وزیر خارجه فرانسه روز سهشنبه نسبت به وضعیت سلامت نسرین ستوده، وکیل حقوق بشری زندانی در ایران، ابراز نگرانی کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه روز سه شنبه یکم مهر به نمایندگان پارلمان فرانسه گفت که دولت این کشور نسبت به وضعیت سلامت خانم ستوده، که در پی وخامت حالش پس از اعتصاب غذا در بیمارستان بستری شده، به شدت نگران است.
او اضافه کرد: «خانم ستوده تنها به خاطر انجام وظایف شغلی خود به عنوان یک وکیل، محکوم و زندانی شده است.»
این وکیل زندانی از ۲۱ مرداد دست به اعتصاب غذا زده، پس از ۴۰ روز به دلیل وخامت حالش به بیمارستان منتقل شده است. خانم ستوده پس از بیجواب ماندن مکاتباتش با مسئولان زندان و مسئولان قوه قضائیه در رابطه با حقوق زندانیان، شرایط زیست زندانیان، مرخصی زندانیان، صدور احکام زندان طولانیمدت برای زندانیان سیاسی و مخالفت با مرخصی آنان در دوران شیوع کرونا اعتصاب غذا را آغاز کرد.
رضا خندان، همسر نسرین ستوده، نیز روز سه شنبه در پیامی در توییتر با اعلام این که وضعیت این وکیل زندانی طی دیروز و امروز بدتر شده است، درباره آخرین وضعیت او گفت: «۴۳ روز از اعتصاب غذای نسرین میگذرد. دو روز است در سیسییو بستری شده است. اجازه ملاقات و تماس نداریم. هر روز ۸ ساعت در راهرو بیمارستان انتظار میکشیم تا شاید بتوانیم هنگام انتقال او با ویلچیر به آزمایشگاه لحظهای او را ببینیم.»
زندانی شدن این وکیل مدافع حقوق بشر و در ادامه اعتصاب غذای او با واکنش جهانی روبرو شد و تعدادی از شخصیت های سیاسی و فرهنگی از او حمایت کردند.
همزمان با زندانی شدن دوباره خانم ستوده، مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده چندی پیش با انتشار توئیتی به مناسبت روز جهانی زنان، ضمن اشاره به «نسرین ستوده» وکیل زندانی در ایران، با «زنان شجاع» ایرانی ابراز همبستگی کرد.
همچنین دفتر امور زنان وزارت خارجه آمریکا نیز با اعلام حمایت و ابراز نگرانی عمیق از سلامتی نسرین ستوده از رژیم ایران خواسته است تا این وکیل حقوق بشر زندانی و همه زندانیان سیاسی که به ناحق بازداشت شدهاند را آزاد کند.
در هفته های گذشته نیز رابرت منندز عضو سنای آمریکا در توییتر خود نوشت که نسرین ستوده، مدافع حقوق بشر ایرانی، هرگز نباید از ابتدا زندانی میشد. او اضافه کرد: ایران باید فورا و بدون قید و شرط نسرین ستوده را آزاد کند و به اعتصاب غذای او پیش از آن که حال او وخیمتر شود پایان دهد.
نسرین ستوده که به خاطر دفاع از زندانیان سیاسی، از سوی جمهوری اسلامی به اتهاماتی چون «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی» به ۳۳ سال زندان محکوم شده و زندانی است.