پس از تائيد قطعنامه فلسطينیها در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، پرچم فلسطين در مقر سازمان ملل در نيويورک به اهتزاز درخواهد آمد. اين واقعه که فلسطينیها آن را گامی در جهت عضويت در سازمان ملل میدانند، موجب خشم اسرائيل شده است.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامهای را به تصويب رسانده است که به موجب آن پرچم اعضای ناظر در کنار پرچم ساير اعضا برافراشته خواهد شد. از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل، ۱۱۹ کشور به نفع اين قطعنامه رای دادهاند.
اسرائیل روز چهارشنبه از اعضای سازمان ملل متحد خواسته بود تلاش فلسطینیان برای برافراشتن پرچم فلسطین در مقر این نهاد بین المللی در شهر نیویورک ایالات متحده را رد کنند.
هشت کشور از جمله ايالات متحده و اسرائيل به پیشنویس این قطعنامه که توسط فلسطينیها تهيه شده رای منفی دادند و ۴۵ کشور – از جمله بریتانیا – به آن رای ممتنع دادند.
اکثر کشورهای عضو اتحاديه اروپا جزو کشورهای بودند که رای ممتنع دادند؛ اما پس از محرز شدن شکاف در این اتحاديه بر سر اين پیشنویس، فرانسه و شش کشور ديگر رای به نفع قطعنامه دادند.
محمود عباس رئيس تشکيلات خودگردان فلسطينی، با بیان این که کشورهايی که رای ندادند را جزو کشورهای موافق قطعنامه میداند، گفت "آنچه که در سازمان ملل شاهد بوديم، گامی مهم در مساله فلسطينیهاست. از نظر ما قطعنامه قریب به اتفاق تصویب شد."
در این قطعنامه آمده است که پرچم کشورهای ناظر – واتیکان و فلسطین – ظرف ۲۰ روز به اهتزاز در خواهند آمد. دیپلماتهای فلسطینی میگویند که انتظار دارند پرچم آنها در هستم مهر ماه (۳۰ سپتامبر) برافراشته شود. قرار است در اين روز، محمود عباس در نشست سالانه مجمع عمومی سخنرانی کند.
اعضای ديگر اتحادیه اروپا که در کنار فرانسه به اين قطعنامه رای مثبت دادند، سوئد، ایتالیا، اسپانیا، ایرلند، اسلوونی، لوکزامبورگ، بلژیک، مالت و لهستان بودند. فرانسه رهبری فشارها برای احیای مذاکرات صلح اسرائیل و فلسطینیها، که در سال ۲۰۱۴ متوقف شد، را برعهده گرفته است.
در نوامبر سال ۲۰۱۲ میلادی، مجمع عمومی سازمان ملل متحد به رسمیت شناختن عملی دولت مستقل فلسطینی را تایید کرده بود. اما تلاش فلسطينیها برای عضويت کامل در آن نهاد بین المللی با شکست مواجه شد.
پرچم فلسطین پیشتر در آذر ماه سال ۱۳۹۰ در مقر یونسکو، نهاد فرهنگی سازمان ملل متحد در پاریس به اهتزاز در آمده بود.