لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۲

گشت‌زنی ناو آمریکایی در حریم جزیره مورد مناقشه در دریایی جنوبی چین


ورود ناوشکن یو اس اس استتم متعلق به نیروی دریایی ایالات متحده به بندر شانگهای چین - ۱۶ نوامبر ۲۰۱۵
ورود ناوشکن یو اس اس استتم متعلق به نیروی دریایی ایالات متحده به بندر شانگهای چین - ۱۶ نوامبر ۲۰۱۵

یک مقام وزارت دفاع ایالات متحده به خبرگزاری رویترز گفته است یک ناو جنگی آمریکا روز یکشنبه اقدام به گشت زنی در نزدیکی یک جزیره مورد مناقشه چین، تایوان و ویتنام در آب‌های دریای جنوبی چین کرده است؛ عملیاتی که معنای آن به چالش کشیدن مناقشه این سه کشور است.

رویترز به نقل از این مقام که هویت آن فاش نشده است نوشت، ناوشکن یو اس اس استِتم (U.S.S. Stethem) که مجهز به موشک‌های هدایت شونده است، در داخل محدوده ۱۲ میل دریایی جزیره ترایتون، بخشی از جزایر پاراسل در دریای جنوبی چین، به حرکت و گشت زنی ادامه داده است.

شبکه خبری فاکس در ابتدا این خبر را منتشر کرد.

این دومین عملیات «آزادی ناوبری» نیروی دریایی آمریکا در آن منطقه مورد مناقشه در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ است. یک ناو دیگر ارتش آمریکایی نیز اواخر ماه مه در چارچوب یک مانور دریایی وارد حریم ۱۲ میلی یک جزیره مصنوعی ساخت چین در آن منطقه شده بود.

طبق قوانین بین المللی، ۱۲ میل دریایی به عنوان حریم آبی یک منطقه به حساب می‌آید و به نوشته رویترز، حرکت ناوگان نیروی دریایی ارتش آمریکا در داخل این محدوده، به معنای آن است که ایالات متحده ادعاهای مطرح شده در مورد مالکیت این جزایر را به رسمیت نمی‌شناسد.

چین طی سال‌های اخیر اقدام به ساخت جزایر مصنوعی در نقاط مختلفی از دریای جنوبی چین کرده و پس از آن خطوط کشتیرانی جدیدی را نیز تعیین کرده است؛ اقدامی که منجر به بر هم خوردن خطوط دریانوردی شناخته شده در عرصه بین المللی شده است.

به گفته میرا رَپ‌هوپر کارشناس مرکز امنیت نوین آمریکا، ترسیم این خطوط ناوبری جدید در اطراف جزایر پارسل توسط پکن، که از سال ۱۹۷۴ تاکنون بطور مؤثری تحت کنترل چین است، غیرقانونی بوده و «عملیات آزادی ناوبری» (fonop) می‌تواند به چالش کشیدن این اقدام تلقی شود.

این در حالی است که پرزیدنت ترامپ قرار است یکشنبه شب با رئیس جمهوری چین به صورت تلفنی گفت‌وگو کند؛ اما از آنجا که پیش از آن با نخست وزیر ژاپن صحبت میکند، انتظار می‌رود تمرکز عمده گفت‌وگوها بر تهدید موشکی و هسته‌ای کره شمالی باشد، تا مناقشه در دریای جنوبی چین.

رئیس جمهوری ایالات متحده همچنین قرار است به زودی در حاشیه نشست سران گروه ۲۰ در آلمان با این دو رهبر شرق آسیا دیدار و گفت‌وگو کند. نشست دو روزه سران گروه ۲۰ از روز جمعه ۱۶ تیر ماه در شهر هامبورگ آغاز خواهد شد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG