دولت ایالات متحده به دلیل نگرانی از ارتباط شرکت «کاسپرسکی» که در زمینه امنیت اینترنتی فعالیت میکند با کرملین و فعالیتهای سایبری مسکو، روز چهارشنبه با صدور بخش نامهای، کلیه مؤسسات و آژانسهای فدرال را از استفاده از نرم افزارهای تولیدی آن شرکت روسی منع کرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بخش نامه اِلِن دوک سرپرست وزارت امنیت داخلی ایالات متحده در حالی ابلاغ میشود که نهادهای مختلف اطلاعاتی و برخی کمیتههای کنگره آمریکا در حال تحقیق درباره دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آبان ماه سال گذشته هستند.
بر اساس این بخش نامه، ادارات و آژانسهای فدرال باید استفاده از خدماتی را که مستقیم یا غیرمستقیم توسط کاسپرسکی ارائه میشوند متوقف کنند. وزارت امنیت داخلی به این نهادها ۳۰ روز فرصت داده استفاده از این محصولات را بررسی، و در صورت استفاده، طی ۹۰ روز اقدام به جمع آوری آن کنند.
شرکت کاسپرسکی در واکنش به این تصمیم واشنگتن، در بیانیهای از صدور بخش نامه وزارت امنیت داخلی آمریکا ابراز تاسف کرد و بر این ادعای خود پافشاری کرد که «ارتباط خارج از اصول اخلاقی حرفهای، یا هر گونه وابستگی با هر دولتی، از جمله دولت روسیه، ندارد.»
سخنگوی کرملین نیز صبح پنجشنبه گفت، تصمیم آمریکا علیه کاسپرسکی توانایی رقابت این شرکت روسی را در جهان تضعیف میکند. به گزارش خبرگزاری رویترز، دمیتری پسکوف به خبرنگاران گفت، چنین اقداماتی بر خلاف موازین رقابت منصفانه و قوانین بین المللی است.
دولت پرزیدنت دونالد ترامپ اواخر تیر ماه، محصولات کاسپرسکی را از فهرست فناوریها و نرمافزارهای امنیت سایبری مورد تایید و قابل استفاده توسط شرکتها و سازمانهای دولتی آمریکا خارج کرده بود. بنیانگذاران کاسپرسکی شهروند روسیه هستند و دفتر مرکزی آن در مسکو قرار دارد.
روابط واشنگتن و مسکو در سالهای اخیر، به دلیل اختلاف بر سر برخی مسائل، مانند بحران اوکراین و جنگ سوریه، رو به سردی گذاشته و انتشار گزارش سال گذشته نهادهای اطلاعاتی در مورد تلاش مسکو برای تاثیرگذاری در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده نیز آن را سردتر کرده است.