ماموران حکومتی دو روزنامهنگار و فعال محیط زیستی، نسیم طوافزاده و هلاله ناطقه، را در رشت بازداشت کردند.
به گزارش سازمان حقوق بشری ههنگاو، این دو روزنامهنگار که روز شنبه ۲۰ آبان بازداشت شدهاند علاوه بر همکاری با پایگاه خبری «مرور»، از فعالان موسسه محیط زیستی «سبزکاران بالان» هستند.
بنا بر این گزارش، نسیم طوافزاده، مدیر مسئول «مرور» و مدیر موسسه «سبزکاران بالان» به وسیله ماموران اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شده است.
نسیم طوافزاده که از کنشگران محیط زیستی در گیلان محسوب میشود بویژه در زمینه پسماندها فعالیت میکند.
درباره دلیل بازداشت و محل نگهداری این دو روزنامه نگار و فعال محیط زیستی اطلاعاتی منتشر نشده است.
شماری از روزنامهنگاران و فعالان محیط زیست در روزهای گذشته احضار یا زندانی شدهاند.
نسیم سلطانبیگی و سعیده شفیعی، دو روزنامهنگاری که در دادگاه انقلاب اسلامی به حبس محکوم شده بودند، روز یکشنبه ۲۱ آبان برای تحمل زندان به شعبه یک اجرای احکام اوین فرا خوانده شدند.
این زنان روزنامهنگار به «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» متهم شدهاند.
منیژه موذن، روزنامهنگار و مترجم، هم روز چهارشنبه ۱۷ آبان بازداشت شد.
مراجع قضائی جمهوری اسلامی به تازگی احسان بداغی، خبرنگار پایگاه خبری فراز، متین غفاریان، مدیر کانال خبری روزآروز، الهه موسوی، روزنامهنگار محیط زیست، و هادی کساییزاده، مدیر مسئول ماهنامه «میدان آزادی» را احضار کردهاند.
از سوی دیگر غلامحسین کرباسچی، مدیر مسئول روزنامه هم میهن، و فریماه شیخالاسلامی، مدیر مسئول پایگاه خبری «پارسینه»، در دادگاه جرائم سیاسی و مطبوعاتی مجرم شناخته شدهاند.
فشار بر روزنامهنگاران در ایران با آغاز اعتراضات سراسری در پایان شهریور ۱۴۰۱ شدت یافت و با بازداشت دستکم ۷۳ روزنامهنگار و عکاس خبری در نیمه دوم سال گذشته، آزادی مطبوعات بیش از پیش در ۴۵ سال گذشته در محاق قرار گرفت.
بر اساس جدیدترین گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز درباره آزادی رسانهها که ١٣ اردیبهشت ۱۴۰۲ منتشر شد، ایران در میان ۱۸۰ کشور جهان در جایگاه ۱۷۷ قرار گرفته است.
یک روزنامهنگار ساکن ایران پیش از این به صدای آمریکا گفته که «فشارها بر مطبوعات در ایران» در پی اعتراضات سراسری در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ «بسیار تشدید شده» و انتظار جمهوری اسلامی از رسانهها «تولید بولتنهای تبلیغاتی است» و به دلیل «تحلیلهای نقادانه» با عناوینی مبهم مثل «سیاهنمایی» تحت فشار قرار میگیرند.