابر» بیشتر هزینه میکنند.
همزمان، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با خبرگزاری «ایسنا»، از اعلام شهریه مدارس غیردولتی خبر داده و گفته است که کمترین شهریه مصوب ثابت «چهار میلیون تومان» و بیشترین شهریه «۳۵ میلیون تومان» خواهد بود که در «سامانه مشارکتها» برای هر مدرسه مشخص شده است.
احمد محمودزاده با بیان اینکه «سقف شهریه مصوب» برای دوره متوسطه دوم «۳۴ میلیون تومان»، برای دوره متوسطه اول «۳۳ میلیون تومان» و برای دوره ابتدایی «۲۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان» است، تاکید کرده است: «شهریهای بالاتر از رقم اعلام شده نخواهیم داشت.»
کاربران فراوانی در شبکههای اجتماعی طی سالیان اخیر، بارها اعلام کردهاند رقمهای اعلامی از سوی مسئولان دولتی ایران برای تعیین «سقف و کف شهریه دریافتی مصوب» در بسیاری از مدارس ایران اجرایی نمی شود و برخورد مدیران آموزشگاهها در این حوزه «سلیقهای» است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی جمهوری اسلامی امروز با اعلام اینکه «مجموع قبولیهای کنکور» از «طبقات بالاتر جامعه» به نسبت دهکهای پایینتر جامعه با «معدل بیشتر» بوده بیان داشته است که در تهران نیز «بیشترین قبولیهای دانشگاهها» را همین بخش از جامعه دارد و میزان «معدلهای قبولی» در میزان با استانهای محروم مانند «سیستان بلوچستان و گلستان» بسیار پایینتر است.
محمدحسین ساعی همچنین گفته است که در صورتی که «معدل» مبنای اصلی ارزشیابی تحصیلی و سنجش افراد برای ورود به دانشگاهها قرار گیرد، در «کوتاه مدت» این امکان وجود دارد که «بازسازی به نفع عدالت آموزشی اتفاق بیفتد.»
کامران عبدولی، معاون حفاظت و پیشگیری از حریق سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران بیست و پنجم فروردینماه اظهار داشته بود که بر اساس آماری که سازمان نوسازی مدارس شهر تهران اعلام داشته، تاکنون حدود ۲۰۰۰ مدرسه به عنوان «مدارس غیراستاندارد و ناایمن» وجود دارد و افزوده بود: البته تعداد مدارس بیش از این است و حدود «۲۵۰۰ مدرسه» وجود دارند که مابقی آن ۵۰۰ مدرسه، در وضعیت «ناپایدار و تخریب» هستند.
روزنامه «قدس» چاپ مشهد نیز سیام مردادماه ۹۸ در گزارشی با اشاره به اینکه در کل کشور حدود «۴۰۰ مدرسه خشتیوگلی» وجود دارد که از این تعداد «۲۰۰ مدرسه» یعنی نیمی از آن در استان سیستان و بلوچستان است، نوشته بود: حالا که آموزش و پرورش از «حذف این مدارس» سخن میگوید، استان سیستان و بلوچستان را «استثناء» کرده است!
براساس یک گزارش منتشر شده از سوی یواسنیوز، فارغالتحصیلان دانشگاه عمدتا از مهارت های لازم برای ورود به بازار کار برخوردار نیستند و بیشتر بر اساس تئوری آموزش داده میشوند.
مجتبی شریعتی نیاسر، معاون وزیر علوم دولت روحانی گفته بود که سالانه ۲۰ هزار فارغالتحصیل دکتری بیکار وارد جامعه میشوند.
دادههای مرکز آمار ایران نشان میدهد نرخ بیکاری تحصیلکردههای دانشگاهی در سال ۱۳۵۵، نیم درصد برآورد شده است که امروز این رقم به ۴۰ درصد رسیده است.