لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۵۹

ایران: آژانس از احداث تونل‌های زیرزمینی  در تاسیسات نطنز آگاه است


تأسیسات هسته‌ای نطنز - آرشیو
تأسیسات هسته‌ای نطنز - آرشیو

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران روز شنبه به گزارش یک روزنامه آمریکایی در مورد ساخت شبکه تونل‌های زیرزمینی در تاسیسات هسته‌ای نطنز واکنش نشان داد و مدعی شد آژانس بین المللی انرژی اتمی از این اقدام جمهوری اسلامی باخبر است.

روزنامه نیویورک تایمز اخیرا در مقاله‌ای با عنوان «ساخت شبکه تونل‌های زیر زمینی توسط تهران، هراس از برنامه هسته‌ای ایران را افزایش می‌دهد» از ساخت تونل‌های وسیع زیرزمینی در تاسیسات هسته‌ای نطنز خبر داده است.

بهروز کمالوندی در واکنش به این گزارش، به پایگاه خبری «نورنیوز» نزدیک به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ایران گفت، «با وجودی که ایران تعهدی در ارائه اطلاعات فراپادمانی ندارد، اما از آغاز اقدامات عمرانی برای جابجائی فعالیت‌های کارخانه تِسای کرج به اطراف سایت نطنز، آژانس را در جریان قرار داد.»

در اوائل تیرماه امسال، کارخانه ساخت قطعات سانتریفیوژ در شرکت تکنولوژی سانتریفیوژ ایران (تِسا) واقع در کرج، هدف حمله پهپادی قرار گرفت و ایران آن را به اسرائیل نسبت داد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه گفت و گو با نورنیوز که گزارش آن روز جمعه منتشر شد، آژانس بین المللی انرژی اتمی را متهم کرد که در اجرای «وظایف صیانتی خود» کوتاهی داشته و از محکوم کردن حملات علیه تاسیسات اتمی ایران خودداری کرده است.

این در حالی است که روزنامه نیویورک تایمز در گزارش روز جمعه خود نوشته است که با تکمیل این رشته تونل‌ها، ایران سایت اصلی غنی سازی اورانیوم خود را به دل زمین و در اعماق کوه منتقل می‌کند تا از بمب‌های سنگرشکن و حملات سایبری در امان باشد.

مقام‌های اسرائیلی که نام‌شان برده نشده، به این روزنامه معتبر آمریکایی گفته‌اند که سالن جدید در نطنز بسیار وسیع و با مقاومت بالا ساخته شده است.

با این حال مقام‌های آمریکائی به نیویورک تایمز گفته‌اند که اظهارات اسرائیل در مورد تجهیزات جدید در نطنز را رد نمی‌کنند، اما قطعیتی در مورد آن وجود ندارد.

این مقام‌ها در گفتگو با نیویورک تایمز تصریح کرده‌اند که در هر حال، تصمیم ایران در زیرزمینی کردن سایت نطنز، آمریکا را نگران نمی‌کند، به ویژه آن که تکمیل این تونل‌ها به سال‌ها وقت نیاز دارد.

XS
SM
MD
LG