یک مقام ارشد ائتلاف نظامی همپیمان بشار اسد رئیس جمهوری سوریه می گوید نیروهای دولتی و همپیمانان آن قصد دارند تا پیش از آغاز به کار دولت دونالد ترمپ در ایالات متحده، شورشیان مخالف دمشق را از شهر حلب بیرون کنند.
این در حالی است که حملات نیروهای دولتی در حلب، که میان مخالفان و حامیان دمشق تقسیم شده است، اخیر شدت یافته و به موفقیتهایی هم در بازپسگیری برخی مناطق تحت کنترل مخالفان در روزهای اخیر رسیده است.
با این حال، خبرگزاری رویترز روز سهشنبه به نقل از این مقام نزدیک به دمشق، که نخواست هویتش فاش شود، نوشت که مرحله بعدی عملیات نیروهای بشار اسد، که تصرف کامل شهر حلب است، بیش از پیش دشوار خواهد بود.
از زمان ورود مستقیم ارتش روسیه در جنگ داخلی سوریه در هشتم مهر ماه ۱۳۹۴ به این سو، توازن قدرت به نفع بشار اسد رئیس دولت حاکم بر دمشق که تا پیش از آن از حمایت نظامی ایران نیز سود میبرد، تغییر کرد.
منبع رویترز با بیان این که مواضع تحت اختیار شورشیان مخالف اسد در حلب زودتر از آنچه تصور میشد به دست نیروهای دولتی سوریه افتاد، گفت «روسها میخواهند عملیات (حلب) تا پیش از به قدرت رسیدن ترامپ تکمیل شود.»
دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا، روز ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ (اول بهمن ۱۳۹۵) کاخ سفید را از باراک اوباما رئیس جمهوری کنونی ایالات متحده تحویل خواهد گرفت.
تصرف گیری کامل حلب، که زمانی بزرگترین شهر سوریه بود، بزرگترین موفقیت اسد در برابر مخالفانش خواهد بود. مخالفان دمشق تاکنون بیش از یک سوم مناطق تحت کنترل خود در حلب را از دست داده اند.
کمیته صلیب سرخ بین المللی روز سه شنبه در بیانیه ای گفت که حدود ۲۰ هزار نفر تنها در ۴۸ ساعت گذشته اقدام به ترک خانههای خود در بخش شرقی شهر حلب کردهاند.
این نهاد کمکرسان بین المللی خواستار ایجاد یک مسیر امن برای خروج غیرنظامیان از حلب شده و گفته است برای ارائه خدمات درمانی و پزشکی به این مردم جنگ زده آمادگی کامل دارد.
از آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ میلادی – که اکنون ششمین سال آن نیز رو به پایان است – بیش از ۳۰۰ هزار نفر جان خود را از دست داده و میلیونها نفر هم شهر و حتی کشور خود را ترک کرده و آواره شدهاند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا در جریان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری از سیاست تسلیح شورشیان در سوریه انتقاد کرده بود. او همچنین از احتمال همکاری با روسیه در جنگ با داعش در سوریه سخن گفته بود که با انتقادهایی در آمریکا مواجه شد.