سارا دماوندان - بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی طی یک هفته گذشته حدود ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار مورد جدید ابتلا به امیکرون به این سازمان گزارش شده است که در مقایسه با هفته پیش از آن ۷۱ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که به گفته رئیس این نهاد بینالمللی، آمار واقعی، به دلیل تعطیلات کریسمس و سال نو، بیش از موارد اعلامشده است.
بنا بر آمار بهداشت جهانی شمار مبتلایان به سویه جدید ویروس کووید۱۹، امیکرون، همچنان رو به افزایش است.
این سویه اگرچه علائم و نشانه های آن خفیف تر از گونههای قبلی گزارش شده، اما شیوع آن به شدت در حال گسترش است و همین مسئله باعث نگرانی بیشتر جامعه جهانی شده است. همزمان، فشار قانونگذاران در برخی کشورها باعث بروز اختلافات جدی میان آنها و مردم شده است.
هفته گذشته امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، در یک مصاحبه گفت که قصد دارد زندگی را برای افرادی که مخالف واکسیناسیون هستند «سخت» کند. این اظهارنظر واکنشهای جدی - از لغو قوانین و محدودیتهای کرونایی توسط مجلس گرفته تا کشیده شدن پای مخالفان واکسن به خیابانها - را به همراه داشت.
افرادی که با واکسیناسیون اجباری مخالف هستند روز شنبه در شهرهای فرانسه به خیابانها آمدند و صحبتهای اخیر مکرون را محکوم کردند.
فشار بر نیروی کار بریتانیا به دلیل اوجگیری دوباره همهگیری با شیوع گونه امیکرون و اعمال قرنطینههای طولانی مدت، وزیر آموزش و پرورش بریتانیا را وادار به عقب نشینی کرد. ندیم زهاوی امروز گفت مدت زمان قرنطینه کسانی که تست کرونای آنها مثبت بوده، در صورت نداشتن علائم از ۱۰ روز به ۵ روز کاهش پیدا خواهد کرد.
در آلمان نیز محدودیتها همچنان به قوت خود باقی است. بر اساس آخرین قوانین اعمال شده، افراد واکسینه شده و مبتلایان بهبود یافته اگر دز سوم یا دز یادآور واکسن کرونا را دریافت نکرده باشند، باید برای حضور در مکانهایی مثل رستوران و کافه، یک آزمایش منفی نیز ارائه کنند. در آلمان قرار است دورههای قرنطینه کاهش یابد تا جلوی کاهش شدید نیروی نیروی کار، به خصوص در بخشهای درمانی، خدمات عمومی و تأمین کالاهای مورد نیاز شهروندان، گرفته شود.
سویه جدید امیکرون که از آفریقا آغاز شد، در حال حاضر تمامی جهان، از جمله ایران، را تحت الشعاع قرار داده است.
به گفته حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری کووید-۱۹، با توجه به شیوع امیکرون در کشورهای جهان و به ویژه در کشورهای اطراف ایران، از جمله در بحرین و کویت، به نظر میرسد که در چند هفته آینده، ایران نیز شاهد پیک این سویه خواهد بود.