لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۲۳

کرونا در ایران؛ از برگزاری نماز عید فطر تا اظهارنظر نماینده مجلس در مورد بازار سیاه واکسیناسیون


مراسم احیاء دانشگاه شریف- عکس از خبرگزاری مهر
مراسم احیاء دانشگاه شریف- عکس از خبرگزاری مهر

بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت ایران، از نوزدهم تا بیستم اردیبهشت، ، ۱۸ هزار و ۴۰۸ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در ایران تأیید شد. همچنین ۳۵۱ نفر جان خود را در اثر ابتلا به کووید-۱۹ از دست دادند.

بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است.

آیا موج چهارم در ایران پایان یافته است؟

در حالی که چند روز پیش سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران با اشاره به اینکه در اکثر استان‌ها، شیب همه‌گیری سیر نزولی پیدا کرده است ادعا کرد که موج چهارم پایان یافته است، سعود مردانی، عضو کمیته ستاد مقابله با کرونا ادعای «عبور از موج چهارم کرونا» را منطقی نمی‌داند.

آقای مردانی می‌گوید تعدادی از شهرها در ابتدای «پیک چهارم» قرار دارند و تعدادی نیز با «استقرار این موج» روبرو هستند.

در همین حال، از روز شنبه، در پی اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، از شنبه هجدهم اردیبهشت، تعدادی از مشغال پس از هفته‌ها تعطیلی، فعالیت خود را از سر گرفتند.

این در حالی است که بسیاری از کسبه به عدم حمایت دولت از مشاغل در دوران همه‌گیری کرونا و تعطیلی اجباری اعتراض دارند و در چند روز گذشته، گزارش‌هایی مبنی بر بالا کشیدن کرکره تعدادی از مغازه‌ها به صورت خودجوش در برخی از نقاط کشور در فضای مجازی منتشر شده است.

تعیین سرنوشت برگزاری امتحانات نهایی

پس از مدتی اختلاف نظر میان وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت بر سر برگزاری امتحانات حضوری، سرانجام ستاد ملی کرونا تصمیم به برپایی امتحانات به صورت حضوری گرفت.

خسرو ساکی، رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزش و پرورش در این رابطه گفت: « ستاد ملی مقابله با کرونا بر سه موضوع تاکید دارد اول آنکه مسیرهای تردد کوتاه باشد، دوم آنکه تجمعات تا حد امکان کاهش یابد و این موضوع چه در هنگام ورود و خروج دانش‌آموزان و چه در حوزه امتحانی رعایت شود و سومین مورد مربوط به داشتن تهویه مناسب حوزه‌های امتحانی است.»

در هفته‌های گذشته، دانش‌آموزان در شهرهای مختلف در اعتراض به برگزاری امتحانات نهایی خود به صورت حضوری علیرغم شیوع و گسترش ویروس کرونا با سر دادن شعارهایی از جمله «امتحان حضوری نمی‌خوایم، نمی‌خوایم» و «امتحان حضوری با کرونا نمی‌شه» دست به تجمع زدند.

محدودیت‌های تردد و برگزاری نماز عید فطر

در حالی که محدودیتهای ترددی «میان استانی» برای تعطیلات عید فطر اعمال شده است، نماز عید فطر برگزار خواهد شد.

حسین قاسمی، دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا اعلام کرد که در ایام تعطیلات عید فطر محدودیت وجود ندارد، بلکه ممنوعیت تردد «بین استانی» اعمال خواهد شد.

در همین حال، مهدی حاجیان، سخنگوی ناجا در گفتگو با «ایرنا» از جریمه یک میلیون تومانی برای خودروهایی که در شهرهای «قرمز » (بسیار پرخطر) تردد کنند خبر داد.

از طرفی، علی نوری، معاون سازماندهی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت نماز عید فطر با ر«عایت دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی» در شهرهای قرمز و نارنجی در فضای باز و در شهرهای زرد و آبی بر اساس «طرح مدیریت هوشمند» در مصلی‌ها و مساجد برگزار می‌شود. جزئیاتی از این طرح هوشمند منتشر نشده است.

آقای نوری از افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند و یا علائم بیماری دارند خواست تا در نماز شرکت نکنند.

بازار سیاه واکسیناسیون بار دیگر خبرساز شد

رسانه‌های داخل ایران، اظهارات معصومه پاشایی بهرام، نماینده مرند و جلفا را در مورد تخلف در فرآیند واکسیناسیون بازتاب دادند.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه تعدادی از واکسن‌ها «خارج از زنجیره رسمی توزیع» با «مبالغ هنگفت» در بازار سیاه به فروش می‌رسند گفت: «هر واکسن آسترازنکا در بازار سیاه تا ۲۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد، درحالیکه که قیمت این واکسن نهایتاً ۳۰۰ هزار تومان است.»

نماینده مرند و جلفا گفت بیش از ۵۰ درصد از شناسه‌های واکسن در «سامانه تیتک» ثبت نشده است و این موضوع احتمال تزریق واکسن‌های تقلبی را افزایش می‌دهد. او راهکار پیشگیری از تخلف را استفاده از ظرفیت نظارتی سامانه «تیتک» دانست .

با آغاز واکسیناسیون عمومی در ایران، اختلاف نظر میان مقامات بر سر استفاده از توزیع واکسن‌ها از طریق دو سامانه ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت اقلام سلامت‌محور «تیتک» متعلق به سازمان غذا و دارو و سامانه یکپارچه بهداشت «سیب» متعلق به معاونت وزارت بهداشت نیز شروع شد و همچنان ادامه دارد.

XS
SM
MD
LG