نشریه «جروزالم پست» روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت، گزارش داد که ارتش اسرائیل از زمان حملات مجدد در جیالیا در شمال غزه که روز دوشنبه آغاز شد، «بیش از ۱۵۰ تروریست حماس» را کشته است.
گزارشهای خبری حاکی از آن است که شبه نظامیان حماس با حملات راکتی در مقابل پیشروی ارتش اسرائیل در این منطقه مقاومت نشان دادهاند. ارتش اسرائیل گفت در حملات روز پنجشنبه مواضع حماس از جمله سکوهای پرتاب راکت را منهدم کرده است.
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز پنجشنبه در گفتوگو با نیروهای ارتش اسرائیل در رفح در جنوب غزه گفت عملیات در رفح برای اطمینان از بستن کانالهای تدارکاتی حماس است تا نتواند توانایی نظامیاش را احیا کند.
او افزود: «بسیاری از تونلها در حال حاضر تخریب شدهاند و تونلهای باقی مانده هم به زودی منهدم خواهند شد که در نهایت به توانایی گروه تروریستی حماس برای تأمین مجدد سلاح پایان میدهد.»
وی همچنین گفت: «عملیات با نیروهای اضافی ادامه خواهد یافت... این عملیات ادامه خواهد داشت و تشدید خواهد شد».
آقای گالانت حماس را «سازمانی بدون آینده» نامید که «دیگر نه توانایی ساخت سلاح دارد و نه تدارکات و مهمات.»
منابع ارتش اسرائیل گفتند که یگانهای کماندویی روز پنجشنبه به نبرد در رفح پیوستند تا فشار بیشتری بر حماس وارد کنند ضمن آن که با عملیات سنجیده و هدفگیری دقیق از تلفات غیرنظامیان جلوگیری شود.
جروزالم پست میگوید برای ارتش اسرائیل هنوز تعداد تونلهای مرزی حماس بین رفح و مصر و زمان انهدام همه آنها نامشخص است. ارتش اسرائیل امیدوار است که با انهدام این تونلها توان نظامی حماس در رفح نابود شود.
اواخر پنجشنبه شب، ارتش اسرائیل اعلام کرد که شمار زیادی از راکتها و راکت اندازهای حماس را با استفاده از نیروهای زمینی و پهپادهایش منهدم کرده است.
ارتش اسرائیل گفت که سکوهای پرتاب راکت به طور گسترده توسط حماس در ماه های اخیر مورد استفاده قرار گرفته است، زیرا ارتش اسرائیل از ورود به رفح خودداری میکرد.
اسرائیل می گوید که اکنون چهار گردان حماس به همراه گروگان هایی که در حمله ۱۵ مهر ربوده شده بودند در رفح هستند، اما با فشارهای بینالمللی مواجه است تا به این شهر که صدها هزار غیرنظامی آواره فلسطینی در آن پناه گرفته اند، حمله نکند.
شبه نظامیان گروه حماس تحت حمایت جمهوری اسلامی در حمله ۱۵ مهر سال گذشته به جنوب اسرائیل ۱۲۰۰ تن که اکثرا آنها غیرنظامی بودند را کشتند و حدود ۲۵۰ نفر را به گروگان گرفتند.
در این حال، فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، روز پنجشنبه اعلام کرد ارتش آمریکا نصب اسکله شناور برای تحویل کمکها به غزه را به پایان رسانده و برای بهرهبرداری در روزهای آتی مستقر کرده است.
«سنتکام» در بیانیه خود گفت: انتظار می رود کامیونهای حامل کمکهای بشردوستانه در روزهای آینده حرکت خود را برای تخلیه بار در این اسکله آغاز کنند.
نخستین کشتی حامل کمکهای بشردوستانه آمریکا به مقصد غزه هم یک هفته پیشتر به سوی این اسکله شناور حرکت کرده بود.
مطابق برنامه، محموله کمکها در این سکوی شناور به قایقهای کوچک تر آمریکایی منتقل خواهد شد و توسط آنها به ساحل خواهد رسید.
سازمان ملل متحد تاکید کرده که ارسال کمک از طریق زمین موثرترین و کارآمدترین روش است.
وزارت امور خارجه ایالات متحده نیز اعلام کرد که وضعیت انسانی در غزه همچنان رو به وخامت است و از اسرائیل خواست تا اجازه دسترسی مداوم برای ارسال کمکها به مناطق جنوبی و شمالی غزه را بدهد.