همزمان با اعتراض دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی به برگزاری حضوری امتحانات، معاون آموزشی وزارت بهداشت ایران، در نامهای تأکید کرد که امتحانات کلیه مقاطع تحصیلی در تمامی رشتهها در دانشگاههای علوم پزشکی به صورت حضوری برگزار خواهد شد.
ابوالفضل باقریفرد، معاون آموزشی وزارت بهداشت ایران، گفت صحت آزمونهای مجازی « زیر سوال» است و تاکید کرد برگزاری آزمونهای مجازی در دانشگاههای علوم پزشکی تجربه خوبی نبوده است. شورای صنفی دانشجویان وزارت بهداشت اعلام کرد با تصمیم معاونت آموزشی وزارت بهداشت، «با تصمیمات جزیرهای و خارج از مصوبه وزارت بهداشت برخورد خواهد شد.»
دانشجویان همچنین به فعالیت خوابگاهها با ظرفیت کامل و بیتوجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی اعتراض دارند. اما مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت گفته است که «حضور دانشجوها و رعایت پروتکلهای بهداشتی کاملا رعایت و مدیریت شده و میزان ابتلای دانشجویان به ویروس کرونا بسیار پایین است.»
همچنین، با افزایش نگرانیها در مورد سرعت شیوع امیکرون در ایران و نداشتن آمار دقیق از موارد ابتلا، دبیر بورد عفونی اطفال کمیته علمی کرونا ایران بازگشایی حضوری مدارس بدون تزریق واکسن را «مشکل آفرین» دانست.
عبدالله کریمی گفت: «اگر ۱۰ مبتلا به امیکرون داشته باشیم، ظرف یک و نیم تا ۳ روز این تعداد میتواند دو برابر شود»
چندی پیش نیز دبیر علمی کرونا درباره وضعیت مدارس در شرایط فعلی کرونا به خبرگزاری ایسنا گفته بود که «از همان ابتدا» مخالفت خود را بازگشایی مدارس به صورت کامل اعلام کرده بود. حمیدرضا جماعتی، حضور دانش آموزان در کلاسهای فاقد تهویه را خطرناک دانست.
از طرفی، معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی میگوید در مورد عدم حضور دانشآموزان واکسن نزده در مدرسه یا عدم حضور دانشآموزانی که حداقل یکبار در هفته پیسیآر منفی ارایه نکنند، بین دو وزارت بهداشت و آموزش و پرورش اختلاف نظر وجود دارد.
صفدر سلطانی گفت ستاد ملی مبارزه با کرونا این موضوع را به توافق بین دو وزارتخانه واگذار کرده و از همین رو، هنوز مصوبهای صادر نشده است.
مدارس ایران در حالی فعالیت حضوری خود را از سر گرفتهاند که واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال در ایران هنوز آغاز نشده و در مورد ایمنی و کارآیی واکسنهای داخلی بر روی کودکان اطلاعاتی ارائه نشده است.
واکسنهایی که برای کودکان این رده سنی در نظر گرفته شده سینوفارم و پاستوکووک است.