لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۴

دو عضو «میهن‌پرستان دانمارکی» قرآن را مقابل سفارت عراق آتش زدند


دو عضو گروه «میهن‌پرستان دانمارکی» در برابر سفارت عراق در کپنهاگ نسخه‌ای از قرآن را آتش زدند.
دو عضو گروه «میهن‌پرستان دانمارکی» در برابر سفارت عراق در کپنهاگ نسخه‌ای از قرآن را آتش زدند.

دو عضو گروه «میهن‌پرستان دانمارکی» روز دوشنبه دوم مرداد، یک نسخه از کتاب قرآن را پس از لگدمال کردن آن در برابر ساختمان سفارت عراق در کپنهاگ، پایتخت دانمارک، آتش زدند.

خبرگزاری رویترز در این مورد نوشت که این اقدام، خطر وخامت بیشتر روابط بین عراق و دانمارک را تشدید می کند.

بر اساس این گزارش، روز جمعه نیز یک نفر در کپنهاگ قرآن را در مقابل سفارت عراق آتش زد و این اقدام از حساب فیس‌بوکی گروه میهن‌پرستان دانمارکی به طور زنده پخش شد.

پس از آن، نیروهای امنیتی عراق اوایل روز شنبه ٣١ تیر، با استفاده از گاز اشک‌آور، صدها معترض را که در تلاش برای رسیدن به سفارت این کشور در بغداد بودند، متفرق کردند.

همزمان، دولت عراق با انتشار بیانیه‌ای ضمن تضمین امنیت سفارت‌خانه‌های دیپلماتیک در این کشور گفته بود که «اجازه نخواهد داد اقدام حمله به سفارت سوئد تکرار شود.»

با این همه، دولت عراق به‌رغم محکوم کردن حمله به سفارت سوئد، به نشانه اعتراض به سوزاندن قرآن در استکهلم، سفیر این کشور در بغداد را اخراج کرد.

صدها تن از هواداران مقتدی صدر، روجانی شیعه، روز پنجشنبه ۲۹ تیر، ساختمان سفارت سوئد در شهر بغداد را به آتش کشیده بودند.

حمله به سفارت سوئد توسط هواداران مقتدی صدر، روحانی شیعه در عراق، پس از آن انجام شد که پلیس سوئد درخواست برای آتش زدن قرآن و پرچم عراق در مقابل سفارت آن کشور در استکهلم، پایتخت سوئد، در روز پنجشنبه را پذیرفت.

رویترز اشاره کرد: یکی از دو نفری که مجوز برگزاری این برنامه را دریافت کرده، شخصی است که در روز هفتم تیر، نسخه ای از قرآن را در مقابل مسجد اصلی شهر استکهلم آتش زده بود.

عراق و ایران در پی اجازه دولت‌های دانمارک و سوئد برای آتش زدن قرآن، تحت مقررات حافظ آزادی بیان، شاهد تظاهرات اعتراضی بوده‌اند.

در این ارتباط، چند هزار تن در بغداد، پایتخت عراق، روز پنجشنبه تجمع کردند. فراخوان این تجمع از سوی احزاب حاکم و گروه‌های مسلح مرتبط با جمهوری اسلامی داده شده بود.

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز شنبه گفت که «اشد مجازات برای عامل این جنایت مورد اتفاق همه علمای اسلام است» و از دولت سوئد خواست تا «عامل جنایت را به دستگاه‌های قضایی کشور‌های اسلامی تحویل دهد.»

پیشتر، وزارت امور خارجه ایالات متحده با انتشار بیانیه‌ای، حمله به سفارت سوئد در بغداد را به شدت محکوم کرده بود.

در این بیانیه گفته شد: «آزادی تجمعات مسالمت‌آمیز یک ویژگی بارز دموکراسی است اما آنچه رخ داد، یک اقدام خشونت‌آمیز غیرقانونی است.»

XS
SM
MD
LG