ایال هولاتا، مشاور امنیت ملی اسرائیل، روز یکشنبه ٣٠ آبان در پنل پایانی نشست دیالوگ منامه، جمهوری اسلامی ایران را «بیثباتکنندهترین نیرو در سراسر منطقه» خواند.
آقای هولاتا در ابتدای سخنانش نخستین سالگرد توافقهای ابراهیم میان اسرائیل و سه دولت عرب امارات متحده عربی، بحرین، و مراکش را گرامی داشت و افزود: «همکاری، نوآوری، و دید خوشبینانه بهترین نیروهای محرکه برای ملتهایمان هستند.»
مشاور امنیت ملی اسرائیل به مساله تهدید ایران و نیابتیهایش پرداخت و گفت «دوستانمان در امارات متحده عربی، بحرین، عربستان سعودی، و عراق» نیز با این مساله دست و پنجه نرم میکنند.
وی در ادامه با اشاره به عنوان پنل «شبهنظامیان، موشکها، و گسترش سلاحهای هستهای» گفت اینها مسائلی هستند که اسرائیل در راس اولویتهای سیاست خارجی خود با آنها دست و پنجه نرم میکند و تهدیدی علیه نه تنها اسرائیل بلکه همه هستند.
مشاور امنیت ملی اسرائیل در ادامه به مساله تهدید ایران و نیابتیهایش پرداخت و گفت «دوستانمان در امارات متحده عربی، بحرین، عربستان سعودی، و عراق» نیز با این مساله دست و پنجه نرم میکنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش، پذیرش اسرائیل در سنتکام (فرماندهی مرکزی ایالات متحده) را سمبلی برای نه تنها اتحاد نزدیک اسرائیل با ایالات متحده بلکه پذیرش اسرائیل در منطقه به عنوان یک «شریک دفاعی سازنده» دانست.
این دیپلمات ارشد اسرائیلی افزود: «ایران هماکنون بیثباتکنندهترین نیرو در سراسر منطقه است.»
آقای هولاتا سپس به مساله برنامه هستهای و فعالیتهای منطقهای ایران پرداخت و گفت اسرائیل و ایالات متحده در دو هدف جلوگیری از دسترسی ایران به سلاح هستهای و تسلط بر منطقه اشتراک منافع دارند.
این دیپلمات ارشد اسرائیلی در ادامه افزود: «ایران هماکنون بیثباتکنندهترین نیرو در سراسر منطقه است. از خلیج فارس تا دریای سرخ، از دریای عرب تا دریای مدیترانه، ایران و نیابتیهایش مدام زندگی غیرنظامیان را تهدید و از هرج و مرج جاری در کشورهای دارای حکومتهای ناکارآمد تغذیه میکنند.»
گسیل نیابتیها به مرزهای اسرائیل، حمایت از شبهنظامیان در منطقه، حمله به تاسیسات آرامکو در عربستان سعودی، حمله به کشتیهای اماراتی، حمله به مرسر استریت، و نهایتا ترور نافرجام نخستوزیر عراق در هفتههای اخیر تعدادی از اقداماتی است که آقای هولاتا آنها را به جمهوری اسلامی ایران منتسب کرد.
آقای هولاتا تاکید کرد: «هرگز اجازه نمیدهیم ایران هستهای شود.»
مشاور امنیت ملی اسرائیل در ادامه گفت: «درحالی که مردم ایران از یک بحران اقتصادی رنج میبرند، ایران مقادیر عظیمی بودجه در توسعه و تولید تسلیحات با هدف تهدیدکردن و آسیبرساندن به همسایههایش سرمایهگذاری میکند.»
وی برنامه هستهای ایران را مهمترین تهدید این کشور علیه صلح و ثبات منطقه و جهان دانست و افزود ایران دههها به دنبال دستیابی به سلاح هستهای بود و تنها زمانی که با «قاطعیت» مواجه شد، برنامه هستهای خود را موقتا متوقف کرد.
آقای هولاتا در ادامه سخنانش تاکید کرد: «هرگز اجازه نمیدهیم ایران هستهای شود.» وی همچنین لزوم تداوم همکاریها درباره «معماری دفاع مشترک پایدار» را یادآور شد.
مشاور امنیت ملی اسرائیل در پایان سخنانش گفت از بحرین به امارات متحده عربی میرود تا در مراسم امضای دو پروژه توسط وزرای انرژی و آبیاری اسرائیل و اردن شرکت کند و افزود با عملیشدن این پروژهها بخشی از برق اسرائیل و نیز آب آشامیدنی اردن تامین خواهد شد.
نشست «دیالوگ منامه» از ١٩ تا ٢١ نوامبر (٢٨ تا ٣٠ آبان) سال جاری در منامه پایتخت بحرین برگزار میشود و طی آن سیاستمداران، دیپلماتها، و کارشناسان از کشورهای مختلف، فوریترین چالشهای امنیتی خاورمیانه را به بحث و تبادل نظر میگذارند.
لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، برت مکگورک، هماهنگکننده کاخ سفید در امور خاورمیانه و شمال آفریقا، نایف الحجرف، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، سامح الشکری، وزیر امور خارجه مصر، و فواد حسین، وزیر خارجه عراق از دیگر چهرههای شناختهشده در نشست امسال هستند.