لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۰۹

دبیرکل ناتو در کی‌یف: تسلیحات و مهمات ارسالی به اوکراین به زودی افزایش خواهد یافت


ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، در یک نشست خبری مشترک (کی‌یف، اوکراین، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳)
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، در یک نشست خبری مشترک (کی‌یف، اوکراین، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳)

ینس استولتنبرگ، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، در سفری از پیش اعلام نشده به اوکراین با اذعان به این که اعضای ناتو در ماه‌های اخیر به وعده‌های خود برای کمک نظامی به اوکراین عمل نکرده‌اند، تاکید کرد که جریان ارسال تسلیحات و مهمات به اوکراین به زودی افزایش خواهد یافت.

سفر روز دوشنبه دهم اردیبهشت استولتنبرگ، که سومین سفر او به اوکراین از زمان تهاجم گسترده روسیه به شمار می‌رود در زمانی انجام می‌شود که اوکراین در میدان نبرد با دشواری زیادی رو‌به‌رو است.

استولتنبرگ روز دوشنبه در قطاری که او را به کی‌یف می‌برد، گفت: «صادقانه به رئیس جمهوری و پارلمان اوکراین می‌گویم که متحدان ناتو آن چه را که ما در ماه‌های گذشته وعده داده بودیم، انجام نداده‌اند.»

او با اشاره به تاخیر ایالات متحده در تصویب بسته کمکی، گفت: «متحدان اروپایی مهماتی را که ما وعده داده بودیم تحویل نداده‌اند. اما اکنون مطمئن هستم که همه چیز تغییر خواهد کرد.»

اشاره استولتنبرگ به تصویب اخیر بسته کمکی به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار در کنگره بود که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، بی‌درنگ آن را امضا کرد، و به قانون تبدیل شد. ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، هم به تازگی از تعهد «بی‌سابقه» به اوکراین خبر داد.

دبیرکل ناتو گفت که آلمان با ارائه یک سامانه جدید پدافند هوایی پاتریوت به اوکراین موافقت کرده، و هلند هم کمک‌های خود را به کی‌یف افزایش داده است. او گفت که انتظار دارد «تعهدات جدید» دیگری در راه باشد.

او گفت که روس‌ها «بهای گزافی برای دستاوردهای ارضی حاشیه‌ای» پرداخته‌اند، و اوکراین همچنان می‌تواند اوضاع را تغییر دهد.

چارلز میشل، رئیس شورای اروپا، هم روز دوشنبه گفت که تهاجم روسیه به اوکراین در سال ۱۴۰۰، انگیزه جدیدی به تلاش اتحادیه اروپا برای پذیرش اعضای بیشتر داده، و او امیدوار است که اعضای اتحادیه تا سال ۲۰۳۰ بیشتر شوند.

چارلز میشل این سخنان را در آستانه بیستمین سالگرد توسعه اتحادیه اروپا بیان کرد. در آن زمان ۱۰ کشورعمدتاً کمونیست و اقمار شوروی سابق، از جمله لهستان و مجارستان، و همچنین جزایر مالت و قبرس در منطقه مدیترانه به این اتحادیه، که در زمان تشکیل تنها ۱۵ عضو داشت، پیوستند.

میشل، نخست وزیر پیشین بلژیک و رئیس شورای اروپا، با اشاره به توسعه اتحادیه اروپا در سال ۱۳۸۳، گفت: «این یک فراخوان تاریخی بود که کشورهای اروپایی را متحد کنیم. اکنون پس از سپری شدن ۲۰ سال، ما با چالش مشابهی روبرو هستیم.»

او گفت که به دلایل مختلف، از جمله جنگ روسیه علیه اوکراین، «درگیر هرج و مرج ژئوپلیتیک شده‌ایم و مواجهه با این وضع، مستلزم یک راهبرد ژئوپلیتیک برای اتحاد مجدد است.»

شش کشور حاشیه بالکان، به علاوه اوکراین، گرجستان و مولداوی، اکنون خواستار پیوستن به اتحادیه اروپا هستند. اوکراین با حدود ۴۰ میلیون نفر جمعیت و بخش کشاورزی بزرگ، بزرگترین عضو آینده اتحادیه خواهد بود.

میشل گفت: «به دلیل جنگی که روسیه علیه اوکراین به راه انداخته است، انگیزه جدیدی وجود دارد: تقویت مجدد راهبرد گسترش اتحادیه اروپا.»

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG