نسیم سلطانبیگی و سعیده شفیعی، دو روزنامهنگاری که در دادگاه انقلاب اسلامی به حبس محکوم شدهاند، برای تحمل زندان به شعبه یک اجرای احکام اوین فرا خوانده شدند.
سعیده شفیعی، روزنامهنگار اقتصادی، روز یکشنبه ۲۱ آبان در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که «برای تحمل سه سال و شش ماه زندان، به شعبه یک اجرای احکام اوین» فرا خوانده شده است و روز «سهشنبه ۲۳ آبان» باید برای تحمل این مجازات خود را به زندان اوین معرفی کند.
همسر این روزنامهنگار نیز در توییت دیگری اعلام کرده که درخواست اعادهدادرسی نسیم سلطانبیگی و سعیده شفیعی «در دیوان عالی کشور رد شده است» و این دو روزنامهنگار باید «خودشان را به زندان اوین معرفی کنند.»
احکام صادر شده در دادگاه بدوی برای این دو روزنامهنگار در شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر تأیید شد و بر این اساس هر یک از آنها به سه سال و شش ماه برای اتهام اجتماع و تبانی و هفت ماه و ۱۶ روز برای اتهام تبلیغ علیه نظام حبس تعزیری محکوم شدند.
به گفته حسن همایون، همسر سعیده شفیعی، مصداق این اتهامها «گزارشهای روزنامهنگاری از فقر و تبعیض و تورم» بوده است.
بنا بر حکم دادگاه بدوی، یعنی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی، سعیده شفیعی و نسیم سلطانبیگی، به «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» هر یک به چهار سال و سه ماه زندان و دو سال ممنوعالخروجی محکوم شده بودند. آنها همچنین از عضویت در گروهها منع شدهاند.
فشار بر روزنامهنگاران در ایران با آغاز اعتراضات سراسری در پایان شهریور ۱۴۰۱ شدت یافت و با بازداشت دستکم ۷۳ روزنامهنگار و عکاس خبری در نیمه دوم سال گذشته، آزادی مطبوعات بیش از پیش در ۴۵ سال گذشته در محاق قرار گرفت.
بر اساس جدیدترین گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز درباره آزادی رسانهها که ١٣ اردیبهشت ۱۴۰۲ منتشر شد، ایران در میان ۱۸۰ کشور جهان در جایگاه ۱۷۷ قرار گرفته است.
یک روزنامهنگار ساکن ایران پیش از این به صدای آمریکا گفته که «فشارها بر مطبوعات در ایران» در پی اعتراضات سراسری در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ «بسیار تشدید شده» و انتظار جمهوری اسلامی از رسانهها «تولید بولتنهای تبلیغاتی است» و به دلیل «تحلیلهای نقادانه» با عناوینی مبهم مثل «سیاهنمایی» تحت فشار قرار میگیرند.