گزارشها از اسراييل حاكى از آن است که وزیر دفاع آن كشور با این استدلال که خطرات امنیتی از جانب ایران و حزب الله لبنان و دیگر گروه هایی که اسرائیل آن ها را «تروریست» می نامد، افزایش یافته، خواستار افزايش میلیاردها دلار به بودجه دفاعی آن کشور شد. به گفته او، آن چه در سوریه رخ می دهد موجب نگرانی شدید است و این افزایش بودجه را توجیه می کند.
به گزارش روزنامه «جروزالم پست»، اویگدور لیبرمن در توجیه این درخواست گفت در موقعیت امنیتی اسرائیل به علت دگرگونی های منطقه ای، تغییرات مهمی به وجود آمد که افزایش بودجه دفاعی را الزام آور می کند.
وزیر دفاع گفته است که بودجه نظامی اسرائیل باید در ظرف سه سال آینده ۴.۸میلیارد دلار افزایش یابد.
این سخنان یک روز پس از صدور بیانیه وزیران خارجه کشورهای عرب در قاهره انتشار یافت. در این بیانیه تاکید شده که اگرایران عملیات تعرضى خود را در کشورهای عرب همسایه متوقف نسازد، اقدام بعدی اعراب شکایت به شورای امنیت سازمان ملل خواهد بود.
به گزارش «جروزالم پست، آقای لیبرمن در دنباله استدلال های خود گفت بودجه نظامی ایران، خیلی سریع تر ازبودجه اسرائیل رشد می کند. مقامات نظامی ایران همواره گفتهاند که بودجه نظامی آن کشور درصد کوچکی از کل بودجه سالیانه را تشکیل می دهد.
اویگدور لیبرمن در روزهای گذشته دوباره تاکید کرده بود که اسرائیل آزادی عمل در سوریه را برای تامین امنیت خویش همچنان حفظ خواهد کرد.
اسرائیل گفته است که حضور فعال نظامی سپاه پاسداران ایران و حزب الله لبنان موجب نگرانی شدید است و اسرائیل با چنین وضعی کنار نخواهد آمد.
لیبرمن در ادامه سخنان خود به سه دگرگونی عمده در منطقه خاورمیانه و به ویژه در سوریه اشاره کرد. او «حضور نظامی گسترده روسیه در سوریه» را یکی از عوامل نگران کننده خواند و گفت در اثر این حضور، جنگ افزارهای «نقطه زن» و دقیق وارد منطقه شده است. به گفته او، حزب الله و دیگر گروه های فعال در سوریه می کوشند به این گونه جنگ افزارها دسترسی یابند.
وزیر دفاع اسرائیل، عامل سوم نگرانی این کشور را رشد سریع صنایع نظامی ایران توصیف کرد و گفت نه تنها اسرائیل از این وضع نگران است، بلکه نگرانی مشابهی در نشست اضطراری وزیران خارجه کشورهای عرب در قاهره ابراز شده است.
در این میان، فرمانده کل ارتش لبنان اعلام کرد که نیروهای مسلح آن کشور در مرزهای اسرائیل باید آماده هرگونه رویدادی باشند.
به گزارش رویترز، ژنرال یوسف عون در ادامه سخنانش گفت که ارتش آن کشور باید خود را برای مقابله با تهاجم ارتش اسرائیل کاملا آماده سازد. او تاکید کرد که هدفش از این فرمان، حفظ اجرای قطعنامه ١٧٠١ شورای امنیت به منظور تامین ثبات و آرامش در مرزهای لبنان با اسرائیل است.
در این میان، حزب الله لبنان نسبت به اتهامات مطرح شده در بیانیه وزیران خارجه کشورهای عرب که در قاهره گرد آمده بودند واکنش نشان داد و ارسال هرگونه اسلحه به یمن را نادرست خواند، ولی تاکید کرد که این سازمان تحت حمایت ایران، برای گروه فلسطینی حماس اسلحه می فرستد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، حسن نصرالله در یک سخنرانى تلویزیونی در بیروت این اتهام را که حزب الله برای حوثی ها موشک بالیستیک فرستاده، رد کرد. عربستان سعودی می گوید که به روی این موشک خنثی شده، علامات ساخت در ایران به وضوح دیده می شد و حزب الله این موشک را به حوثی های یمن داده بود.
نصرالله گفت که بهترین شیوه برای حفاظت از لبنان، ادامه «مقاومت» است. او گفت ما در سوریه با سلاح های خود می جنگیم و همزمان جنگ افزار در اختیار حماس قرار می دهیم.
خبرگزاری رویترز در گزارشی این پرسش را مطرح ساخت که آیا حزب الله می خواهد اسرائیل را به سوى جنگ تازه ای بکشاند؟
علت مطرح ساختن این پرسش فرود آمدن چند خمپاره از خاک سوریه در بلندی های جولان بوده است که با پاسخ فوری، ولی مهارشده ارتش اسرائیل روبرو شد.
به گزارش رویترز، اسرائیل حزب الله را که در سوریه می جنگد به مسوولیت این حوادث متهم ساخت و از پرزیدنت بشار اسد خواست از ادامه این گونه تعرضات جلوگیری کند.
بنا به این گزارش، وزیر دفاع اسرائیل گفت که این خمپاره اندازی ها به دستور واحدهای حزب الله که در سوریه مستقر هستند شلیک شده است.