لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۱۸

روسیه در ازای صادرات نفت به هند درهم را به دلار ترجیح می‌دهد


روسیه در ازای صادرات نفت به هند به جای دلار درهم امارات می‌گیرد تا از عواقب تحریم‌های غرب، در امان باشد.

خبرگزاری رویترز اعلام‌کرد به یک فاکتور فروش دست یافته که در آن صورت‌حساب عرضه نفت به یک پالایشگاه هندی به دلار محاسبه اما پرداخت آن به درهم امارات درخواست شده‌ است.»

روسیه به‌ دلیل تهاجم نظامی به اوکراین در اواخر زمستان، مورد «تحریم‌های گسترده ایالات متحده و متحدانش» قرار گرفته‌ است.

روس نفت، شرکت بزرگ نفتی روسیه، نفت خام را از طریق شرکت‌های تجاری از جمله «اورست انرژی و کورال انرژی» به هند، که اکنون دومین خریدار بزرگ نفت این کشور پس از چین است، می‌فرستد.

تحریم‌های غرب، بسیاری از واردکنندگان نفت را وادار کرده که از مسکو دوری کنند و این سبب کاهش قیمت‌ نفت خام روسیه، نسبت به سایر گزینه‌ها شده‌ است.

پالایشگاه‌های هند که تاکنون به‌‌علت هزینه‌های بالای حمل‌ونقل، به‌ندرت نفت روسیه را خریداری می‌کردند، اکنون فرصتی را برای پالایش و‌ صادرات این نفت یافته‌اند چراکه می‌توانند آن را ‌نسبت به نفت خام برنت و خاورمیانه، با تخفیف‌های بیشتری به‌دست آورند.

مسکو در ماه ژوئن، برای دومین ماه متوالی دومین صادرکننده عمده نفت به هند معرفی شد. در حال حاضر، عراق نخستین تامین‌کننده نفت هند است و عربستان به رتبه سوم سقوط کرده‌ است.

برخی منابع مدعی شدند «دست‌کم دو پالایشگاه هند، برخی از پرداخت‌ها به مسکو را به درهم انجام داده‌اند.» آن‌ها پیش‌بینی می‌کنند «در روزهای آینده نیز چنین پرداخت‌هایی انجام شود.»

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در ماه آوریل گفته‌ بود: «روسیه می‌خواهد استفاده از ارزهای غیرغربی را برای تجارت با کشورهایی مانند هند، افزایش دهد.»

وزیر دارایی روسیه نیز، ماه گذشته خبر داد که مسکو ممکن است شروع به خرید ارزهای کشورهای «دوست» کرده و از چنین دارایی‌هایی برای تاثیرگذاری بر نرخ «دلار و یورو» استفاده کند.

کشور هند، پوشش بیمه شرکت‌های روسی را به‌رسمیت می‌شناسد و با کشتی‌های تحت مدیریت یکی از شرکت‌های تابعه روس مستقر در دبی، داد ‌و ستد تجاری دارد.

بانک مرکزی هند، هفته گذشته مکانیسمی جدید را معرفی کرد که برای انجام تسویه‌ حساب‌های تجاری بین‌المللی، از طریق «روپیه، واحد پول کشور هند» طراحی شده‌ است.

بسیاری از کارشناسان، این طرح را راهی برای افزایش تجارت با کشورهای تحت تحریم غرب، مانند روسیه و ایران، می‌پندارند.

XS
SM
MD
LG