آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه در دیدار با همتای کرهای خود، پارک جین، در سئول گفت ایالات متحده نیز همانند کره جنوبی درباره همکاری فزاینده نظامی کره شمالی و روسیه نگران است.
وزیران امور خارجه آمریکا و کره جنوبی در جریان یک کنفرانس خبری مشترک اعلام کردند درباره بهبود همکاریها با ژاپن و همچنین راهبرد بازدارندگی گسترشیافته در مقابله با تهدیدات کره شمالی که به معنای استفاده از تجهیزات نظامی ایالات متحده از جمله نیروی هستهای این کشور به منظور محافظت از خود در برابر حملات است، بحث و گفتوگو کردهاند.
آنتونی بلینکن در این کنفرانس خبری گفت: «درباره هرگونه پشتیبانی از برنامههای موشکی بالستیک کره شمالی، فناوری هستهای آن، و ظرفیت پرتاب [موشک] آن به فضا، نگرانیهای واقعی داریم.» او افزود که ایالات متحده در پی «شناسایی، افشا، و در صورت لزوم مقابله با این تلاشها» است.
به گفته بلینکن، کره شمالی تجهیزات جنگی به روسیه میدهد تا از آن در جنگ علیه اوکراین استفاده کند و در مقابل، مسکو نیز با حمایت فنی از پیونگیانگ به پیشرفت نظامی آن کمک میکند.
وزیر امور خارجه آمریکا تصریح کرد: «این یک نگرانی واقعی برای امنیت شبهجزیره کره، یک نگرانی واقعی برای رژیمهای منع اشاعه [سلاحهای کشتار جمعی] جهان... یک نگرانی واقعی در ارتباط با تجاوزگری روسیه علیه اوکراین و یک نگرانی واقعی در ارتباط با نقض چندین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد است.»
بلینکن افزود همکاری ایالات متحده با ژاپن و کرهجنوبی در ارتباط با کره شمالی که به گفته او با نقض قطعنامههای شورای امنیت سرگرم توسعه سلاحهای هستهای و موشکهایش است، رو به گسترش است.
در این کنفرانس خبری، وزیر امور خارجه کره جنوبی نیز گفت چین باید نقش سازندهای در ارتباط با تنشهای ناشی از همکاری نظامی فزاینده کره شمالی و روسیه ایفا کند.
به گفته پارک جین، روابط نظامی فزاینده مسکو و پیونگیانگ به نفع پکن نیست.
وزیر امور خارجه کره جنوبی همچنین گفت کشورش از نزدیک هرگونه ارتباط میان سلاحهای مورد استفاده حماس، سیاستها و راهبردها، و فعالیتهای این گروه با کره شمالی را دنبال میکند و در صورتی که چنین ارتباطی اثبات شود، باید آن را به همان تناسب محکوم کرد.
سفر دو روزه آنتونی بلینکن به کره جنوبی اولین سفر او به این کشور طی دو سال و نیم گذشته است. بلینکن پیش از کره جنوبی، از ژاپن و هندوستان نیز دیدار کرد.
آنتونی بلینکن به همراه دیگر وزیران امور خارجه «گروه هفت» روز چهارشنبه حمایت خود را از توقفهای بشردوستانه در غزه برای حمایت از ارسال کمک، جابهجایی غیرنظامیان و آزادی گروگانها اعلام کرد؛ اما اعضای گروه درخواستی برای «آتش بس» مطرح نکردند.
گروه هفت همچنین از جمهوری اسلامی ایران خواست که از حمایت از حماس خودداری کند.
علاوه بر این، وزیران امور خارجه گروه هفت انتقال تسلیحات نظامی از کره شمالی به روسیه را نقض قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد خواندند و آن را محکوم کردند.