لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۲۳

تیلرسون: اوضاع لبنان و وضعیت حریری در عربستان را زیر نظر داریم


همزمان با افزایش نگرانی ها بخصوص از سوی دبیرکل سازمان ملل و مقام های لبنان، وزیر خارجه ایالات متحده می گوید آمریکا وضعیت سعد حریری را زیر نظر دارد و همتای عربستانی او را مطمئن ساخته که نخست وزیر لبنان به میل خود استعفا داده است.

رکس تیلرسون جمعه شب ۱۹ آبان با بیان این که عادل الجبیر وزیر خارجه سعودی به او اطمینان داده است که آقای حریری به میل خود استعفا داده و فشاری بر او از جانب ریاض در کار نبوده، گفت با این حال واشنگتن وضعیت را زیر نظر دارد و تحولات را دنبال می‌کند.

رکس تیلرسون در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران تاکید کرد که آمریکا «با دقت بسیار» اوضاع را رصد می‌کند، از «دولت مشروع لبنان» حمایت می‌کند، و همچنین از کشورهای دیگر می‌خواهد از دخالت در این مناقشه خودداری کنند.

آقای تیلرسون همچنین در مورد خواسته دولت لبنان، که استعفای حریری را نپذیرفته و از او خواسته برای گفت‌وگو به کشورش باز گردد، گفت اگر او قرار باشد از مقام نخست وزیری کناره گیری کند باید به لبنان بازگشته و آن را رسمی کند.

نگرانی گوترش و لبنانی ها

اظهارات آقای تیلرسون تنها ساعتی بعد از ابراز نگرانی دبیرکل سازمان ملل از افزایش تنش‌ بین عربستان و لبنان بیان شد.

جمعه، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل گفت افزایش تنش بین عربستان و لبنان به سطحی بسیار نگران کننده رسیده است.

آقای گوترش با بیان اینکه «هر درگیری جدیدی در منطقه با عواقب مخربی همراه است»، گفت: ضرورت دارد که اقدامی برای جلوگیری از بروز درگیری جدید انجام شود.

ساعاتی پیش از اظهارات وزیر خارجه آمریکا، میشل عون رئیس جمهوری لبنان نیز به سفیر سعودی در بیروت گفت که با توجه به شرایط سعد حریری در عربستان، استعفای او قابل پذیرش نیست و وی باید به کشور برگردد.

زمزمه‌های حول یک استعفا

سعد حریری شنبه قبل استعفا داد. برخی رسانه های غربی مدعی شده اند استعفای حریری بی ارتباط به بازداشت های اخیر در عربستان به بهانه مبارزه با فساد نیست. با اینحال سعد حریری یک سفر کوتاه به امارات داشته است.

عربستان هرگونه بازداشت یا فشار بر حریری را رد می کند اما یک روز بعد از استعفای حریری، کابینه دول لبنان را به دلیل مشارکت داد گروه حزب‌الله، کابینه متخاصم نامید.

ایالات متحده و کشورهای غربی، حزب الله لبنان را یک گروه تروریستی می دانند. جمهوری اسلامی از حامیان این گروه است و به همین دلیل مورد انتقاد شدید آمریکاست.

لبنان بعد از دو سال بحران رهبری، یکسال پیش توانست رئیس جمهوری و نخست وزیر خود را منصوب کند. «میشل عون» بعد از توافق و همراهی حزب الله لبنان توانست رئیس جمهوری لبنان شود.

به نظر می رسد فشار اخیر عربستان و کشورهای نزدیک به آن بر لبنان در ادامه رویه این کشور برای آنچه مبارزه با تروریسم باشد. سه ماه پیش، عربستان و همین کشورها روابط خود را یک طرفه با قطر به بهانه حمایت از تروریسم و نزدیکی به جمهوری اسلامی ایران قطع کردند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG