لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۴۴

تداوم بلاتکلیفی شماری از بازداشت‌شدگان و متهمان سیاسی در ایران


خبرگزاری «هرانا»، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، از بلاتکلیفی شماری از بازداشت‌شدگان ماه‌های اخیر در زندان‌های مناطق مختلف ایران خبر داده است. از جمله زندانیانی که هرانا به آنها اشاره کرده است، مهدی حسنی، نسیم غلامی‌سیمیاری، رامین حائری، و ریشه مرادی، عبدالغفار دهانی، مجیب‌الرحمن‌ دهانی، وفا احمدپور، دانیال مقدم و رحمان زحمتکش هستند.

بر اساس این گزارش، مهدی حسنی، متهم سیاسی، علی‌رغم گذشت نزدیک به ۲۱ ماه از زمان بازداشت، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین به سر می‌برد.

هرانا به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده این متهم سیاسی نوشت: حدود ۶۳۰ روز از زمان بازداشت مهدی حسنی می‌گذرد و او همچنان بلاتکلیف در بند هشت زندان اوین محبوس است.

این خبرگزاری به نقل از اطلاعاتی که به دست آورده است، افزود: پیشتر پرونده قضایی آقای حسنی با صدور کیفرخواست به شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب اسلامی تهران ارسال شده بود و به دلیل امتناع این شهروند بازداشتی از پوشیدن لباس زندان در دادگاه، زمان برگزاری جلسه دادرسی به اتهامات وی به تعویق افتاده است.

مهدی حسنی روز ۱۸ شهریور ۱۴۰۱ در شرایطی که قصد خروج از ایران را داشت، به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در زنجان بازداشت و سپس به زندان اوین منتقل شد.

آقای حسنی، متولد ۱۳۵۵، متاهل، پدر دو فرزند، شهروند اهل شهر ری است که پیش از بازداشت در زمینه املاک اشتغال داشت.

هرانا همچنین هبر داد که نسیم غلامی‌سیمیاری، متهم سیاسی، علی‌رغم گذشت بیش از یک سال؛ ۳۷۰ روز، از زمان بازداشت، کماکان به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین به سر می‌برد.

بر اساس این گزارش، او سه بار به اتهام‌های «اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام و بغی» در دادسرای اوین تفهیم اتهام شده اما دادگاه او تاکنون برگزار نشده است.

خانم غلامی‌سیمیاری روز ۲۸ اردیبهشت سال گذشته به دست ماموران اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تهران بازداشت شد.

او پس از بازداشت به بند یک الف سپاه پاسداران در زندان منتقل و بازجویی شد و پس از دو ماه به بند دو الف زندان اوین منتقل شد و در نهایت، در چهارم مهر ۱۴۰۲ به بند زنان این زندان انتقال داده شد.

ایمن متهم سیاسی سرانجام پس از ۵ ماه بازداشت در دادسرای اوین توسط بازپرس تفیهم اتهام شد.

هرانا به نقل از یکی از دوستان نزدیک خانم غلامی‌سیمیاری نوشت که وی «در زمان بازداشت مورد شکنجه روحی و جسمی قرار گرفت و در بازداشتگاه، اعترافات اجباری در مقابل دوربین از این شهروند اخذ شد؛ اعترافاتی که به صورت دیکته شده به او ارائه و به اجبار بازجو به طور شفاهی اخذ شد.»

یگی دیگر از زندانیانی که هرانا در گزارش‌های خود به او اشاره کرده، رامین حائری، متهم سیاسی، است که به رغم گذشت بیش از سه ماه از زمان بازداشت، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان وکیل آباد مشهد زندانی است.

رامین حائری، متهم سیاسی، در دادسرای مشهد از بابت اتهاماتی از جمله «توهین به رهبری، تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان عمومی» تفهیم اتهام شده است.

آقای خائری پیشتر در دادسرای مشهد از بابت اتهاماتی از جمله «توهین به رهبری، تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان عمومی» تفهیم اتهام شده ولی تاکنون جلسه دادگاه رسیدگی به اتهاماتش برگزار نشده است.

پیشتر یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این متهم سیاسی به این خبرگزاری گفته بود: «علی‌رغم تامین وثیقه تعیین شده، مسئولین شعبه ۹۰۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب مشهد با آزادی او مخالفت می‌کنند.»

رامین حائری روز نهم اسفند سال گذشته به دست ماموران اداره اطلاعات در منزل خود در مشهد بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر منتقل شد.

وی پس از حدود یک ماه، در روز هشتم فروردین سال جاری به زندان وکیل آباد مشهد منتقل شد.

پیشتر یک منبع مطلع در تماس با هرانا گفته بود که رامین حائری در اعتراض به شرایط ایران، مطالبی در شبکه های اجتماعی منتشر می‌کرد که احتمال می‌رود بازداشت او به همین علت صورت گرفته باشد.

علاوه بر این زندانیان، وریشه مرادی که به ظن عضویت در یکی از گروه های اپوزیسیون به «بغی» متهم شده است، به رغم گذشت بیش از ۳۰۰ روز از زمان بازداشت، همچنان بلاتکلیف در زندان اوین به سر می‌برد و از حدود دو هفته قبل به دستور قاضی ابوالقاسم صلواتی «ممنوع التماس و ملاقات» با خانواده‌اش است.

در این حال، به رغم ارجاع پرونده خانم مرادی به دادگاه انقلاب اسلامی تهران، تاکنون به پرونده او رسیدگی نشده است.

وریشه مرادی روز دهم مرداد سال گذشته به دست نیروهای امنیتی در حومه سنندج بازداشت و در پنجم دی همان سال و با پایان مراحل بازجویی، از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند زنان این زندان منتقل شد.

هرانا همچنین در گزارش‌های خود به عبدالغفار و مجیب‌الرحمن دهانی، دو برادر اهل شهرستان راسک، اشاره کرد که به نوشته این خبرگزاری، با گذشت بیش از یک ماه از زمان بازداشت، کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشت هستند و بی‌خبری از وضعیت‌شان، افزایش نگرانی‌های خانواده و نزدیکان آنها را در پی داشته است.

این خبرگزاری به نقل از «رسانک» نوشت که عبدالغفار دهانی روز ۲۸ فروردین سال جاری پس از مراجعه به اداره اطلاعات سپاه پاسداران در شهرستان راسک بازداشت شد و مجیب‌الرحمن، برادر او که ساکن یزد است، چند روز بعد به دنبال پیگیری وضعیت برادرش، به دست نیروهای امنیتی بازداشت شد.

بر اساس این گزارش، این دو برادر از زمان بازداشت تا زمان انتشار این گزارش، هیچ تماسی با خانواده خود نداشته‌اند و مراجع امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی از پاسخ شفاف در مورد دلیل بازداشت، وضعیت و محل نگهداری آنها خودداری کرده‌اند.

در گزارش‌های خبرگزاری هرانا به وفا احمدپور، معروف به «وفادار» و دانیال مقدم، خواننده، علیرغم گذشت حدود سه هفته از زمان بازداشت، همچنان در بازداشت هستند و بی‌خبری از وضعیت آنها نگرانی خانواده‌های آنان را به همراه داشته است.

این دو خواننده روز بیستم اردیبهشت ماه به دست نیروهای امنیتی در شیراز بازداشت شدند.

وفا احمدپور معروف به وفادار، خواننده رپ اعتراضی، روز ۱۵ بهمن سال گذشته به دست نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت و در سی‌ام بهمن همان سال با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد. او سپس در دادگاه انقلاب اسلامی برای اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم شد.

دانیال مقدم نیز پیش از این به دلیل فعالیت های اعتراضی از طریق خوانندگی و انتشار آهنگ، سابقه احضار و برخوردهای قضایی را داشته است.

یکی دیگر از زندانیان سیاسی که همچنان به صورا بلاتکلیف زندانی است، رحمان زحمتکش، ساکن شهرستان تالش، نام دارد که بیش از یکصد روز از زمان بازداشتش می‌گذرد.

یک منبع نزدیک به خانواده آقای زحمتکش به هرانا گفت که با دخالت اداره اطلاعات تالش تاکنون آزادی موقت وی میسر نشده است و اشاره کرد که این زندانی با مشکلات پوستی مواجه شده است.

پیشتر یک منبع مطلع به هرانا گفته بود که «گذاشتن پرچم شیر و خورشید بر مزار کشته‌شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱»، از دلایل بازداشت او بوده است.

آقای زحمتکش روز ۲۶ بهمن سال گذشته به دست ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در منزل پدر خود در روستای خرجگیل از توابع شهرستان تالش بازداشت شد. تاکنون اتهام‌های رحمان زحمتکش اعلام نشده است.

XS
SM
MD
LG