لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۵۳

بایدن در پایان سفر خود به فرانسه از گورستان محل دفن سربازان آمریکایی بازدید کرد


بازدید جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، و جیل بایدن، بانوی نخست، از گورستان محل دفن ۲۲۰۰ سرباز آمریکایی کشته‌شده در جنگ جهانی اول. شمال فرانسه؛ شنبه ٩ ژوئن ۲۰۲۴
بازدید جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، و جیل بایدن، بانوی نخست، از گورستان محل دفن ۲۲۰۰ سرباز آمریکایی کشته‌شده در جنگ جهانی اول. شمال فرانسه؛ شنبه ٩ ژوئن ۲۰۲۴

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز یکشنبه در پایان سفر خود به فرانسه به همراه جیل بایدن، بانوی نخست، از یک گورستان محل دفن سربازان آمریکایی در شمال این کشور بازدید کرد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، در جریان سفر به فرانسه در دوره ریاست جمهوری‌اش در سال ۲۰۱۸ از این گورستان بازدید نکرده بود.

بایدن در آخرین روز سفر پنج روزه خود به فرانسه تاج گلی را در مقابل گستره‌ای از سنگ قبرهای سفید بیش از ۲۲۰۰ سرباز آمریکایی جان‌باخته در جنگ جهانی اول گذاشت.

بازدید جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، و جیل بایدن، بانوی نخست، از گورستان محل دفن ۲۲۰۰ سرباز آمریکایی کشته‌شده در جنگ جهانی اول. شمال فرانسه؛ شنبه ٩ ژوئن ۲۰۲۴
بازدید جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، و جیل بایدن، بانوی نخست، از گورستان محل دفن ۲۲۰۰ سرباز آمریکایی کشته‌شده در جنگ جهانی اول. شمال فرانسه؛ شنبه ٩ ژوئن ۲۰۲۴

جو بایدن سربازان دفن‌شده در این گورستان را قهرمانان آمریکا خواند و گفت کسی که خلاف این عقیده را داشته باشد، شایسته تصدی بر کرسی ریاست جمهوری نیست.

رئیس جمهوری آمریکا شنبه در چهارمین روز سفر خود به فرانسه ضمن ابراز خرسندی از نجات چهار گروگان اسرائیلی از اسارت حماسِ، بر ضرورت تداوم تلاش‌ها برای آزادسازی همه گروگان‌ها و برقراری آتش‌بس تاکید کرد.

جو بایدن که به مناسبت هشتادمین سالگرد ورود نیروهای متفقین به سواحل نرماندی و آغاز روند آزادسازی اروپای غربی از جنگ قوای آلمان هیتلری به فرانسه سفر کرده است، در یک نشست مطبوعاتی با حضور امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، اهمیت روابط و دوستی دیرینه میان ایالات متحده و فرانسه، و نقش دو کشور در مقابله با تهدیدهای مختلف، از حمله تهاجم روسیه به اوکراین و مبارزه با تروریسم در خاورمیانه، را مورد تاکید قرار داد.

رئیس جمهوری آمریکا با تقدیر از مشارکت فرانسه و دیگر متحدان آمریکا در حمایت از مردم اوکراین در برابر «تجاوزگری بی‌رحمانه پوتین»، به میلیاردها دلار کمک‌های ارائه شده توسط آمریکا و اتحادیه اروپا به اوکراین اشاره کرد.

او در بیان دلیل ارائه این کمک‌ها به اوکراین گفت: «ما می‌دانیم که اگر پوتین در به زانو درآوردن اوکراین موفق شود، ممکن است به اوکراین بسنده نکند و تمام اروپا در معرض تهدید قرار گیرد.»

آقای بایدن افزود که ایالات متحده اجازه نخواهد داد چنین اتفاقی بیافتد و «نیرومندانه در کنار اوکراین، هم‌پیمانان، و دوستان خود می‌ایستد.»

جو بایدن با اشاره به همکاری‌های فرانسه و آمریکا در نقاط مختلف جهان - از جمله در زمینه «آزادی ناوبری، حکمرانی شفاف، و رفتارهای تجاری منصفانه» در منطقه هند-آرام، و در مسائل مهم برای صلح و امنیت در خاورمیانه «از جمله امنیت غذایی و مبارزه با تروریسم»، و نیز در زمینه مبارزه با تغییرات اقلیمی «که یک تهدید وجودی علیه بشریت است» - بر تداوم و تعمیق پیوندها و همکاری‌های میان دو کشور تاکید کرد.

در این نشست خبری مشترک، امانوئل مکرون، ‌رئیس جمهوری فرانسه، نیز بر ضرورت آتش‌بس فوری در غزه و پیگیری راه حلی سیاسی برای این مناقشه تاکید کرد.

او در عین حال گفت که فرانسه و ایالات متحده در مقابله با «اقدامات بی‌ثبات‌کننده» و «توسعه برنامه هسته‌ای» جمهوری اسلامی ایران هم گام و هم‌نظر هستند.

رئیس جمهوری فرانسه تاکید کرد: «ما در رابطه با ایران شاهد تشدید همه‌جانبه تخاصم و حمله بی‌سابقه علیه اسرائیل - عملیاتی برای برهم زدن ثبات منطقه - و البته برنامه هسته‌ای آن کشور بوده‌ایم. فرانسه و آمریکا مصمم هستند از طریق اعمال فشار، با این روند مقابله کنند.»

آقای مکرون با اشاره به تصمیم هفته گذشته شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تصویب قطعنامه‌ای در رابطه با تشدید اقدامات هسته‌ای جمهوری اسلامی، آن را نشان‌دهنده «این عزم مشترک» فرانسه و آمریکا دانست و تاکید کرد که دو کشور معیارهای دوگانه اعمال نمی‌کنند.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، و امانوئل مکرون، ‌رئیس جمهوری فرانسه (شنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۳)
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، و امانوئل مکرون، ‌رئیس جمهوری فرانسه (شنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۳)

رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه ۱۸ خرداد نیز در یک سخنرانی به مناسبت هشتادمین سالگرد بازپس‌گرفتن دماغه «پوینت دی هوک» سواحل نرماندی فرانسه از نیروهای آلمان نازی توسط سربازان آمریکایی، بر اهمیت دموکراسی تاکید کرد.

جو بایدن در سخنرانی خود بخشی از فداکاری‌های سربازان آمریکایی در نبرد بازپس‌گیری «پوینت دی هوک» را برشمرد.

او در ارتباط با اهمیت دموکراسی گفت: «هنگامی که درباره دموکراسی- دموکراسی آمریکایی- سخن می‌گوییم، غالبا درباره ایده‌هایی بزرگ همچون زندگی، آزادی، و جستجوی خوشبختی سخن می‌گوییم. آن چه که درباره آن به اندازی کافی سخن نمی‌گوییم، این است که [حفظ دموکراسی] چه قدر دشوار است.»

به گفته بایدن، «دموکراسی آمریکایی دشوارترین چیزها را می‌طلبد: باور به این که ما بخشی از چیزی بزرگ‌تر از خودمان هستیم. بنابراین، دموکراسی با هر یک از ما آغاز می‌شود.»

رئیس جمهوری ایالات متحده در ادامه این پرسش را مطرح کرد که اگر تکاوران آمریکایی این نبرد تاریخی امروز زنده بودند، آیا جلوی حمله روسیه به اوکراین نمی‌ایستادند.

او در بخش دیگری از سخنانش گفت: «مدت‌ها است گفته‌ام که تاریخ به ما نشان داده آمریکایی‌های معمولی می‌توانند خارق‌العاده‌ترین کارها را انجام دهند. و هیچ نمونه بهتری در این باره در کل جهان از اینجا، پوینت دی هوک. وجود ندارد. تکاوران از مزارع، از شهرها، از هر نقطه از آمریکا آمدند... و ماموریت خود را به سرانجام رساندند.»

جو بایدن افزود: «گردهمایی امروز ما در اینجا فقط برای قدردانی از کسانی نیست که در ششم ژوئن ۱۹۴۴ چنان شجاعت قابل‌توجهی از خود به نمایش گذاشتند. بلکه برای گوش دادن به پژواک صدای آنها است. برای شنیدن آنها. زیرا آنها ما را فرا می‌خوانند. از ما می‌پرسند چه خواهیم کرد. از ما نمی‌خواهند این صخره‌ها را بپیماییم. از ما می‌خواهند به آن چه آمریکا برای آن می‌ایستد، وفادار بمانیم.»

رئیس جمهوری آمریکا در پایان سخنان خود بار دیگر بر اهمیت ایستادن در برابر تجاوزگری در داخل و خارج ایالات متحده تاکید کرد.

ساعاتی پیش از آن، جو بایدن در رسانه ایکس با انتشار تصویری از دیدار با همتای اوکراینی‌اش، ولودیمیر زلنسکی، از یک بسته جدید کمک‌های امنیتی به کی‌یف شامل رهگیرهای پدافند هوایی، مهمات توپخانه‌ای، و قابلیت‌های حیاتی‌تر خبر داد.

او با اشاره به حمایت تزلزل‌ناپذیر آمریکا از اوکراین گفت در نشست آتی کشورهای عضو گروه هفت، گفت‌وگوهایش با زلنسکی را ادامه خواهد داد.

کاخ سفید نیز در ارتباط با این دیدار گفت روسای جمهوری دو کشور درباره کمک‌های مورد نیاز اوکراین و حمایت ایالات متحده از این کشور در برابر تهاجم روسیه گفت‌و گو کردند.

بنا به گزارش رویترز در این ملاقات بایدن از مقاومت و مبارزه مردم اوکراین تجلیل کرد و به دلیل تاخیرها در تصویب آخرین بسته کمکی ایالات متحده در اردیبهشت‌ماه عذرخواهی کرد و گفت: «ما هنوز با شماییم...به طور کامل و با همه قوا.»

زلنسکی هم در این دیدار، که نخستین ملاقات حضوری با بایدن از آذرماه سال‌گذشته تاکنون بود گفت: «بسیار مهم است که شما با ما بمانید. این حمایت دوحزبی از سوی کنگره و به شکل متحد از سوی ایالات متحده آمریکا و ماندن مردم آمریکا در کنار اوکراین، بسیار مهم است. همان‌طورکه در جنگ‌جهانی دوم بود، همان طور که ایالات متحده به نجات جان انسان‌ها و به نجات اروپا کمک کرد.»

این در حالی است که روز پنجشنبه ۱۷ خرداد، بایدن در سخنانی در نرماندی فرانسه به مناسبت روز «دی»، با اشاره به نبرد علیه استبداد در جنگ‌جهانی دوم و جنگ اوکراین با روسیه از ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه به عنوان یک «ظالم» یاد کرده بود.

بایدن هفته گذشته موضع خود را تغییر داد و اعلام کرد که اوکراین می تواند تسلیحات ارسال‌شده توسط ایالات متحده را به سمت اهداف نظامی در داخل روسیه که حملات علیه خارکیف از آن‌جا صورت می‌گیرد، پرتاب کند.

جان فاینرِ، مشاور امنیت ملی نیز روز پنجشنبه در نشست «امنیت جدید آمریکایی» در واشنگتن دی‌سی گفت که ایالات متحده در تلاش است تا نیازهای تسلیحاتی اوکراین را تامین کند ولی با اشاره به کمبود مواد اولیه، تاکید کرد که در خارج از جبهه های نبرد، «رقابتی وجود دارد که در کارخانه های ما ، کارخانه‌های اروپا و کارخانه‌های اوکراین رخ می‌‌دهد.»

بنا به گزارش کاخ سفید قرار است کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهوری و سالیوان، مشاور امنیت ملی به نمایندگی از ایالات متحده در نشست آتی صلح برای اوکراین در سوئیس شرکت کنند و حمایت آمریکا را از برقراری صلحی عادلانه و پایدار مطابق با منشور سازمان ملل از جمله اصول حاکمیت و تمامیت ارضی اعلام کنند.

XS
SM
MD
LG