لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۵۵

محمود عباس از ارائه دوباره قطعنامه ایجاد کشور مستقل فلسطینی خبر داد


سخنرانی محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در رام الله در کرانه باختری - ۱۴ دی ۱۳۹۳
سخنرانی محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در رام الله در کرانه باختری - ۱۴ دی ۱۳۹۳

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی اعلام کرد قطعنامه پیشنهادی ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی را بار دیگر و با کمک اردن برای رای‌گیری به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارسال خواهد کرد.

محمود عباس که روز یکشنبه در کنفرانسی فرهنگی در رام الله در کرانه باختری سخن می‌گفت، تاکید کرد این فلسطینی‌ها نبودند که در نخستین رای‌گیری شکست خوردند، بلکه شورای امنیت بود که به درخواست فلسطینی‌ها بی‌اعتنایی کرد.

به گفته آقای عباس «اردن اکنون عضوی از شورای امنیت است. با آنها مشورت خواهیم کرد تا بار دیگر۳ بار یا حتی۴ بار پیش‌نویس را ارائه دهیم. تا شورای امنیت ما را نپذیرد، دست از تلاش برنخواهیم داشت.»

قطعنامه ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی روز سه‌شنبه گذشته در شورای امنیت سازمان ملل متحد به رای گذاشته شد. ۸ عضو شورا، از جمله فرانسه، روسیه و چین، به آن قطعنامه رای مثبت دادند.

ایالات متحده و استرالیا تنها کشورهایی بودند که با آن مخالفت کردند. بریتانیا و ۴ عضو دیگر شورای امنیت به قطعنامه پیشنهادی فلسطینی‌ها رای ممتنع دادند.

در رابطه با نقش اردن در پیشبرد قطعنامه پیشنهادی فلسطینیان، مئیر جاودانفر، تحلیلگر امور خاورمیانه و استاد دانشگاه هرتصلیه تل‌آویو، ساعاتی پیش در گفتگو با صدای آمریکا چنین گفت:

«اردن یک نقش بسیار مرکزی را به عنوان میانجی‌گر میان اسرائیل و سازمان آزادیبخش فلسطین بازی می‌کند. از یک طرف ملک عبدالله دوم پادشاه اردن روابط خوبی با دولت اسرائیل دارد، از طرف دیگر هم مرز است با نوار باختری رود اردن و مناطق فلسطینی در آنجا. در عین حال کشور اردن الآن یکی از اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد است. در ضمن نباید فراموش کنیم که حداقل نصف کل جمعیت اردن، فلسطینی‌الاصل هستند. بنابراین اردن یکی از کشورهای مهم است – هم برای فلسطینی‌ها و هم برای اسرائیلی‌ها. ولی در دنیای عرب اردن یکی از پل‌های اصلی است برای رسیدن فلسطین به کشورهای دیگر. بنابراین برای فلسطینی‌ها مهم است که برای هر گام آینده که می‌خواهد بردارد، دولت اردن با آن‌ها همراهی کند.»

رئیس تشکلات خودگردان فلسطینی امیدواراست با جایگزین شدن برخی کشورهای عضو شورای امنیت که دوره عضویت‌شان به پایان می‌رسد، با کشورهایی که نسبت به فلسطینی‌ها هم‌فکری بیشتری دارند، پیش‌نویس تصویب شود. اما، اگر رأی منفی مجدد آمریکا برای رد این قطعنامه پیشنهادی کافی نباشد، شکی در وتوی واشگنتن وجود ندارد.

به نظر آمریکا، پیش‌نویس یک‌طرفه است و این اقدام فلسطینی‌ها را مفید نمی‌داند. در واکنش به نتیجه رأی‌گیری شورای امنیت، محمود عباس ۲۰ پیمان بین‌المللی را امضا کرد ... مهمترین آن پیوستن به پیمان دادگاه بین‌المللی کیفری.

در این میان، وزیر امور خارجه اسرائیل از رویکرد برخی از کشورها در غرب اروپا در قبال کشورش، بطور کل و در مورد رأی آنها به پیش‌نویس انتقاد کرده است. آویگدور لیبرمن، اروپای غربی را چالش اصلی اسرائیل در سال جدید میلادی، ذکر کرده است، نه ایران، حزب‌الله لبنان و فلسطینی‌ها.

روزنامه جروزالم پست، روز یکشنبه از آویگدور لیبرمن نقل کرد که در مقایسه با کشورهای غرب اروپا، اروپای شرقی و مرکزی، حساسیت و درک بیشتری نسبت به چالش‌های پیش روی اسرائیل وجود دارد.

آقای لیبرمن که خود متولد مولداوی، از جمهوری‌های استقلال یافته اروپای شرقی پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی است، همچنین گفت کشورش «تنها نماینده ارزش‌های غربی در خاورمیانه است، اما اروپایی‌ها اسرائیل را تنها می‌گذارند.»

XS
SM
MD
LG