به گفته رئیس آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، از زمان شروع عملیات نظامی نیروهای اسرائیلی در رفح در ششم مه، حدود ۸۰۰,۰۰۰ نفر، که تقریباً نیمی از جمعیت این منطقه را تشکیل میدهند، آواره شدهاند.
فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آنروا، روز شنبه در پستی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که فلسطینیها از زمان آغاز درگیریها در غزه، بارها مجبور به فرار شدهاند و حتی در پناهگاههای آنروا نیز در امان نبودهاند.
لازارینی همچنین اشاره کرد که تعداد کامیونهای امدادی که وارد نوار غزه میشوند، بسیار کمتر از نیازهای بشردوستانه و آوارگی گسترده است.
او گفت: «در حالی که از گزارشهای مربوط به اولین محمولهها که به اسکله شناور جدید رسیدهاند استقبال میکنیم، مسیرهای زمینی همچنان مؤثرترین، کارآمدترین و ایمنترین روش تحویل کمکها هستند.»
گفتنی است اسرائیل پیشتر نیز آنروا را به فراهم کردن امکانات برای استفاده حماس از تأسیسات این سازمان در غزه برای اقدامات تروریستی متهم کرده بود و شواهدی ارائه کرده که چندین کارمند این سازمان عضو گروههای تروریستی هستند و در حمله ۷ اکتبر دست داشتهاند.
در پی انتشار اخبار مربوط به همکاری احتمالی ۱۲ کارمند «آنروا» با حماس در حمله ۱۵ مهر این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی، کشورهایی مانند اسرائیل، آمریکا، کانادا، بریتانیا، ایتالیا و فنلاند به طور موقت کمکهای مالی خود به این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد متوقف کردند.
پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی و بازگرداندن گروگانها آغاز کرد.
در جریان مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده، قطر، و مصر در پاییز سال گذشته، بیش از ۱۰۰ گروگان ربودهشده آزاد شدند اما هنوز ١٣٣ گروگان اسرائیلی در اسارت حماس در غزه هستند و اسرائیل معتقد است دستکم ۲۰ تن از آنها جان خود را از دست دادهاند.
مقامات حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر چندین بار تاکید کردهاند در صورت توان، حملهای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.