لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۱۶

علائم بیماری در مبتلایان به امیکرون؛ آنچه تاکنون می‌دانیم


پزشکی که نخستین مورد ابتلا به گونه امیکرون ویروس کووید-۱۹ را در بیماری در آفریقای جنوبی شناسایی کرد به شبکه جهانی «بی‌ بی‌ سی» گفته است که این بیمار علائم نسبتا متفاوتی در مقایسه با انواع پیشین ویروس داشت که با خستگی، بدن درد، سردرد و خراشیدگی گلو همراه بود، اما بیمار حس بویایی و چشایی خود را از دست نداده بود.

در یک پژوهش گسترده در آفریقای جنوبی، ۷۸ هزار بیمار مبتلا به امیکرون تحت بررسی قرار گرفتند که بیشتر آنها آبریزش بینی، گلودرد، خستگی، سردرد و سرفه‌های خفیف را تجربه کردند و برخی نیز دردهای عضلانی و کمر درد را گزارش دادند.

این در حالی است که ابتلا به گونه دلتا، عمدتا با تب، تنگی نفس و همچنین موارد از دست دادن حس بویایی و چشایی همراه است.

شواهد اولیه نشان می‌دهد کسانی که واکسن زده‌اند علائم خفیف‌تری از خود بروز می‌دهند که ممکن است شبیه سرماخوردگی معمولی باشد.

دکتر کریگ اسپنسر، مدیر بهداشت جهانی در مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا، به شبکه خبری «ان بی سی» گفته است افرادی که دز یادآور نزده‌اند معمولا با سرفه‌های بیشتر، تب بیشتر، و خستگی بیشتر روبرو می‌شوند.

یک مطالعه محدود انجام شده توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا نشان داده است افرادی که قبلا مبتلا به کرونا شده‌ بودند و بعدا دوباره به امیکرون مبتلا شدند، علائم کمتری نسبت به اولین تجربه خود با این ویروس نشان می‌دهند.

کارشناسان هشدار داده‌اند به دلیل شیوع همزمان گونه دلتا و بیماری آنفولانزا، کسانی که علائم بیماری دارند باید سریع تست بدهند و در صورت لزوم خود را قرنطینه کنند.

برخلاف بیماران مبتلا به دلتا که چهار تا شش روز پس از ابتلا علائم بیماری را بروز می‌دهند، مبتلایان به امیکرون در مدت سه روز علائم بیماری را نشان می‌دهند و نتایج تستشان مثبت می‌شود.

یک مقام سازمان بهداشت جهانی روز سه‌شنبه این هفته گفت شواهدی که تاکنون به دست آمده است نشان می‌دهد گونه امیکرون ویروس کرونا اغلب بینی، گلو و دستگاه تنفس را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

دبیرکل این نهاد بهداشتی بر خطرات امیکرون تأکید کرده است و می‌گوید هر چند ممکن است شدت آن کمتر باشد اما «خفیف» نیست.

موارد ابتلا به امیکرون همچنان در حال بررسی هستند و اطلاعات مربوط به آن، به‌روز خواهند شد.

XS
SM
MD
LG