لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۳۹

جزئیاتی جدید از لایحه « عفاف و حجاب»؛ زنان، مرتبطین با رسانه‌‌ها و کسبه در معرض اتهام


همزمان با موضع‌گیری‌های مقامات جمهوری اسلامی علیه مخالفان حجاب اجباری، ویرایش تازه‌ای از «طرح جامع عفاف و حجاب» منتشر شد.
همزمان با موضع‌گیری‌های مقامات جمهوری اسلامی علیه مخالفان حجاب اجباری، ویرایش تازه‌ای از «طرح جامع عفاف و حجاب» منتشر شد.

عضو کمیسیون قضایی مجلس در گفتگو با رسانه‌های داخلی با اشاره به تصویب لایحه «عفاف و حجاب» در این کمیسیون، گفت: «در این لایحه هر اقدامی که باعث سست شدن رکن خانواده شود، از جمله برهنگی، بی‌عفتی، بی‌حجابی و بدپوششی به عنوان جرم تلقی شده است.»

حسینعلی حاجی دلیگانی افزود: عنوان دقیق لایحه عفاف و حجاب، لایحه «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» است و در ماده یک آن، خانواده به عنوان کانون اصلی رشد و تعالی انسان و آرامش آن در نظر گرفته شده است.

حاجی‌دلیگانی همچنین به جزئیاتی از مصوبه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس درباره فصل پنجم لایحه عفاف و حجاب اشاره و خاطرنشان کرد: «فصل پنجم مصوبه، مربوط به جرائم و تخلفات در حوزه عفاف و حجاب است که نگاه این فصل از مصوبه به افرادی است که با دولت‌ها، شبکه‌ها و جریانات رسانه‌ای خارجی در ارتباط هستند و ترویج برهنگی، بی‌عفتی، بی‌حجابی و بدپوششی در جامعه را دنبال می‌‌کنند که برای آن‌ها مجازات‌هایی در نظر گرفته شده است.»

به گفته او در مجازات مرتبطین با رسانه‌ها، گروه‌ها و شبکه‌های معاند در راستای ترویج بی‌بند و باری و بی‌حجابی، در مرحله اول مراعات حال افراد شده و چنانچه افراد بر اثر بی‌اطلاعی مرتکب اقدامی شده و یا از عملکردشان پشیمان شده باشند، گذشت از تخلف و جرم برایشان در نظر گرفته شده است.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این مصوبه مجازات‌های سنگینی را برای کسانی در نظر گرفته که با اراده و آگاهانه، قصد اضمحلال خانواده هستند را دارندو در مسیر آسیب زدن به جامعه حرکت می‌کنند.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی افزود: در این مصوبه برای فروشگاه‌هایی که به صورت شبکه‌ای اقدام به فروش محصولاتی می‌کنند که ترویج چهار عنوان مجرمانه ذکر شده را داشته باشد، تا سقف ۱۰ درصد سود سالیانه، این فروشگاه‌ها به عنوان جریمه برایشان در نظر گرفته می‌شود.

این لایحه در حال حاضر در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی تصویب شده و گزارش آن برای بررسی و تصویب در صحن مجلس، به زودی تقدیم هیأت‌رئیسه مجلس خواهد شد.

این مصوبه پس از تصویب در صحن مجلس، به شورای نگهبان ارسال خواهد شد که در صورت تأیید مصوبه از سوی این شورا، به قانون تبدیل شده و لازم‌الاجرا خواهد بود.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، روز چهارشنبه ۲۸ تیر، با دفاع از لایحه «عفاف و حجاب» در جمع زنان بسیجی، رعایت نکردن حجاب اجباری را «ناهنجاری» خواند و گفت که اگر این وضع ادامه یابد، برگشتن به آنچه او «وضع مطلوب» خواند، «سخت‌تر می‌شود.»

او همچنین با دفاع از لایحه موسوم به لایحه «عفاف و حجاب»، افزود: «صرفا جرم‌انگارانه» ربودن قانون حجاب اجباری «به معنای آن است که ناشیانه کار کرده‌ایم» و از این رو برای جلوگیری از «عجولانه و ناپخته» شدن آن، به جای دو فوریت، یک فوریت این لایحه در مجلس تصویب شده است.

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، روز پنجشنبه ۳۰ تیر گفت: «زنان و دختران ایران با بدترین نقض حقوق اساسی خود روبرو هستند و من آن را تبعیض جنسیتی می‌نامم.»

او همچنین در انتقاد از قانون حجاب اجباری گفت که این قانون «مملو از خشونت و سبعیت و نقض شان و حقوق انسانی است.»

در پی اعتراضات سراسری در ایران، به دنبال کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، شمار روز افزونی از دختران و زنان، از جمله بازیگران و ورزشکاران به نشانه مخالفت روسری از سر برداشته‌اند.

در این حال، تصاویر و فیلم های منتشر شده در شبکه های اجتماعی حاکی از ادامه مخالفت دختران و زنان با حجاب اجباری مورد نظر جمهوری اسلامی است.

XS
SM
MD
LG