لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۵۶

محرومیت کمال لطفی از خدمات پزشکی و سلب حق از ملاقات سوسن حسن‌زاده؛ فشار بر زندانیان سیاسی ادامه دارد


رضا لطفی معترض کشته شده (راست) و پدرش کمال لطفی
رضا لطفی معترض کشته شده (راست) و پدرش کمال لطفی

یا گذشت ۵۵ روز از بازداشت کمال لطفی، از خانواده‌های دادخواه، همچنان با قرار بازداشت موقت و بدون حق دسترسی به وکیل، خدمات پزشکی و ملاقات با خانواده در زندان شهر کامیاران در وضعیت بلاتکلیف به ‌سر می‌برد.

شبکه حقوق بشر کردستان روز دوشنبه ۱۴ خرداد، در گزارشی به وضعیت کمال لطفی، پدر رضا لطفی، که در جریان اعتراض‌ها به کشته شدن مهسا امنیتی در بازداشت گشت ارشاد در سال ۱۴۰۱ به دست نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی در شهر دهگلان استان کردستان کشته شد، پرداخت.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع در مورد آخرین وضعیت آقای لطفی آمده است که او اواخر اردیبهشت سال جاری و پس از حدود یک ماه بازداشت از یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی استان کردستان به زندان کامیاران منتقل شد.

بر اساس این گزارش، کمال لطفی «با دستور دادستان کامیاران از حق دسترسی به وکیل، ملاقات و تماس با خانواده محروم شده و کماکان با قرار بازداشت موقت به صورت بلاتکلیف در زندان به ‌سر می‌برد.»

به گفته این منبع، آقای لطفی که از بیماری پوستی رنج می‌برد، تا کنون از دسترسی بە دارو و خدمات پزشکی محروم بوده و همین موضوع موجب افزایش نگرانی خانواده‌اش در خصوص وضعیت سلامتی وی شده است.

کمال لطفی در ۲۱ فروردین و پس از احضار به دادسرای عمومی و انقلاب اسلامی شهر قروه در استان کردستان بازداشت و به یک بازداشتگاه امنیتی منتقل شد.

وی پیشتر از سوی دادگاه انقلاب اسلامی دهگلان به اتهام‌های «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال حبس، «توهین» به رهبر جمهوری اسلامی به ۲ سال حبس و «توهین» به بنیانگذار جمهوری اسلامی به ۲ سال حبس محکوم شده بود. بر اساس ماده ۱۳۴ قانون تجمیع احکام، در صورت تایید این حکم، مجازات ۲ سال حبس برای کمال لطفی قابل اجرا خواهد بود.

این گزارش حاکی از آن است که پس از اعتراض آقای لطفی به این حکم، پرونده برای بررسی مجدد به دادگاه تجدید نظر استان کردستان ارجاع شد.

کمال لطفی نخستین بار در ۲۷ فروردین سال گذشته در دهگلان به دست نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

او حدود یک ماه بعد در اعتراض به ادامه بازداشت خود در زندان کامیاران به مدت چند هفته اعتصاب غذا کرد و در نهایت، پس از ۸۷ روز بازداشت در ۱۲ تیر همان سال با قرار وثیقه به صورت موقت از زندان آزاد شد.

  • سوسن حسن‌زاده؛ بدون حق ملاقات با خانواده و تماس با وکیل

شبکه حقوق بشر کردستان در گزارشی دیگر خبر داد که با گذشت حدود سه هفته از بازداشت سوسن حسن‌زاده، فعال مدنی و مدرس زبان کردی، وی همچنان بدون حق ملاقات با خانواده و تماس با وکیل در بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه زندانی است.

یک منبع مطلع به این گروه حقوق بشری گفت: «از زمان بازداشت خانم حسن‌زاده تا امروز، وی تنها یک بار تماس تلفنی کوتاهی با خانواده‌اش داشته و از نگهداری خود در سلول انفرادی یک بازداشتگاه امنیتی در ارومیه خبر داده است.»

به گفته این منبع، خانواده این فعال مدنی برای اطلاع از وضعیت او بارها به دادگاه و نهادهای امنیتی در شهر بوکان مراجعه کرده‌اند، اما تا کنون هیچ پاسخ روشنی به آنها داده نشده است.

بر اساس این گزارش، سوسن حسن‌زاده، اهل بوکان روز ۲۶ اردیبهشت در یکی از خیابان‌های این شهر به دست نیروهای امنیتی «به شکل خشونت‌آمیزی» بازداشت شد.

او که دارای ۱۷ سال سابقه تدریس زبان کردی در شهر بوکان و روستاهای اطراف آن است، در سال‌های گذشته بارها به دلیل فعالیت‌هایش از سوی نهادهای امنیتی احضار و بازجویی شده بود.

شبکه حقوق بشر کردستان اشاره کرد که طی چند سال گذشته، فشار،‌ احضار، بازداشت و صدور احکام حبس علیه فعالان حوزه زبان کردی افزایش پیدا کرده است و نوشت که در اوایل اردیبهشت سال‌ جاری، سوما پورمحمدی، مدرس زبان کردی و از اعضای هیئت مدیره انجمن فرهنگی-اجتماعی «نوژین» از سوی دادگاه انقلاب اسلامی سنندج به اتهام «تشکیل گروه و دسته‌جات به قصد بر هم زدن امنیت کشور» به ۱۰ سال حبس در تبعید زندان کرمانشاه محکوم شد.

  • نگرانی خانواده هادی شریفی از ناپدیدسازی قهری او

سازمان حقوق بشری «آداپ» نیز روز سه‌شنبه خبر داد که هادی شریفی، فعال مدنی آذربایجانی، صبح روز جمعه ۱۱ خرداد، به دست نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی در شهرستان «بهارستان» تهران بازداشت شده است.

در گزارش «آداپ» آمده است که بازداشت آقای شریفی همراه با ضرب و شتم بوده و او به مکان نامعلومی منتقل شده است.

نزدیکان خانواده هادی شریفی به «آداپ» گفتند که ۸ مامور لباس شخصی و یک سرباز نیروی انتظامی هنگام بازداشت شریفی حکم جلب در دست نداشته‌اند.

به گفته آنها، پیگیری‌های پدر هادی شریفی در دادسرای انقلاب اسلامی بهارستان و تهران نتیجه‌ای نداشته است و مقامات قضایی جمهوری اسلامی از بازداشت او اظهار بی‌اطلاعی کرده‌اند که این امر موجب نگرانی خانواده‌اش نسبت به ناپدیدسازی قهری وی شده است.

  • بدتر شدن شرایط جسمانی رضا شهابی

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در مورد شرایط جسمانی رضا شهابی، از اعضای زندانی این تشکل کارگری، خبر داد که او دو شب پی در پی به دلیل درد کمر و گرفتگی رگ سیاتیک به بهداری زندان اوین منتقل شد.

سندیکا با اشاره به خودداری دکتر بهداری زندان اوین از اعزام آقای شهابی به بیمارستان و گرفتن عکس «ام‌آرآی» افزود که این فعال کارگری زندانی «نمی‌تواند تکان بخورد و حتی بهداشت و کارهای اولیه خود را انجام دهد.»

بر اساس این گزارش، رضا شهابی «دچار درد شدید در ناحیه کمر، ران و ساق پا و همچنین گزگز انگشتان پا و بی حسی پای راست» است و بارها به دلیل «درد شدید کمر و گردن» از دکتر جراح برای او نوبت گرفته شده است ولی مسئولان زندان اوین «به دلیل نپوشیدن لباس زندان» از انتقالش به بیمارستان ممانعت کرده‌اند و این در شرایطی است که «بعضی از زندانیان خاص همیشه و‌ بطور مداوم بدون لباس زندان به بیمارستان اعزام می شوند.»

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با تاکید بر این‌که «نیاز به درمان» رضا شهابی در خارج از زندان «اضطراری» است، اشاره کرد که این فعال کارگری بارها درخواست مرخصی برای درمان داده اما پاسخی دریافت نکرده و یا این‌که «شورای طبقه‌بندی زندان» با درخواست او مخالفت کرده است.

سندیکا خواستار پایان دادن به این «روند غیر انسانی» و آزادی فوری و بدون قید و شرط رضا شهابی و اعزام او به بیمارستان، «بدون الزام به پوشیدن لباس زندان»، و همچنین خواستار آزادی بی‌قید و شرط دیگر اعضای زندانی سندیکا؛ داود رضوی و حسن سعیدی، و سایر فعالان کارگری، معلمی و‌ مدنی شد.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG