رئیس جمهوری ایالات متحده پیشرفت در مذاکرات هستهای با ایران را مدیون اتحاد بینالمللی و تحریمها علیه تهران میداند و میگوید «تحریمها جواب دادند، زیرا ما فقط حمایت متحدین معمول را نداشتیم، بلکه چین از آنها حمایت کرد و روسیه نیز هنوز از موضع گروه ۵+۱ در مذاکرات حمایت میکند.
با این حال، با تمدید دوباره مهلت گفتگوهای هستهای ایران و قدرتهای جهانی، اعتراض و تهدیدهای نمایندگان کنگره آمریکا شدت یافت.
سناتور مارکو روبیو عضو کمیته روابط خارجی سنا حتی مخالف تعلیق تحریمها طبق طرح اقدام مشترک بوده و میگوید «ضرب آهنگ تحریمها شکسته شد، شاید همان تحریمهایی که آنها (ایرانیها) را به پای میز مذاکره آورد.»
سناتورهای آمریکایی یکی پس از دیگری گفتهاند که میخواهند با مطرح کردن لایحهای فشار را بر ایران حفظ کنند.
سناتور باب کورکر با بیان این که «اگر توافقی حاصل نشود، تحریمهای بیشتری (علیه ایران) وضع خواهد شد و علاوه بر آن، تحریمهایی هم که تعلیق شدهاند مجدداً به اجرا گذاشته خواهند شد،» میگوید «نمیفهمم چرا این میتواند مشکل آفرین باشد. لایحه بلافاصله تحریمهای بیشتری را اضافه نمیکند، در واقع میگوید اگر به توافق نرسید، تحریمها بییشتر خواهد شد.»
عباس میلانی استاد علوم سیاسی دانشگاه استانفورد آمریکا، در برنامه روز سهشنبه افق بخش فارسی صدای آمریکا در همین زمینه گفت «الزاما اگر توافقی انجام شود و سنا مهر تایید بر آن نزند، به معنای قابل اجرا نبودن آن طرح نیست. بسیاری از توافقهای بینالمللی آمریکا هستند که سنا آنها را تصویب نکرده است.»
حتی برخی نمایندگان دموکرات کنگره نیز با تحریمهای بیشتر موافق هستند.
رابرت منندز از نمایندگان ارشد دموکرات سنای آمریکا میگوید «میخواهم روشن بگویم که من دیگر موافق تمدید مهلت (گفتگوها) نیستم. آن وقت است که ایران دیگر واقعاً همه فرصتها را از دست داده و من آماده خواهم بود از تحریمهای بیشتر حمایت کنم.»
دولت باراک اوباما رئیس جمهوری دموکرات ایالات متحده، استدلال کرده است که وضع تحریمهای بیشتر میتواند باعث شود ایران مذاکرات را رها کند.