رئیسجمهوری ایالات متحده گفت تصمیم واشنگتن برای دو برابر کردن شمار مشاوران نظامی آمریکا در عراق، فاز جدیدی از کارزار علیه گروه موسوم به «دولت اسلامی» است و نه نشانی از شکست استراتژی او در منطقه.
باراک اوباما در گفتوگو با شبکه خبری سی.بی.اس آمریکا که روز یکشنبه پخش شد گفت فاز اول، روی کار آوردن دولتی فراگیر و معتبر در عراق بود.
به گفته رئیس جمهوری آمریکا اعزام ۱۵۰۰ سرباز دیگر آمریکایی به عراق حاکی از تغییر رویکرد از استراتژی دفاعی به تهاجمی است. این تصمیم رئیسجمهوری آمریکا روز جمعه اعلام شد.
آقای اوباما در ادامه گفتگوی خود با سی.بی.اس گفت «حملات هوایی در کاهش توان گروه دولت اسلامی (داعش) بسیار موثر بوده و پیشرفت آنها را کند کرده است. ما اکنون به نیروهای زمینی نیاز داریم؛ نیروهای زمینی عراقی که نیروهای داعش را به عقب برانند.»
رئیسجمهوری آمریکا همچنین اعزام نیروهای بیشتر به منطقه را رد نکرد و در ادامه گفت «میدانید، من به عنوان فرمانده کل قوا هرگز نمیگویم هرگز.» با این حال او خاطر نشان کرد که فرماندهان ارتش آمریکا معتقدند با پیوستن نیروهای ائتلاف به آمریکا در یاری رساندن به سربازان عراقی، احتمالا به سربازان کمتری نیاز خواهد بود.
حملات هوایی ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا در روز شنبه یک کاروان متشکل از ۱۰ خودروی زرهی متعلق به گروه داعش را در نزدیکی شهر موصل منهدم کرد، اما به گفته مقامات آمریکایی معلوم نیست آیا ابوبکر البغدادی، رهبر خودخوانده آن گروه در این کاروان بود یا خیر.
تصمیم اعزام نیروهای بیشتر به عراق، حدود پنج ماه پس از تصرف بخشهای عمده آن کشور توسط داعش اتخاذ شده است. این گروه افراطی سنی بخش هایی از سوریه را نیز اشغال کرده است.
تصمیم پرزیندت اوباما برای خارج کردن نیروهای رزمی آمریکا از عراق در سال ۲۰۱۲ میلادی (۱۳۹۱ خورشیدی)، مورد انتقاد شدید برخی جمهوریخواهان از جمله سناتور جان مککین قرار گرفته بود.
اخبار سیاسی آمریکا حاکی است که قانونگذاران جمهوریخواه و دموکرات گفتهاند به اعتقاد آنها کنگره باید درباره تصمیم اعزام نیرو به عراق، اعمال نظر بیشتری داشته باشد.
سناتور جان تیون، به شبکه خبری سیانان گفت «به نظرم درباره اختیار استفاده از نیروی نظامی، چانهزنی خواهیم کرد.»
کریس مورفی، سناتور دموکرات نیز گفت گمان نمیکند که اوباما بتواند بدون اقدام کنگره دستور اعزام سربازان را صادر کند. به گفته او، دیگر قانونگذاران نیز خواستار شواهدی هستند که بگوید این تصمیم اقدامی صحیح است.
کریس مورفی همچنین افزود گفت «ما طی دهه گذشته صدها هزار سرباز در عراق داشتیم که به نیروهای مسلح عراق آموزش میدادند. آنها در عرض چند هفته و با یک اراده نامنظم از عراق خارج شدند. این بار باید مطمئن باشیم که این یک ماموریت واقعگرایانه است.»