یک فروند هواپیمای جنگنده اف-۵ ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح روز دوشنبه ۲ اسفند در شمال غرب شهر تبریز سقوط کرد. تاکنون کشته شدن سه تن گزارش شده است.
بر اساس گزارشها، این هواپیمای جنگی متعلق به پایگاه دوم شکاری فکوری تبریز بوده و روابط عمومی این پایگاه، علت سقوط آن را «در دست بررسی» اعلام کرده است. اما فرمانده این پایگاه و همچنین سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی به ایجاد «نقص فنی» اشاره کردهاند.
بنا بر گزارشها، محل سقوط این هواپیمای اف-۵ «حوالی خیابان انقلاب (۴۲ متری) و فرهنگسرای الغدیر (کشتارگاه قدیمی تبریز) اعلام شده است.
خبرگزاری دانشجویان ایران به نقل از مدیرعامل جمعیت هلال احمر تبریز گزارش داده است که این جنگنده به «دیوار یک مدرسه» که «خوشبختانه تعطیل بود» برخورد کرده و دو خلبان به نامهای صادق فلاحی و علیرضا حنیفهزاد و راننده خودرو شخصی که هواپیما با آن برخورد کرده، کشته شدهاند.
در عین حال، رضا یوسفی، فرمانده پایگاه هوایی فکوری تبریز، گفته است این هوایپما در «مأموریت آموزشی» بوده و در پی ایجاد «اشکال فنی» هواپیما را «به منطقه خالی از سکنه» هدایت کرده است.
شاهین تقیخانی، سخنگوی ارتش، نیز گفته است که این «جت آموزشی» در هنگام «بازگشت از مأموریت دچار نقص فنی شد» و خلبانان آن را به منطقه «کمتراکم» هدایت کردند.
سقوط هواپیمای ارتش جمهوری اسلامی ایران در تبریز واکنشهای متفاوتی را در شبکههای اجتماعی در پی داشته است. برخی به بالا بودن سن ناوگان هوایی ایران اشاره کردهاند و نوشتهاند اف-۵ در جهان امروز هواپیمایی از رده خارج به حساب میآید. برخی نیز به ادعای تولید هواپیماهای جنگی توسط جمهوری اسلامی اشاره کردهاند و نوشتهاند چرا مثلا از «کوثر مدل ۱۳۹۷» استفاده نمیکنید؟» بعضی کاربران نیز گفتهاند هنگام پرواز میگویند «کوثر» است و حین سقوط «اف-۵».
یازدهم خرداد نیز «نقص فنی» در یک هواپیمای جنگی اف-۵ در پایگاه چهارم شکاری دزفول موجب کشته شدن دو خلبان شد و مقامات مسئول بدون ارائه توضیح بیشتری گفتند این واقعه «پیش از پرواز» رخ داده است. در آن واقعه دو خلبان به نامهای کیانوش بساطی و حسین نامی کشته شدند.