آمار وزارت بهداشت ایران از ۴ مرداد تا ۵ مرداد، ۳۴ هزار و ۹۵۱ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا را تأیید کرد.
این رقم، رکوردی تازه در شمار روزانه مبتلایان به کرونا در ایران از آغاز شیوع ویروس رقم میزند. رکورد پیشین، روز گذشته با ۳۱ هزار و ۸۱۴ بیمار ثبت شده بود.
همچنین از ۴ مرداد تا ۵ مرداد، ۳۵۷ نفر دیگر در اثر ابتلا به کرونا در ایران جان باختند.
از آنجایی که وزارت بهداشت ایران آمار تفکیکی ارائه نمیدهد، بسیاری بر این باور هستند که آمار واقعی ابتلا و مرگ به مراتب بالاتر از آن چیزی است که اعلام میشود.
آمار روزانه مبتلایان در ایران در دو روز گذشته، این کشور را در بالای جدول رتبهبندی شیوع کرونا در جهان قرار میدهد.
وبسایت «دنیای ما در قالب آمار» که آمار شیوع ویروس در دنیا را جمعآوری میکند و آخرین بار، روز دوشنبه ۴ مرداد بهروزرسانی شده است با در نظر گرفتن شمار مبتلایان روزانه به ازای هر میلیون نفر، از میان کشورهای آمریکا، روسیه، برزیل، هند، اندونزی، و بریتانیا، ایران را در رتبه دوم پس از بریتانیا قرار داده است.
- اوضاع وخیم بیمارستانها در تهران
علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت شمار بستریها در تهران به ۱۰ هزار رسیده است و پیشبینی کرد که آمار بستریها از این نیز فراتر برود.
آقای زالی گفت میزان مراجعین سرپایی ما بین ۱۹ تا ۲۰ هزار بیمار است و تعداد بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ نفر است.
رئیس بیمارستان سینای تهران نیز با اشاره به «موج فزاینده پیک پنجم کرونا» گفت در یک سال و نیم گذشته به صورت «بیوقفه» بیمار پذیرش کردهاند.
محمد طالبپور به خبرگزاری «ایسنا» از مراکز ارتشی، شهرداری و غیره خواست تا «به داد بیماران و بیمارستانها برسند.»
آقای طالبپور گفت میزان بیماری نسبت به پیک قبلی سه یا چهار برابر شده است و افزود: «اگر تعداد بیماران مقداری بیشتر شود دیگر پشت درب بیمارستان میمانند.»
رئیس بیمارستان سینا همچنین گفت که بنا به دستور وزارت بهداشت، بیمارانی که مبتلا به کرونا نیستند را ترخیض میکنند.
- تعطیلی بی نتیجه
محسن هاشمی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه شمار جانباختگان ویروس کرونا در پایتخت از مرز ۱۵۰ نفر هم عبور کرد، گفت تعطیلی شش روزه در تهران نه تنها مؤثر نبوده بلکه اثر منفی نیز داشته است.
گزارشهای میدانی رسانههای داخل ایران حاکی از آن است که بسیاری از پاساژها و مغازهها در این مدت به فعالیت خود ادامه دادند.
یک مغازهدار به خبرگزاری «ایسنا» گفته که اگر مجبورش نکنند مغازه را نمیبندد چون «حتی مغازهای که اجارهای نیست هر روز تقریبا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه دارد.»
رییس اتاق اصناف مرکز استان مرکزی در جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا گفت در شرایطی که پرداخت حقوق بازرسان دو ماه عقب است، اتاق اصناف بر چه چیزی نظارت کند؟
جمشید زند همچنین گفت وزارت بهداشت هنوز اصناف را در اولویت تزریق واکسن قرار نداده است.
- اصرار وزارت آموزش و پرورش به بازگشایی حضوری مدارس
وزیر آموزش و پرورش ایران میگوید سیاست قطعی امسال، بازگشایی حضوری مدارس است.
محسن حاجی میرزایی گفت «طوری دانش آموزان را گروه بندی و ساماندهی میکنیم که فاصله اجتماعی رعایت شود.»
به گزارش خبرگزاری «ایرنا»، براساس مصوبه ستاد ملی کرونا، وزارت بهداشت موظف است واکسیناسیون معلمان و کارکنان آموزش و پرورش و رانندگان سرویس هاس مدارس را تا پایان شهریور ماه۱۴۰۰ انجام دهد.
- برگزاری کنکور ارشد در بحبوحه کرونا
به رغم وضعیت بحرانی کرونا در کشور، کنکور ارشد از چهارشنبه ۶ مرداد تا جمعه ۸ مرداد، با ۴ هزار و ۵۴ داوطلب برگزار خواهد شد.
این در حالی است که داوطلبان خواستار تعلیق آن به دلیل شیوع ویروس کرونا شدهاند.
این کنکور قرار بود پنجم تا هفتم خردادماه برگزار شود اما ستاد کرونا آن را به تعویق انداخت.
منقتدان میگویند چرا حالا که وضعیت شیوع کرونا بدتر شده سازمان سنجش اصرار به برگزاری این آزمون دارد.