تولیپ صدیق، نماینده پارلمان بریتانیا از حزب کارگر، در مقالهای که در ستون نظرات نشریه گاردین منتشر کرد، درباره ملاقات اخیر نازنین زاغری-رتکلیف با بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا توضیحاتی داد.
به عقیده خانم صدیق که در این ملاقات حضور داشت، نازنین زاغری با صداقتی بیرحمانه با بوریس جانسون سخن گفت، و در شرایطی که نخست وزیر بریتانیا حاضر به عذرخواهی نیست، نمایندگان مجلس باید او را بازخواست کنند.
تولیپ صدیق با اشاره به انوشه آشوری، دیگر شهروند بریتانیایی زندانی در ایران که همراه با نازنین زاغری آزاد شد، میگوید که او هنوز دعوت نخست وزیر بریتانیا را نپذیرفته است و آن را «فرصتطلبانه» میداند.
این نماینده پارلمان بریتانیا در ادامه میافزاید که نازنین زاغری دعوت بوریس جانسون را پذیرفت تا به نخست وزیر بریتانیا بگوید چه اتفاقاتی برای او افتاده است.
تولیپ صدیق که از منتقدان رویکرد دولت بریتانیا در قبال شهروندان بریتانیایی زندانی در ایران است، از این که همراه با نازنین زاغری به این جلسه دعوت شد، ابراز شگفتی میکند.
خانم صدیق میگوید که آنها پیش از ملاقات با بوریس جانسون، درباره پرونده مراد طاهباز، موضوع گروگانگیری، و تحقیقات کمیته منتخب آینده درباره پرونده او صحبت کردند.
این نماینده پارلمان بریتانیا در بخشی از مقاله مینویسد که نازنین زاغری تأکید کرده است که میخواهد بوریس جانسون بداند که اظهارات نادرستش در سال ۲۰۱۷ - زمانی که به اشتباه گفته بود نازنین به روزنامهنگاران ایرانی آموزش میدهد - چه تأثیری بر وضعیت وی داشته است.
تولیپ صدیق در ادامه میگوید که روز موعود فرا رسید و آنها راهی آپارتمان شماره ۱۰ خیابان داونینگ، محل اقامت نخست وزیر بریتانیا، شدند.
خانم صدیق با اشاره به قدردانی مهربانانه نازنین زاغری از بوریس جانسون برای پرداخت ۴۰۰ میلیون پوندی که بریتانیا به ایران بدهکار بود، پرسید که چرا انجام این کار شش سال طول کشیده است، و سپس افزود که بازجویان از هفته دوم زندان به صراحت گفتند که این مبلغ، بهای آزادی او است.
به گفته این نماینده پارلمان بریتانیا، بوریس جانسون که کاملا ناراحت به نظر میرسید، گفته که فرآیند پرداخت «پیچیده» بوده است.
تولیپ صدیق در بخش دیگری از مقاله خود مینویسد که نازنین که دلسرد نشده بود، به سخنانش ادامه داد و گفت که اظهارات بوریس جانسون در سال ۲۰۱۷ موجب افزایش فشارها شد و بازجویانش او را عذاب میدادند و اصرار داشتند که وزیر خارجه بریتانیا نیز میداند که وی مقصر است.
خانم صدیق در ادامه افزود که نازنین زاغری به بیان گوشههایی از دوران حبس خود پرداخت. او درباره این که نگهبانان گفته بودند او را خواهند کشت، دفنش خواهند کرد، و او هرگز دخترش را نخواهد دید، سخن گفت.
به گفته تولیپ صدیق، او به شدت تحت تأثیر بیان شیوا و آرامش نازنین زاغری قرار گرفته بود که با صداقتی بیرحمانه از صمیم قلب سخن میگفت.
او در ادامه با اشاره به سالها حضور خود در عرصه سیاست یادآور شد که نازنین زاغری به راحتی با نخست وزیر بریتانیا سخن میگفت و چیزی برای از دست دادن نداشت، زیرا او شش سال برای جرمی که مرتکب نشده بود، زندانی شد و بخش مهمی از دوران کودکی دخترش را ندید.
این نماینده پارلمان بریتانیا در بخش دیگری از مقاله خود گفت که در انتظار عذرخواهی نخست وزیر بریتانیا از نازنین زاغری بود، ولی او پوزش نخواست.
تولیپ صدیق با ابراز امیدواری از این که تحقیقات کمیته منتخب درباره این پرونده به نتیجه برسد، گفت که تلاش خواهد کرد تا مشخص شود که چرا پرداخت یک بدهی مشروع باید شش سال طول بکشد، و چرا وزارت خارجه بریتانیا برای مدتی طولانی قادر به حل مشکل نبود و دلایل واقعی را از مجلس و مردم پنهان کردند.
به گفته تولیپ صدیق، این تحقیق همچنین باید روشن کند که چرا دولت بریتانیا همچنان از اعتراف به گروگانگیری توسط حکومت ایران خودداری میکند، و چرا شهروندان بریتانیایی مانند مراد طاهباز، علیرغم توافق برای آزادی، همچنان در زندان هستند.
خانم صدیق در ادامه میگوید که «دولت ما آشکارا در حال اشتباهی عمیق است، و نازنین زاغری و دیگرانی که رنج کشیدهاند، شایسته دانستن دلیل آن هستند.»
تولیپ صدیق در بخش دیگری از مقاله خود مینویسد که هنگام ترک آپارتمان شماره ۱۰ داونینگ، نازنین زاغری به او گفت هر روز از این بابت که او در لندن آزاد است و افرادی مانند مراد طاهباز هنوز در زندان هستند احساس گناه میکند و تا زمانی که آنها آزاد نشوند، آرام نمیگیرد.
به گفته این نماینده پارلمان بریتانیا، ایستادگی و قاطعیت باورنکردنی نازنین زاغری او را شگفتزده کرده است.
* برگردان فارسی این مطلب تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست