فضاپیمای شرکت «اسپیساکس» پنجشنبه دوم مارس با چهار فضانورد راهی ایستگاه بینالمللی فضایی شد؛ یکی از آنها نخستین فضانورد عرب است که با این فضاپیما به ایستگاه بینالمللی میرود.
به گزارش آسوشیتدپرس، موشک «فالکون» اندکی پس از نیمه شب بهوقت محلی با موفقیت از مرکز فضایی کندی در آمریکا به مدار زمین پرتاب شد و انتظار میرود که فضاپیمای حامل فضانوردان جمعه به ایستگاه بینالمللی فضایی برسد.
دو فضانورد آمریکایی و یک فضانورد روسی، سه سرنشین دیگری هستند که همراه با کپسول «درگن» اسپیساکس به ایستگاه بینالمللی میروند.
بیش از ۸۰ تماشاگر و مهمان ویژه از امارات متحده عربی در محل پرتاب موشک شاهد سفر سلطان النیادی، دومین فضانورد اماراتی به فضا بودند که برای انجام یک مأموریت پژوهشی ۶ ماهه به ایستگاه بینالمللی میرود.
این در حالی است که هزاران نفر در دبی، ابوظبی، و سایر شهرهای امارات متحده عربی این موفقیت تاریخی را بصورت زنده از تلویزیون تماشا کردند.
سلطان النیادی، مهندس ارتباطات است و پس از پرتاب موشک به زبانهای عربی و انگلیسی از تمامی افرادی که در این پروژه مشارکت دارند، سپاسگزاری کرد
او پس از حزاع المنصوری، نخستین فضانورد اماراتی که در سال ۲۰۱۹ با فضاپیمای سایوز در یک سفر ۸ روزه به ایستگاه بینالمللی فضایی رفت، دومین فضانورد اماراتی است که به این مرکز میرود.
هزینه سفر سلطان النیادی توسط امارات متحده عربی پرداخت میشود که در سالهای اخیر در زمینه برنامههای پژوهشی و اکتشافی فضایی بسیار فعال بوده است.
به گفته سارا الامیری ، وزیر آموزش عمومی و فناوری امارات متحده عربی «این مأموریت طولانی محل جدیدی برای علم و اکتشافات علمی کشور فراهم میکند.»
سالم المری، مدیرکل مرکز فضایی امارات در دبی نیز گفت که «امارات متحده عربی نمیخواهد که فقط به فضا برود، بدون اینکه در آنجا کار خاصی انجام دهد یا تأثیرگذار باشد.»
امارات متحده عربی یک فضاپیما به مریخ فرستاده است که در مدار این سیاره میچرخد، و از طریق یک فضاپیمای ژاپنی، ماهنورد کوچکی را به کره ماه فرستاده است.
دو فضانورد اماراتی نیز در حال سپری کردن دورههای آموزشی در مرکز ناسا در هیوستون ایالت تگزاس هستند.
سلطان بن سلمان، شاهزاد سعودی نخستین فضانورد عرب بود که در سال ۱۹۸۵ با فضاپیمای دیسکاوری به فضا رفت. دو سال بعد محمد فاریس، فضانورد سوری با یک فضاپیمای روسی به فضا رفت.
در بهار امسال دو فضانورد از عربستان سعودی با پرواز خصوصی اسپیساکس برای یک سفر کوتاه به ایستگاه بینالمللی فضایی میروند و به سلطان النیادی ملحق خواهند شد؛ هزینه این سفر توسط عربستان سعودی پرداخت خواهد شد.
مأموریت پنجشنبه، در چهارمین سالگرد سفر آزمایشی موفقیتآمیز کپسول درگن در مدار زمین انجام میشود که آغازگر فصل تازهای از پروژههای فضایی شرکت اسپیساکس بود.
قرار بود موشک فالکون دوشنبه به مدار زمین پرتاب شود ولی برخی مشکلات فنی انجام این مأموریت را به تأخیر انداخت.
این فضانوردان جانشین خدمه آمریکایی، روسی، و ژاپنی ایستگاه فضایی بینالمللی خواهند شد که از ماه اکتبر در این مرکز اقامت داشتند.
سایر ساکنین ایستگاه، دو فضانورد روسی و یک آمریکایی هستند که اقامت ۶ ماهه آنها به دلیل مشکلات فضاپیمای «سایوز» که باید این فضانوردان را به زمین بازمیگرداند، تا ماه سپتامبر تمدید شد.