لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۵۱

ابراز نگرانی از ‌هم‌نشینی با «دانشمند‌نماها»؛ واکنش کاربران فضای مجازی به «پایتون گیت»


واکنش کاربران فضای مجازی به «پایتون گیت»
واکنش کاربران فضای مجازی به «پایتون گیت»

محمد فاضلی، جامعه‌شناس و استاد دانشگاههای ایران با اشاره به بازتاب‌های جلسه‌ای موسوم به «دانشمندان یک درصد برتر جهان» با ابراهیم رییسی در توییتر نوشت:«باید از هزاران جلسه‌ای که در آن‌ها مقامات در معرض دانشمندان «پایتونی» قرار می‌گیرند، ترسید.»

او با ابراز تعجب از سخنان یکی از «به اصطلاح دانشمندان» در این جلسه و یادداشت‌برداری رئیس دولت سیزدهم از این سخنان اشتباه اضافه کرد: مورد «پایتون گیت» خوشبختانه علنی شده و آنقدر هم چرند هست که مبنای عمل قرار نگیرد (إن شاء الله) اما باید ترسید از هزاران جلسه‌ای که در آنها مقامات در معرض دانشمندان «پایتونی» قرار می‌گیرند، «پایتونیسم» منطق برنامه‌ریزی« حکومت» می‌شود و سیاستهای «پایتونی» پنهان و آشکار وضع و اجرا می‌شوند.

اخیرا اظهارات یک استاد مکانیک دانشگاه نوشیروانی بابل در جلسه‌ای موسوم به «دانشمندان یک درصد برتر جهان» با ابراهیم رئیسی سوژه فضای مجازی شده است. این فرد خطاب به رئیسی می‌گوید: «با «شبکه جهانی پایتون»، ۴ سال آینده را می‌توانید پیش‌بینی کنید.» این در حالی ست که «پایتون» یک زبان برنامه‌نویسی است.

ابراهیم رئیسی هم بعد از سخنان این «دانشمندان یک درصد برتر جهان» می‌گوید: «نکات بسیار خوبی را بیان کردید من هم استفاده کردم و یادداشت برداشتم تا بعد از جلسه به همکارانم بدهم تا نکاتی را که شما به آن اشاره کردید را دنبال کنیم.»

این سخنان غیرعلمی، در میان کاربران فضای مجازی هم واکنش گسترده‌ای داشت و شمار زیادی آن را با طرح «مستعان» سپاه و دیگر ادعاهای دانشمندان حکومتی مقایسه کردند.

مدیر مسئول روزنامه اطلاعات در توییتی با هشتگ «پایتون» در کنایه به دیدار رئیسی و دانشمندان جمهوری اسلامی نوشت: « ‏دو نهاد علم و دین، نهادهای اصلی قوام ملت‌ها هستند. انتشار حرف‌های سست و غیرعقلانی از روحانیون و دانشگاهیان فروپاشی سرمایه اجتماعی را در پی خواهد داشت.»

عباس صالحی تاکید کرده که طرح این موارد بویژه در عالی‌ترین مجامع رسمی و انتشار عام آن به فرسایش پیوسته اعتماد ملی منجر می‌شود.


احسان بداغی روزنامه‌نگار در همین زمینه در توییتر نوشت: «از مستعان تا پایتون، از لامبورگینی ایرانی تا ماشین آب‌سوز، از کنترل قیمت ارز با ٣٠٠میلیون دلار ارز پاشی تا اول شدن در افق تمدنی و امثالهم یعنی سیستم راحت گول می‌خورد. چیزی که محصول شعار زدگی، ایدئولوژی‌زدگی و سیاست‌زدگی موضوعات فنی است. نتیجه‌اش هم می‌شود اوضاعی که اکنون می‌بینیم.»


کاوه مدنی نائب رئیس مجمع محیط زیست سازمان ملل متحد هم از این سخنان با عنوان «مستعان ۳» یاد کرد و ادعای یک نماینده مجلس درباره امکان «آب‌سوز» کردن خودروها را «مستعان ۲» نامید.


مهدیه گلرو، فعال سیاسی هم در حساب توییتری خود درباره شخصی که در حضور ابراهیم رئیسی از پروژه پایتون سخن می‌گوید نوشت: «او استاد دانشکده مکانیک نوشیروانی بابل، دکتر دومیری گنجی، نمونه بارز اساتیدی است که هزاران مقاله و کتاب در ژورنالها دارند اما سواد هیچ .یکی برای او از زبان پایتون و یادگیری ماشین حرف زده، او هم بدون اینکه ذره‌ای بفهمد، با این اراجیف اطلاعاتش را به رخ رئیسی می کشد، هر سال هم در دانشگاه از او تجلیل می‌شود که جزو یک درصد دانشمندان برتر دنیاست، به طور متوسط هر سه روز و نیم یک مقاله می دهد، بقیه هم که لیاقت علم‌آموزی زیر سایه جمهوری اسلامی را ندارند از دانشگاه اخراج می‌شوند.»

XS
SM
MD
LG