به گفته مقامات آمریکایی، ورود کمکهای بشردوستانه از طریق اسکله ساخته شده توسط ایالات متحده به غزه جریان دارد.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز چهارشنبه، دوم خرداد، در کاخ سفید گفت: «ارسال کمکها جریان دارد... با سرعتی که ما از آن راضی باشیم جریان ندارد، زیرا همواره خواهان ارسال کمکهای بیشتری به غزه هستیم.»
وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون تخمین میزند که بیش از ۸۰۰ تُن کمک تا چهارشنبه شب به غزه رسیده است.
به گزارش سی ان ان، دریاسالار برد کوپر، فرمانده ارشد نیروی دریایی آمریکا گفت ایالات متحده امیدوار است روزانه حدود ۵۰۰ تُن کمک، حدود ۹۰ کامیون در روز، از طریق اسکله وارد غزه شود.
ورود کمکهای بیشتر در حالی انجام میشود که بنا بر گزارشها، بخش زیادی از ساکنان غزه در آستانه قحطی قرار دارند.
اولین محموله کمکهای بینالمللی از طریق اسکله شناور روز جمعه، ۲۸ اردیبهشت به غزه رسید و بر روی کامیونها بارگیری شد، اما انبوهی از مردم با یورش به کاروان کامیونها بسیاری از محتویات آنها را با بردند. در این حادثه یک نفر کشته شد.
سازمانهای امدادی اکنون مسیرهای امنی را برای کاروانها هماهنگ میکنند تا از هرگونه حادثه مرگباری جلوگیری شود.
اسکله شناور موقت در بندر اشدود، یکی از مهمترین مراکز تجاری اسرائیل، از پیش مونتاژ شد و در سواحل غزه که فاقد زیرساخت بندری است استقرار یافت. پنتاگون تاکید کرد که هیچ نیروی آمریکایی وارد خشکی نشده است. یک مقام دفاعی امریکا به رویترز گفته بود که عملیات اسکله با کمک هزار نیروی آمریکایی ۳۲۰ میلیون دلار هزینه داشت.
وزارت دفاع ایالات متحده در بیانیهای استقرار این اسکله را یک تلاش مداوم و چند ملیتی برای ارائه کمکهای اضافی به غیرنظامیان فلسطینی توصیف کرده است.
به گزارش رویترز، در همین حال، تانکهای اسرائیلی چهارشنبه شب در رفح در جنوب غزه پیشروی کردند.
تقریبا نیمی از ۲.۳ میلیون نفر ساکنان غزه از آغاز حملات همه جانبه اسرائیل به رفح بردند.
یکی از ساکنان رفح به رویترز گفت: «حملات شبانه پهپادها، هلیکوپترها، هواپیماهای جنگی و تانکهای اسرائیلی ادامه داشت. تانکها پیشروی محدود به سمت جنوب شرقی داشتند. محدود بود اما تمام شب زیر آتش شدید پیشروی کردند.»
اسرائیل میگوید با وجود پناه گرفتن فلسطینیها در رفح، هیچ گزینهای جز حمله به مکانهایی که معتقد است اعضای حماس در آنها پنهان شدهاند، ندارد.
جنگ اسرائیل و حماس پس از حمله ۱۵ مهر حماس وابسته به حکومت ایران به جنوب اسرائیل آغاز شد که در آن ستیزهجویان ۱۲۰۰ نفر را کشتند و حدود ۲۵۰ نفر را گروگان گرفتند.
رهبران حماس بارها پس از این حمله تاکید کردهاند در صورت توان حملهای اینچنین را تکرار خواهند کرد.
ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.