دو نماینده مجلس آمریکا برای جلوگیری از سرمایهگذاری در فناوریهای حیاتی چین و دیگر کشورهای تهدید کننده امنیت ملی آمریکا، طرحی را معرفی کردند که «قانون جلوگیری از توسعه قابلیتهای حیاتی از سوی دشمنان» نام دارد.
مایکل مککال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا و گرگوری میکس، عضو رتبهبندی این کمیته،این طرح دو حزبی را براساس دستور اجرایی دولت بایدن «در مورد سرمایهگذاری ایالات متحده در برخی فناوریها و محصولات امنیت ملی در کشورهای مورد نگرانی» ارائه کردند.
مک کال و میکس در بیانیهای مشترک درباره این طرح گفتند: «ما میدانیم که پکن با هدف به خطر انداختن امنیت ملی ما در حال توسعه قابلیتهای فناوری است و دلارهای آمریکا نباید به این تلاشها کمک کند.»
آنها در بیانیه خود تاکید کردند: «طرح ما علاوه بر جمهوری خلق چین، محدودیتهای سرمایهگذاری خارجی را در روسیه، ایران و کره شمالی اعمال میکند و بخشهای فناوری تحت پوشش فرمان اجرایی دولت بایدن را گسترش میدهد تا فناوریهای مافوق صوت و محاسبات با عملکرد بالا را نیز شامل شود.»
این طرح همچنین شفافیت در سرمایهگذاری خارجی را افزایش میدهد تا دولت آمریکا بتواند بهتر از فعالیتهای سرمایهگذاران خارجی در بخشهای فناوری حساس آگاه باشد.
وزارت بازرگانی ایالات متحده، هم روز جمعه ۳۱ شهریور با صدور قوانین بازدارنده، دریافتکنندگان بودجه تولید «نیمههادیها» را از سرمایهگذاری در برخی کشورهای خارجی «نگران کننده» مانند چین و روسیه منع کرده بود.
این مقررات در حالی وضع شده است که دولت بایدن ۳۹ میلیارد دلار یارانه، برای تولید نیمه هادیها در نظر گرفته و براساس قانون «تراشهها و علم» ۵۲.۷ میلیارد دلار برای تولید نیمهرساناها و تحقیق و توسعه نیروی کار در این زمینه در ایالات متحده بودجه تعیین شده است.