تنها یک هفته بعد از استعفای سعد حریری از مقام نخست وزیری لبنان، آن هم در ریاض، دولت عربستان و برخی کشورهای متحد این کشور در بیانیه هایی از شهروندان کشورهای شان خواستند از سفر به لبنان خودداری کنند.
عربستان سعودی جمعه ۱۹ آبان از اتباع خود خواست بلافاصله از لبنان خارج شوند و از هیچ کشوری به لبنان سفر نکنند. ساعتی بعد از این بیانیه بلوک کشورهای تحت رهبری عربستان یعنی بحرین، امارات متحده عربی و کویت نیز از شهروندان خود خواستند خاک لبنان را ترک کنند.
وزارت خارجه امارات دلیل این درخواست را «شرایط نامناسب» در لبنان عنوان کرد.
روز شنبه سعد حریری نخست وزیر لبنان بعد از یک سفر غیرمنتظره به عربستان سعودی، ناگهان استعفای خود را اعلام کرد. رئیس جمهوری لبنان این درخواست را نپذیرفت و گفت حریری باید به لبنان بازگردد.
برخی رسانه های غربی مدعی شده اند استعفای حریری بی ارتباط به بازداشت های اخیر در عربستان به بهانه مبارزه با فساد نیست. با اینحال سعد حریری یک سفر کوتاه به امارات داشته است.
عربستان هرگونه بازداشت یا فشار بر حریری را رد می کند اما یک روز بعد از استعفای حریری، کابینه دول لبنان را به دلیل مشارکت داد گروه حزبالله، کابینه متخاصم نامید.
ایالات متحده و کشورهای غربی، حزب الله لبنان را یک گروه تروریستی می دانند. جمهوری اسلامی از حامیان این گروه است و به همین دلیل مورد انتقاد شدید آمریکاست.
لبنان بعد از دو سال بحران رهبری، یکسال پیش توانست رئیس جمهوری و نخست وزیر خود را منصوب کند. «میشل عون» بعد از توافق و همراهی حزب الله لبنان توانست رئیس جمهوری لبنان شود.
به نظر می رسد فشار اخیر عربستان و کشورهای نزدیک به آن بر لبنان در ادامه رویه این کشور برای آنچه مبارزه با تروریسم باشد. سه ماه پیش، عربستان و همین کشورها روابط خود را یک طرفه با قطر به بهانه حمایت از تروریسم و نزدیکی به جمهوری اسلامی ایران قطع کردند.