در پی حمله هوایی ارتش اسرائیل به یکی دیگر از مدارس تحت کنترل سازمان ملل متحد در غزه که برای پناه دادن به آوارگان و پناهجویان فلسطینی مورد استفاده قرار میگرفت، بخش فارسی صدای آمریکا روز یکشنبه گفتگویی با سخنگوی آژانس امداد سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی (UNRWA)انجام داد.
متن کامل گفتگوی صدای آمریکا با کریس گانس به شرح زیر است:
صدای آمریکا: لطفا ً حادثه امروز در مدرسه تحت پوشش سازمان ملل متحد را شرح دهید.
کریس گانس: حدود ساعت ۱۰:۴۵ دقیقه صبح امروز به وقت غزه، نوعی حمله موشکی به یک مدرسه تحت پوشش آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در شهر رفح صورت گرفت. ما در تلاشیم تا رقم دقیق کشتهها و زخمیهای این حمله را به دست آوریم، اما روشن است که چندین نفر کشته شدهاند. این موشک به نقطهای در مجاورت مدرسه اصابت کرده است؛ حدود ۳ هزار آواره ثبت شده در این مدرسه پناه گرفتهاند. ما بیش از ۳۰ بار به ارتش اسرائیل این موضوع را گوشزد کرده بودیم، در نتیجه طرفهای درگیر از موقعیت مدرسه و آنچه در آن میگذرد خبر داشتند.
صدای آمریکا: آیا میدانید این موشک توسط کدام یک از طرفین درگیر به سمت این مدرسه شلیک شده است؟
کریس گانس: ما فعلاً برای رعایت کردن جانب احتیاط، هیچ یک از طرفین را به ارتکاب این حمله متهم نکردهایم، اما مشغول تحقیق هستیم و اگر بتوانیم به هر نوع جمعبندی برسیم که مستند و مستدل باشد، البته آن را اعلام خواهیم کرد. ما پیشتر در خصوص دو حمله مشابه خواستار تحقیق از ارتش اسرئیل شده بودیم، یک مورد در خصوص مدرسه ای در بیت هانون که هدف حمله مستقیم قرار گرفت و یک مورد هم مدرسه ای در جلیه که باز هدف حمله مستقیم قرار گرفته است.
صدای آمریکا: خوب پس برای تحقیق درباره منشا این حملات نیازی نیست که منتظر پایان درگیریها شویم؟
کریس گانس: خوب ما موفق شدیم خیلی سریع بعد از این حملات کارشناسانمان را به این مناطق اعزام کنیم و آنچه رخ داده را تائید کنیم. در جبالیه، ما موفق شدیم گودال محل اصابت و شئی اصابتکننده را بررسی کنیم، خسارات را ارزیابی کنیم و مستقیماً با شاهدان عینی صحبت کنیم. پس ما میتوانیم در محل تا حد زیادی تحقیقاتی برای حقیقتیابی انجام دهیم، اما در نهایت ما منتظر پاسخ ارتش اسرائیل نیز هستیم.
صدای آمریکا: در کل چه تعداد از ساکنان غزه در اثر این جنگ به مدارس تحت پوشش سازمان ملل متحد پناه آوردهاند؟
کریس گانس: در حال حاضر در حدود ۹۰ مرکز تحت پوشش سازمان ملل متحد در نوار غزه، حدود ۲۶۰ هزار نفر پناه گرفتهاند و ما تخمین میزنیم که حداقل ۴۶۰ هزار نفر در نوار غزه آواره شده باشند. اگر برآورد ما درست باشد، این به معنای یک چهارم کل جمعیت غزه خواهد بود. پس یک سونامی از آوارگان به راه افتاده و بدین دلیل است که ما از همه طرفهای درگیر خواستار توقف فوری درگیری ها هستیم، زیرا رنج انسانی ناشی از این وضعیت در سطح عظیمی است و باید خاتمه پیدا کند.