لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۳۷

رهبران ١٧ کشور از طرح بایدن برای برقراری آتش‌بس در غزه حمایت کردند


تجمع خانواده‌ها و دوستان شماری از گروگان‌های تحت اسارت حماس.
تجمع خانواده‌ها و دوستان شماری از گروگان‌های تحت اسارت حماس.

رهبران ١٧ کشور جهان روز پنجشنبه ۱۷ خرداد، با انتشار بیانیه‌ مشترکی حمایت کامل خود را از طرح اعلام‌شده توسط جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، برای برقراری آتش‌بس در غزه و آزادی گروگان‌ها اعلام کردند.

آنها ضمن ابراز نگرانی شدید نسبت به تداوم اسارت شماری از شهروندان‌شان توسط گروه حماس و با تاکید بر این‌که زمانی برای از دست دادن وجود ندارد، از این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی خواستند طرح آقای بایدن را «که اسرائیل آماده پیشبرد آن است» بپذیرد و «فرایند آزادی شهروندان‌مان را آغاز کند.»

طبق بیانیه، طرح جو بایدن به آتش‌بس فوری و بازسازی غزه منجر می‌شود و تضمین‌های امنیتی برای اسرائیلی‌ها و فلسطینیان، و فرصت‌های بیشتر برای صلح طولانی‌مدت و راه‌حل دوکشوری به وجود خواهد آورد.

رهبران ١٧ کشور امضاکننده این بیانیه در ادامه از رهبران اسرائیل و حماس خواستند که «هرگونه مصالحه نهایی» برای امضای توافق و آسوده‌خاطر کردن خانواده‌های گروگان‌ها و همچنین هر دو طرف درگیری در این جنگ به‌ویژه غیرنظامیان را انجام دهند.

رهبران آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، کانادا، برزیل، آرژانتین، کملبیا، اتریش، لهستان، دانمارک، پرتغال، رومانی، اسپانیا، بلغارستان، صربستان و تایلند در پایان بیانیه خود تاکید کردند: «زمان پایان جنگ فرا رسیده و این طرح، نقطه آغازین ضروری است.»

پیشتر اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه ۱۶ خرداد، با انتشار بیانیه‌ای از نقشه راه ارائه شده توسط رئیس‌جمهوری آمریکا «حمایت کامل» و اعلام کرده بود این طرح منجر به آتش‌بس پایدار در غزه، آزادی همه گروگان‌ها و افزایش کمک‌های بشردوستانه می‌شود.

این اتحادیه با ابراز تاسف از کشته شدن غیرنظامیان در جنگ غزه اشاره کرده بود: «آزادی بی قید و شرط و فوری همه گروگان‌هایی که اسیر حماس هستند و همچنین افزایش جریان کمک‌های بشردوستانه مورد نیاز مردم غزه به آتش‌بس پایدار نیاز دارد و طرح رئیس‌جمهوری ایالات متحده می‌تواند صلح و ثبات در خاورمیانه را به نفع هر دو ملت و در کل منطقه و سطح جهانی تضمین کند.»

این اتحادیه همچنین از تلاش‌های مستمر ایالات متحده، مصر و قطر در تسهیل مذاکرات برای پایان دادن به جنگ بین اسرائیل و حماس همزمان با تضمین امنیت اسرائیل، قدردانی کرده و از هر دو طرف خواسته بود این پیشنهاد سه مرحله‌ای را بپذیرند و در احیای یک روند سیاسی برای صلح پایدار بر اساس راه‌حل دو کشور مشارکت کنند.

جو بایدن روز ۱۱ خرداد از پیشنهاد جدید و چندمرحله‌ای برای پایان جنگ در غزه خبر داد و گفت که در صورت به نتیجه رسیدن این توافق، «اسرائیل می‌تواند بخشی از شبکه امنیتی منطقه‌ای برای مقابله با تهدیدهای ایران باشد.»

او افزود: «این توافقی است که تمامی گروگان‌ها را به خانه باز می‌گرداند، امنیت اسرائیل را تضمین می‌کند، وضعیت بهتری برای غزه پس از حماس ایجاد می‌کند، و زمینه را برای یک راه‌حل سیاسی و آینده بهتر برای اسرائیلی‌ها و فلسطینیان به طور یکسان فراهم می‌کند.»

در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر شبه نظامیان فلسطینی به جنوب اسرائیل ۱۲۰۰ تن عمدتا غیرنظامی از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان به قتل رسیدند و ۲۵۳ تن دیگر به عنوان گروگان به نوار غزه برده شدند. در حال حاضر، حدود ۱۲۰ تن از گروگان‌ها همچنان در دست شبه نظامیان فلسطینی اسیر هستند. هر چند اسرائیل معتقد است بیش از یک سوم از گروگان‌های باقی مانده در غزه کشته شده‌اند.

پیش از این، اسرائیل بارها گفته است که تا نابودی کامل گروه حماس به نبرد در غزه ادامه می‌دهد.

گروه حماس بارها با پیشنهادهای آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها مخالفت کرده است.

این گروه از سوی ایالات متحده، اسرائیل، اتحادیه اروپا، بریتانیا، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود.

XS
SM
MD
LG