لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۲۹

هشدار دوباره بلینکن به جمهوری اسلامی در نشست شورای امنیت؛ در صورت حمله، واکنش‌مان «سریع و قاطع» خواهد بود


آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در نیویورک بار دیگر به جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی‌اش هشدار داد که اگر تهران یا نیروهای نیابتی آن به نیروهای آمریکایی در هر نقطه حمله کنند، واشنگتن «به سرعت و قاطعانه» از نیروها و امنیت خود دفاع خواهد کرد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، این سخنان را در نشست ویژه شورای امنیت سازمان ملل که روز سه‌شنبه ۲۴ اکتبر (۲ آبان) در نیویورک برگزار شد بیان کرد.

در این جلسه ویژه که با حضور وزاری امور خارجه کشورهای عضو تشکیل شد، حاضرین به تشریح نظرات و دیدگاه‌های خود درباره درگیری اخیر اسرائیل و فلسطینی‌ها پرداختند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در سخنان خود به مواردی از خشونت بی‌رحمانه ستیزه‌جویان حماس اشاره کرد که کودکان و غیرنظامیان را به قتل می‌رسانند. او در ادامه خواستار محکومیت این «حمله وحشیانه» از سوی جامعه جهانی شد.

آقای بلینکن گفت: «ما باید حق هر ملتی برای دفاع از خود و جلوگیری از تکرار چنین آسیبی را تایید کنیم. هیچ عضوی از این شورا، هیچ کشوری در این سازمان، نمی‌تواند کشتار مردم خود را تحمل کند یا آن را بپذیرد.»

وزیر امور خارجه آمریکا گفت: «جان هر غیرنظامی به یک اندازه ارزشمند است. در مورد حفاظت از جان غیرنظامیان هیچ سلسله مراتبی وجود ندارد. غیرنظامی یک غیرنظامی است، بدون توجه به ملیت، قومیت، سن، جنسیت، مذهب، یک غیرنظامی است.»

او در ادامه افزود که تعداد آمریکایی‌هایی که در جریان حمله هفت اکتبر حماس در اسرائیل کشته شدند به ۳۳ نفر افزایش یافته است.

بلینکن یادآور شد که «حماس نماینده فلسطینی‌ها نیست، و غیرنظامیان فلسطینی مقصر قتل عام حماس نیستند.» وزیر خارجه آمریکا با تأیید حق اسرائیل برای دفاع از خود، خواستار حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی و ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه شد.

وزیر امور خارجه آمریکا در این نشست به قطعنامه پیشنهادی اشاره کرد که از سوی ایالات متحده ارائه شده است. او در ادامه افزود: «قطعنامه جدید شامل بازخوردهای اساسی است که ما در روزهای اخیر از سایر اعضای شورا دریافت کردیم.»

بلینکن در بخش دیگری از سخنان خود از اعضای شورای امنیت خواست تا به هر طریقی که می‌توانند مانع گسترش این درگیری در منطقه شوند.

او گفت: «ما از همه کشورهای عضو می‌خواهیم که پیامی قاطع و متحد به هر بازیگر دولتی یا غیردولتی که در نظر دارد جبهه دیگری را در این درگیری علیه اسرائیل باز کند، یا ممکن است شرکای اسرائیل از جمله آمریکا را هدف قرار دهد ارسال کنند که این آتش را شعله‌ورتر نکنید.»

وزیر خارجه آمریکا در ادامه افزود که [جمهوری اسلامی] ایران سال‌هاست که از حماس، حزب‌الله، حوثی‌ها، و سایر گروه‌هایی حمایت می‌کند که به اسرائیل حمله می‌کنند. بلینکن یادآور شد که رهبران [حکومت] ایران بصورت مداوم می‌گویند که اسرائیل را از روی نقشه جهان پاک می‌کنند.

او گفت که گروه‌های نیابتی [حکومت] ایران در هفته‌های اخیر به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه که در حال مبارزه با داعش هستند، حمله کرده‌اند.

بلینکن تأکید کرد که آمریکا به دنبال درگیری با ایران و گسترش این جنگ نیست، اما هشدار داد که اگر تهران یا نیروهای نیابتی آن به نیروهای آمریکایی در هر نقطه حمله کنند، واشنگتن «به سرعت و قاطعانه» از نیروها و امنیت خود دفاع خواهد کرد.

بلینکن در بخش پایانی سخنان خود بر اهمیت دیپلماسی برای حل اختلافات اسرائیل و فلسطینی‌ها تأکید کرد و گفت که راه‌کار دو کشور (دو دولت) از روز نخست گزینه جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا بوده است.

آنتونی گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، تور ونسلند، هماهنگ‌کننده ویژه روند صلح خاورمیانه سازمان ملل متحد، و لین هستینگ، هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد برای مناطق فلسطینی، از جمله سخنرانان دیگر نشست شورای امنیت سازمان ملل بودند.

ریاض المالکی، وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطینی، با اشاره به خسارت و تلفات سنگین غیرنظامیان به ویژه کودکان و زنان در غزه، خواستار توقف فوری حملات اسرائیل شد. او در ادامه افزود که امنیت و صلح یا کشتار کودکان و ویرانی منازل مسکونی برقرار نخواهد شد.

الی کوهن، وزیر امور خارجه اسرائیل با ارائه نمونه‌هایی از قتل فجیع غیرنظامیان اسرائیلی توسط جنگجویان حماس، بر حق این کشور برای نابودی این گروه تروریستی تأکید کرد. او در ادامه ضمن انتقاد از قطر، و به ویژه جمهوری اسلامی [ایران] بعنوان حامیان حماس، تهران را به تلاش برای برهم زدن صلح، ثبات، و بهبود روابط کشورهای منطقه متهم کرد.

در جریان حمله مرگبار شبه‌نظامیان حماس به جنوب اسرائیل در هفتم اکتبر، دستکم ۱۴۰۰ تن که اکثراً غیرنظامی بودند، کشته شدند.

حمله حماس با واکنش اسرائیل مواجه شد و طول روزها و شب‌های گذشته نیروهای اسرئیلی با محاصره غزه، مراکز گروه‌های شبه‌نظامی فلسطینی در مناطق مختلف نوار غزه را هدف قرار دادند. این حملات در حالی است که شبه‌نظامیان حماس و گروه‌های حامی آن از جمله جهاد اسلامی و حزب‌الله لبنان نیز موشک‌پراکنی به مناطق مختلف اسرائیل را ادامه داده‌اند. به گفته مقامات فلسطینی، در جریان حملات دو هفته اخیر اسرائیل به غزه بیش از پنج هزار فلسطینی کشته شدند.

XS
SM
MD
LG