یک فیلم مستند جدید درباره حمله ویروس استاکس نت به ایران می گوید، حمله به برنامه اتمی ایران تنها بخش کوچکی از یک عملیات گسترده سایبری موسوم به "نیترو زئوس" علیه زیرساخت های نظامی و غیرنظامی ایران بود.
به نوشته وبسایت بازفید این مستند ادعا می کند آمریکا زیرساخت های ایران را هک کرد تا عوامل آن با انجام رشته حملاتی برق آسا، این کشور را فلج کنند.
این فیلم می گوید هدف عملیات هک آمریکا به اسم رمز "نیترو زئوس"، حمله به نیروگاه ها، زیرساخت های ارتباطی، و دفاع هوایی ایران بود.
اسم فیلم "روزهای صفر" است و آن را الکس گیبنی، برنده جایزه اسکار ساخته است. فیلم قرار است روز چهارشنبه در جشنواره فیلم برلین به نمایش درآید. در این فیلم ادعا می شود که ویروس استاکسنت، محصول مشترک آمریکا و اسرائیل که حدود یک پنجم سانتریفوژهای ایران را از کار انداخت، تنها بخش کوچکی از عملیاتی بزرگ و گستره علیه ایران بوده است.
روزهای صفر، دست کم پنج منبع محرمانه نظامی یا امنیتی با اطلاعات دست اول از برنامه فوق را مورد اتکا قرار داده است.
روزنامه جروزالم پست نیز در گزارشی درباره این فیلم نوشته، مستند روزهای صفر درباره عملیات مشترک آمریکا و اسرائیل در تولید بدافزار استاکس نت و ضربه زدن به مراکز غنی سازی اورانیوم نطنز و فردو است.
در فیلم از جوزف بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا، نقل می شود که می گوید اسرائیلی ها کد بدافزار مهلک را تغییر دادند و بر خلاف طرح اجرایی، بدافزار از کامپیوترهای برنامه هسته ای به دیگر کامپیوترها در ایران و از آن جا به کامپیوترهایی در سراسر جهان منتقل شد.
گسترش برنامه ریزی نشده استاکس نت که اسم رسانه ای این بدافزار است و ظاهرا اسم اطلاعاتی پروژه "بازی های المپیک" بوده است باعث لو رفتن عملیات می شود و به ایرانی ها امکان می دهد تا با کمک کارشناسان امنیت اطلاعات بلاروس و روسیه ضد ویروسی برای دفاع از کامپیوترهای برنامه هسته ای شان بسازند و رمز مخفی این بدافزار فوق پیشرفته و محرمانه به دست آن ها بیافتد.
ژنرال مایکل هیدن در این مستند می گوید جرج بوش، رئیس جمهوری وقت آمریکا، که نمی خواست تنها گزینه اش بمباران تاسیسات هسته ای ایران باشد پس از توفیق کارکرد بدافزار استاکس نت در تخریب سانتریفوژهای شبیه سازی شده در ایالت تنسی آمریکا و در رآکتور دیمونا در اسرائیل دستور این عملیات مخفی با یک سرمایه گذاری سنگین را صادر می کند.
بر مبنای این مستند، در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما با توجه به نگرانی از این که اسرائیل تحت رهبری بنیامین نتانیاهو به اقدام نظامی علیه ایران دست خواهد زد، عملیات تهاجم سایبری سرعت بیشتری می گیرد.
فیلم در پایان به حملات تلافی جویانه سایبری ایران به کامپیوتر بانک های آمریکایی اشاره می کند و ضرورت وجود یک معاهده بین المللی در باره آن چه در جنگ سایبری مجاز و غیرمجاز است را مطرح می کند.