لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۴۴

بازتاب جهانی اعتراضات ایران: خواست معترضان سرنگونی جمهوری اسلامی است


اعتراضات سراسری در ایران
اعتراضات سراسری در ایران

اعتراضات سراسری در ایران برای دوازدهمین روز ادامه یافت و با وجود جو امنیتی و حضور یگان‌های ویژه با تجهیزات سرکوب در خیابان‌ها، تظاهرات در شهرهای مختلف برگزار شد. این اعتراض‌ها بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشته است.

گروه پرشماری از شهروندان گلپایگان با تجمع در مقابل بسیج این شهر نسبت به سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز مردمی اعتراض کردند.

بر اساس گزارش‌های ویدئویی، شهروندان معترض پشت درهای بسته بسیج، با شعار «بی‌شرف، بی‌شرف» خواستار پاسخگویی این نهاد وابسته به سپاه پاسداران درباره سرکوب اعتراضات مردم شدند.

برخی ویدئوها نیز حضور گسترده نیروهای یگان ویژه با تجهیزات سرکوب در خیابان‌های شهرهایی از جمله شهرکرد را نشان می‌دهد که اعتراض‌ها جریان دارد.

ویدیویی دیگر حضور پرشمار نیروهای موتورسوار یگان ویژه را در تهران، تقاطع خیابان ولیعصر و انقلاب نشان می‌دهد.

در بخش باباحیدر از توابع فارسان در استان چهارمحال و بختیاری نیز گروه پرشماری از مردم هم‌زمان با خاک‌سپاری یکی از معترضان، در یک راهپیمایی آرام نسبت به کشته شدن او اعتراض کردند.

سعید افکاری، برادر کشتی‌گیر اعدام‌شده نوید افکاری هم در توییتی، اعتراضات اردیبهشت ۱۴۰۱ را به اعتراضات آبان ۹۸ تشبیه کرد و نوشت که «حس روزهایی را دارم که برادرانم را برده بودند زیرزمین زندان و حتی نمی‌دانستیم زنده‌‌اند یا آنها را کشته‌اند.»

  • بازتاب گسترده اعتراضات سراسری در رسانه‌های جهان

اعتراضات سراسری در ایران بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های بین‌المللی داشته است.

ای‌بی‌سی نیوز روز چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت در گزارشی با تأکید بر این که «اعتراضات خونین در ایران فقط نسبت به قیمت مواد غذایی نیست»، نوشت که صدها تن از مردم ایران در اعتراض به وضعیت فلج‌کننده سیاسی و اقتصادی در شهرهای سراسر کشور به خیابان‌ها آمده‌اند.

ای‌بی‌سی با استناد به اخبار غیررسمی گزارش کرد که نیروهای امنیتی دست‌کم چهار نفر را کشته‌اند و معترضان از همه اقشار جامعه، شعارهایی علیه مقامات ارشد نظام مذهبیون از جمله آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، و ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری، سر می‌دهند.

ایندیپندنت نیز روز سه‌شنبه با بازتاب شعار «مرگ بر رئیسی» گزارش داد که اعتراضات به گرانی در ایران به‌سرعت سیاسی شده و در جریان تظاهرات مداوم کارگری و معیشتی دست‌کم یک نفر کشته شد و تعدادی دیگر نیز مورد اصابت گلوله قرار گرفتند و زخمی شده‌اند.

روزنامه واشنگتن تایمز روز دوشنبه در گزارشی به حمایت دولت ایالات متحده از اعتراضات مسالمت‌آمیز در ایران پرداخت و نوشت، ویدیوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد معترضان عکس‌های علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، را سوزانده‌اند و خواستار بازگشت شاهزاده رضا پهلوی، پسر محمد رضا شاه پهلوی که حکومتش ده‌ها سال پیش سرنگون شد، شده‌اند.

روزنامه واشنگتن پست هم در پوشش این اعتراضات در شماره روز یک‌شنبه خود در گزارشی از گسترش اعتراض‌ها به سراسر ایران خبر داد و نوشت که اعتراضات به دلیل کاهش یارانه‌های دولتی، با شعارهایی مبنی بر گناره‌گیری رهبران ارشد، سیاسی شده و گزارش‌های تأیید نشده از کشته شدن دست‌کم چهار معترض مخابره شده است.

واشنگتن پست در این گزارش با تأکید بر افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت‌ کالاهای اساسی برای مردم ایران که نیمی از جمعیت ۸۵ میلیونی آن زیر خط فقر هستند، اضافه کرد: «اکنون معترضان خواسته‌های خود را گسترش داده‌اند و خواهان پایان دادن به جمهوری اسلامی و سقوط رهبران آن هستند.»

هم‌زمان، خبرگزاری رویترز در گزارشی از اعتراضات جاری در ایران بر اساس ویدئوهای انتشاریافته در شبکه‌های اجتماعی نوشت، معترضان تصاویر رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای را سوزاندند و خواستار بازگشت شاهزاده رضا پهلوی شدند.

دور تازه اعتراضات سراسری در ایران از نیمه اردیبهشت در واکنش به گرانی‌ها به‌راه افتاده‌است.

وزارت خارجه آمریکا از برگزاری اعتراضات مدنی در ایران پشتیبانی کرده و شجاعت شهروندان معترض را که برای استیفای حقشان برخاسته‌اند، ستوده است.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG