با گذشت دو هفته از شناسایی نخستین مورد ابتلا به امیکرون در ایران، در حالی که معاون درمان وزارت بهداشت، تعداد کل مبتلایان امیکرون در کشور را ۱۹۴ نفر اعلام کرده و رئیس انستیتو پاستور از افزایش تعداد آنها به ۲۴۴ نفر خبر داده است.
این در حالی است که سرعت انتقال امیکرون به شدت بالا است و در کشوری مانند آمریکا، طبق آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری این کشور، طی بیست روز، از شش دهم درصد موارد ابتلا به ۷۷ درصد رسید و در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد از موارد ابتلا به کرونا را تشکیل میدهد. اروپا نیز در هفته آخر سال ۲۰۲۱، از بیش از پنج میلیون مورد جدید ابتلا به کرونا خبر داد.
در ایران، تأیید موارد ابتلا به امیکرون به کندی صورت میگیرد. سرپرست معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی ساوه از ورود امیکرون به ساوه و تأیید دو مورد ابتلا خبر داد و گفت اکنون ویروس «در حال چرخیدن» در شهر است. مجتبی ذکائی گفت مراودات مردم ساوه با شهرهای اراک، قم و تهران به دلیل همجواری و تردد خودروهای باری از شهر صنعتی کاوه به جنوب کشور احتمال ابتلای بیشتر به امیکرون را در ساوه تشدید می کند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز از ابتلای ۲۴ نفر در این استان به امیکرون خبر داده است.
شمار واقعی موارد ابتلا به نوع امیکرون ویروس کرونا در ایران با تردید همراه است. پیشتر، یک عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز تأکید کرده بود که آمارهای ابتلا به امیکرون بالاتر از ارقام موجود است.
علیرضا بیگلری گفته بود: «به روزی ۷۰ ، ۸۰ هزار یا ۱۰۰ هزار ابتلا خواهیم رسید.»
در ایران، به دلیل کمبود کیتهای تشخیص و محدودیتهای توالییابی ژنومی، تعداد کمی از نمونهها آزمایش میشوند.
روزانه تنها ۲۰ هزار تست کرونا در کشور انجام میشود و موارد مشکوک برای تشخیص امیکرون به آزمایشگاههای ویژه فرستاده میشوند.
پیام طبرسی، عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا میگوید ایران با ۸۰ میلیون نفر جمعیت، باید روزانه یک میلیون تست و یا حداقل روزانه ۱۰۰ هزار تست انجام دهد تا بتوان آمار دقیقی از موارد ابتلا به امیکرون به دست آورد.
در عین حال، شماری از مناطق ایران از افزایش میزان بستریهای کرونا خبر دادهاند.
رئیس کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفته است که آمار بستریها در مراکز درمانی استان به ۱۲۱ نفر رسیده که نسبت به روز گذشته ۱۱ نفر بیشتر است.
در یزد نیز، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی، از افزایش آمار بستریهای «مشکوک به کرونا» در این استان خبر داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز میگوید شمار مبتلایان به بیماری کرونا در کهگیلویه و بویراحمد بالا رفته است.
با این حال، هنوز بر روی نقشه رنگبندی شیوع کرونا در ایران هیچ نقطه قرمز و نارنجی وجود ندارد.
رنگ بندی کنونی نقشه شیوع کرونا بر اساس شاخص بستری صورت میگیرد و مدتی است که ستاد ملی کرونا از تصمیم خود برای تغییر فرمول رنگبندی خبر داده است که تا امروز اتفاق نیفتاده است.
آمار رسمی وزارت بهداشت ایران نشان میدهد در روز ۱۶ دی ماه، طی یک شبانهروز، هزار و ۵۷۹ بیمار جدید مبتلا به کرونا به ثبت رسیده است.