لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۱:۲۹

ابراز نگرانی وکیل و همسر نسرین ستوده: انتقال از بیمارستان به زندان برای او خطر جانی دارد


نسرین ستوده،‌ وکیل دادگستری زندانی و فعال حقوق بشر
نسرین ستوده،‌ وکیل دادگستری زندانی و فعال حقوق بشر

رضا خندان،‌ همسر نسرین ستوده، و محمد مقیمی، وکیل این فعال حقوق بشر زندانی در گفتگو با صدای آمریکا بابت انتقال خانم ستوده از بیمارستان به زندان ابراز نگرانی کرده و تاکید کردند که جان او در خطر است.

رضا خندان،‌ همسر نسرین ستوده، وکیل دادگستری و مدافع حقوق بشر زندانی در ایران به صدای آمریکا گفت که همسرش پنج روز در بیمارستان بستری بوده اما روز چهارشنبه ۲ مهر «بدون انجام رسیدگی خاص درمانی در شرایطی که ۵ روز دیگر نیز به اعتصاب غذای او اضافه شده است» به زندان برگردانده شده است.

به گفته آقای خندان این اقدام «دقیقا در معرض خطر جانی قرار دادن» او بود چرا که زندان «هیچ امکانی برای مراقبت از چنین کسی را ندارد که در یک وضعیت جسمی فوق العاده خطرناکی قرار دارد.»

او همچنین برخورد ماموران امنیتی را «زشت و ناشایست» توصیف می‌کند تا جایی که می‌گوید: «در بیمارستان جهنمی برای ما درست کرده بودند؛‌ همه‌اش درگیری، توهین و تهدید. ارتباط ما را با همسرم قطع کرده بودند و فقط در موارد نادری برای لحظاتی ما توانسته بودیم در راهرو او را ببینیم و گاهی وقت‌ها همین دیدار باعث شده بود که تنش ایجاد شود.»

از سوی دیگر محمد مقیمی یکی از وکلای مدافع نسرین ستوده وکیل دادگستری نیز به صدای آمریکا گفت: «به طور کلی از ابتدا فرایند بازداشت و محاکمه خانم ستوده غیر قانونی بوده است. در حال حاضر هم با توجه به سن‌ خانم ستوده و دوران حبس و در نهایت به دلیل اینکه بیش از ۴۰ روز در اعتصاب غذا بوده و از نظر جسمی و قلبی مشکل پیدا کرده،‌ احتمال می‌دهیم مشکلات جدی جسمی پیدا کرده باشد،. حتی ممکن است سکته کرده باشد. چون تحت تدابیر شدید امنیتی اجازه نمی‌دهند پرونده پزشکی او را خانواده و یا پزشک معتمد خانواده ببیند. ‌بنابراین جان او در خطر است.»

وکیل مدافع خانم ستوده می‌گوید جمهوری اسلامی حتی اگر به قوانین موضوعه خود که می‌گوید محکوم تا زمانی که بیماری‌اش درمان نشود باید آزاد شود، تمکین کند باید نسرین ستوده را آزاد کند.

به گزارش صدای آمریکا، این مدافع حقوق بشر و وکیل زندانی پس از آن که طی هفته‌ها و ماه‌های گذشته کلیه مکاتبات او با مسئولان زندان، سازمان زندان‌ها، و همچنین مسئولان قوه قضائیه در رابطه با حق و حقوق زندانیان، شرایط زیست زندانیان داخل زندان، ملاقات‌های حضوری، مرخصی زندانیان، و صدور احکام زندان طولانی‌‌مدت برای زندانیان سیاسی، بی‌جواب مانده بود، از روز سه شنبه ۲۱ مرداد در زندان اعتصاب غذا کرده است. این اولین بار نیست که خانم ستوده اعتصاب غذا می‌کند. او روز دوشنبه ۲۶ اسفند از جمله زندانیان سیاسی بود که با انتشار بیانیه‌ای در واکنش به جلوگیری از آزادی زندانیان سیاسی در شرایط شیوع ویروس کرونا دست به اعتصاب غذا زده بود.

واکنش آمریکا: نسرین ستوده را آزاد کنید

در روزی که خانم ستوده را از بیمارستان به زندان منتقل کردند سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده ضمن ابراز نگرانی نسبت به وضعیت نسرین ستوده، وکیل زندانی در ایران، حبس ناعادلانه او توسط رژیم حاکم بر ایران را «وحشیانه» خواند و آن را محکوم کرد.

مورگان اورتگاس روز چهارشنبه ۲ مهر در توئیتر نوشت: «ایالات متحده از بابت سلامتی نسرین ستوده، که به تازگی در زندان بستری شده، عمیقا نگران است.»

پیش از این رابرت منندز عضو ارشد دموکرات آمریکا روز ۲۰ شهریور در توئیتر خود اعلام کرده بود که نسرین ستوده، مدافع حقوق بشر ایرانی، هرگز نباید از ابتدا زندانی می‌شد. وی در ادامه پیام خود در توئیتر نوشته بود،‌ ایران باید فورا و بدون قید و شرط نسرین ستوده را آزاد کند و به اعتصاب غذای او پیش از آن که حال او وخیم‌تر شود پایان دهد.

پیشتر دفتر امور زنان وزارت خارجه آمریکا نیز با اعلام حمایت و ابراز نگرانی عمیق از سلامتی نسرین ستوده از رژیم ایران خواسته است تا این وکیل حقوق بشر زندانی و همه زندانیان سیاسی که به ناحق بازداشت شده‌اند را آزاد کند.

اعتراض بین‌المللی به زندانی بودن نسرین ستوده

وزیر خارجه فرانسه نیز روز گذشته نسبت به وضعیت سلامت نسرین ستوده، وکیل حقوق بشری زندانی در ایران، ابراز نگرانی کرد.

ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه روز یکم مهر به نمایندگان پارلمان فرانسه گفت که دولت این کشور نسبت به وضعیت سلامت خانم ستوده، که در پی وخامت حالش پس از اعتصاب غذا در بیمارستان بستری شده، به شدت نگران است.

همچنین نخست وزیر کانادا حبس نسرین ستوده، وکیل حقوق بشر و مدافع حقوق زنان ایرانی را به شدت محکوم کرد.

از سوی دیگر همزمان با پنجمین هفته اعتصاب غذای نسرین ستوده در زندان اوین، تعدادی از هنرمندان و نویسندگان بین‌المللی با انتشار یک فراخوان عمومی، خواستار آزادی این وکیل حقوق بشر ایرانی شده بودند.

اولیویا کلمن، شهره آغداشلو، جی‌کی سیمونز، شیرین نشاط، جولیا استیونسون، نازنین بنیادی، نینا انصاری، آذر نفیسی، سیمون ریکس، و ماز جبرانی از جمله هنرمندان و نویسندگانی هستند که با انتشار تصویر خود با هشتگ «نسرین را آزاد کنید» (FreeNasrin)، از نسرین ستوده و سایر زندانیان سیاسی در ایران حمایت کردند.

نازنین بنیادی یکی از هنرمندان حاضر در این فراخوان به صدای آمریکا گفته بود :« نسرین ستوده فقط به جرم انجام وظیفه خود به ۳۸ سال زندان و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم‌ شد. این یکی از سخت‌ترین احکامی است که در سالهای اخیر علیه یک مدافع حقوق بشر در ایران ثبت شده است.»

XS
SM
MD
LG