لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۵۵

هیلاری کلینتون نامزد احتمالی دموکرات‌ها شد؛ "نقطه عطف" در تاریخ آمریکا


هیلاری و بیل کلینتون دقایقی بعد از سخنرانی پیروزی هیلاری کلینتون.
هیلاری و بیل کلینتون دقایقی بعد از سخنرانی پیروزی هیلاری کلینتون.

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه سابق آمریکا با کسب پیروزی در رقابت های درون حزبی چند ایالت دیگر آمریکا نامزد احتمالی حزب دموکرات شد.

بانوی اول سابق آمریکا، اولین زن در تاریخ آمریکا شد که احتمالا نامزد یکی از دو حزب اصلی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می شود. قرار است تیرماه، دو حزب دموکرات و جمهوریخواه نامزدهای رسمی خود برای انتخابات را اعلام کنند که احتمالا کلینتون و ترامپ خواهند بود.

انتخابات روز سه شنبه ۱۸ خرداد در حالی برگزار شد که از آن به عنوان "سه شنبه بزرگ۴" یاد می شود.

در این روز دموکرات ها در شش ایالت کالیفرنیا، نیوجرسی، نیومکزیکو، داکوتای شمالی و جنوبی و مونتانا رقابت کردند و انتخابات جمهوریخواهان در ایالتهای کالیفرنیا، نیوجرسی، داکوتای جنوبی، مونتانا و نیومکزیکو برگزار شد.

ترامپ که رقیبی ندارد، برنده انتخابات در حوزه های جمهوریخواهان شد اما در سمت دموکرات ها رقابت با پیروزی هیلاری کلینتون همراه شد.

هیلاری کلینتون در ایالت کالیفرنیا به پیروزی قاطع رسید و حدود ۵۶ درصد آراء را از آن خود کرد. اهمیت کالیفرنیا بخاطر ۴۷۵ نماینده انتخاباتی یا دلگیت است که در نتیجه تعیین نامزد پیروز حزب دموکرات تاثیر مهمی دارد.

بیشتر بخوانید:
انتخابات مقدماتی ۱۸ خرداد در وبلاگ زنده صدای آمریکا پوشش داده شد، اینجا ببینید:
آخرین سه شنبه بزرگ انتخابات؛ تماس اوباما با سندرز و کلینتون، تبریک به هیلاری

غیر از این کلینتون در نیوجرسی، داکوتای جنوبی و نیومکزیکو بر سندرز پیروز شد. او در نیوجرسی حدود ۶۳ درصد آراء، در داکوتای جنوبی ۵۱ درصد و در نیومکزیکو بیش از ۵۱ درصد آرا را بدست آورد.

با این پیروزی ها، کلینتون مانند ترامپ در حزب جمهوریخواه، نامزد احتمالی حزب دموکرات خواهد بود.

هرچند ترامپ و کلینتون حد نصاب های دو حزب برای نامزدی نهایی جمهوریخواهان و دموکرات ها را کسب کرده اند اما باید تا مجمع ملی حزبی در تیرماه صبر کنند. در دو مجمع جداگانه، این دو حزب با آراء نمایندگان حزبی (دلگیت ها) رسما این دو را به عنوان نامزدهای حزب بر می گزینند.

کنایه های ترامپ و کلینتون

دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون دو نامزد پیروز سه شنبه شب، در دو سخنرانی جداگانه از یکدیگر انتقاد کردند.

ساعتی بعد از پایان انتخابات در نیوجرسی، دونالد ترامپ در محل ستاد انتخاباتی اش در نیویورک در یک سخنرانی از کلینتون انتقاد کرد.

آقای ترامپ گفت: "هیلاری کلینتون ، وزارت امورخارجه را به یک بنگاه مالی خصوصی تبدیل کرد. روس ها، سعودی ها، و چینی ها همگی به بیل و هیلاری کلینتون پول دادند و درمقابل آن، با آنها رفتاری برتر از دیگران شد."

وی افزود: "تاسف آور است که دولتهای خارجی با جیب های پر از پول در کشور ما بیش از شهروندان بزرگمان، نفوذ دارند. من نیاز نداشتم به این مسئله بپردازم . اما احساس می کنم لازم است آنچه را که برای مردم این کشور بسیار ارزشمند است به آنها بازگردانم."

ترامپ همچنین گفت کمپین او با "آغوش باز" طرفداران برنی سندرز را پذیرا خواهد بود.

ترامپ در شرایطی از کلینتون انتقاد کرد که پیشتر، روز سه شنبه سختی را گذراند. یک انتقاد برای او دردساز شد.

یک قاضی به نام "گونزالو کوریل" در حال حاضر مسئول رسیدگی به شکایتی علیه دانشگاه دونالد ترامپ است. آقای ترامپ در مصاحبه ای با سی ان ان گفت چون قاضی مکزیکی الاصل است نمی تواند در مورد ترامپ بی طرف باشد. پیشتر ترامپ خواستار ایجاد دیواری بین آمریکا و مکزیک برای جلوگیری از مهاجرت شده بود.

این اظهارنظر ترامپ خشم بسیاری علیه او بر انگیخت طوری که پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که از حزب جمهوریخواه است، اظهارات ترامپ درباره قاضی مکزیکی را مثالی از "نژاد پرستی" دانست. بعد از انتقاد ها، ترامپ گفت از اظهاراتش بد تعبیر شده است و انتقاد او به همه مکزیکی ها نبوده است.

اما هیلاری کلینتون سخنرانی راحت تری داشت. او در شبی که توانست برخلاف پیش بینی ها بر سندرز پیروزی خیره کننده ای به دست بیاورد، ابتدا در توئیتر خود نوشت: "خطاب به هر دختر بچه ای که آرزوهای بزرگ دارد:‌ بله، می توانید به همه جا برسید، حتی ریاست جمهوری. این شب مال شماست."

در سخنرانی پیروزی خانم کلینتون در قامت نامزد احتمالی حزب، چندین دقیقه از سوی حامیانش تشویق شد و در سخنانش از نامزدی خودش به عنوان "یک نقطه عطف" در تاریخ انتخابات آمریکا یاد کرد.

هشتگ "من با او هستم" در حمایت از هیلاری کلینتون خیلی زود فراگیر شد.

با کسب حمایت ۲۷۵۵ نماینده حزبی انتخاباتی، هیلاری کلینتون حد نصاب ۲۳۸۳ نفر را کسب کرده و احتمالا نامزد قطعی حزب دموکرات در انتخابات آبان ماه خواهد بود. این اولین بار است که یک زن به چنین مرحله ای می رسد. برنی سندرز حمایت ۱۸۵۲ نماینده حزبی را دارد.

بخش اصلی سخنان خانم کلینتون انتقاد او از دونالد ترامپ بود. کلینتون در کنایه ای مستقیم به ترامپ گفت ما به عنوان دموکرات معتقدیم که پل بهتر از دیوار است. او اشاره به جمله ترامپ دارد که پیشتر گفته بود برای جلوگیری از ورود مهاجران، می خواهد بین آمریکا و مکزیک دیوار بکشد.

کلینتون با انتقاد از ترامپ گفت او در قامت ریاست جمهوری آمریکا نیست. می گوید می خواهد آمریکا را دوباره بزرگ کند اما بعد نمک روی زخم ها می پاشد. او به یک قاضی آمریکایی می گوید چون خاندان او مکزیکی هستند، پس عادل نیست.

وی گفت: با حرف های اختلاف برانگیز ترامپ ما بزرگ نمی شویم. ما با احترام به ارزش های انسانی که آمریکا را ساخته اند بزرگ می شویم.

کلینتون افزود: ما قوی تر خواهیم بود اگر به متحدان مان در جهان همکاری کنیم و به آنها احترام کنیم. اشاره او به انتقادات ترامپ از متحدان آمریکاست. ترامپ پیشتر گفته بود آمریکا نباید به متحدانش کمک کند اگر آنها هزینه های آمریکا را تامین نمی کنند.

اوباما وارد می شود

انتخابات روز سه شنبه درحالی برگزار شد که پیشتر برخی رسانه ها گزارش دادند باراک اوباما نسبت به عدم اتحاد حزب دموکرات ابراز نگرانی کرده است. او روز یکشنبه با سندرز تلفنی صحبت کرد اما کسی از محتوای این مکالمه خبردار نشد.

در آخرین ساعات سه شنبه، آسوشیتدپرس به نقل از مقام های کاخ سفید اعلام کرد، اوباما با هر دو نامزد دموکرات تماس گرفته است. آسوشیتدپرس با اشاره به موضوع این تماس ها اعلام کرد اوباما در گفتگو با هیلاری کلینتون به او تبریک می گوید که توانسته به حد نصاب لازم برای نامزدی حزب برسد.

همچنین رئیس جمهوری آمریکا که خود از حزب دموکرات است، به سندرز هم برای جلب آرای بسیاری تبریک گفته و قرار است دیداری با سناتور ایالت ورمونت در روز پنجشنبه داشته باشد.

حزب جمهوریخواه هنوز نتوانسته بر سر نامزدی دونالد ترامپ متحد شود و همین مساله دموکرات ها را نگران کرده که نتوانند در فرصت باقیمانده بر سر یک نامزد نهایی در حزب خود به توافق برسند. پیشتر برنی سندرز اعلام کرده بود تا مجمع ملی حزب دموکرات در تیرماه از رقابت کنار نمی کشد.

XS
SM
MD
LG