لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۵۱

پوران ناظمی، فعال حقوق بشر: جنبش دادخواهی ملت ایران زنده و سربلند ادامه می‌یابد


یادبود جان‌باختگان آبان ۹۸، مزار وحید دامور.
یادبود جان‌باختگان آبان ۹۸، مزار وحید دامور.

پوران ناظمی، فعال حقوق بشر، با اشاره به جنبش دادخواهی ۴۲ ساله در ایران تاکید کرد، با امید به پیروزی، «جنبش دادخواهی ملت ایران زنده می‌ماند و ملت ایران هم همیشه سربلند به زندگی ادامه خواهند داد.»

این مدافع حقوق بشر که روز پنج‌شنبه ۲۷ آبان در «بهشت سکینه» کرج بر مزار وحید دامور از کشته‌شدگان آبان ۹۸ حاضر شده بود، در پاسخ به پرسش بخش فارسی صدای آمریکا در شرح چگونگی و چرایی بازداشت نرگس محمدی فعال حقوق بشر گفت، مأموران امنیتی جمهوری اسلامی از آغاز سعی کردند در بدو ورود به «بی‌بی سکینه»، از حضور خانم محمدی در مراسم یادبود ابراهیم کتابدار جلوگیری کنند، اما نرگس محمدی به آنها گفته «در کشور خودم شما نمی‌توانید به من بگویید کجا بروم و کجا نروم.»

به گفته خانم ناظمی، در پی واکنش سکینه احمدی، مادر ابراهیم کتابدار مبنی بر این که «او مهمان من است و اجازه نمی‌دهم کسی در مراسم فرزند من او را بازداشت کند»، «مأموران عقب‌نشینی کردند، اما در حین بازگشت از مراسم، ماشین آنها را در جاده متوقف کرده و با ضرب و شتم او و خانواده ابراهیم کتابدار او را دستگیر کردند.»

خانم ناظمی که یکی از امضاکنندگان بیانیه ۱۴ زن برای استعفای آیت‌الله خامنه‌ای و گذار از جمهوری اسلامی است، همچنین درباره حضور بر مزار وحید دامور گفت: «ما آمده‌ایم این مراسم را برگزار کنیم و بگوییم نرگس (محمدی) تنها نیست. او تنها دادخواه ایران نیست. ما همگی دادخواه هستیم. جنبش دادخواهی ملت ایران با گرفتن نرگس از بین نمی‌رود. ما مصمم‌تر و مقاوم‌تر ادامه خواهیم داد.»

منابع حقوق بشری گزارش داده‌اند که سه‌شنبه ۲۵ آبان، فرزانه انصاری‌فر، خواهر فرزاد انصاری‌فر از کشته‌شدگان آبان ۹۸، مدت کوتاهی بازداشت شد و از سوی ماموران امنیتی برای لغو مراسم یادبود برادرش «تحت فشار» قرار گرفت.

همچنین، روز دوشنبه مرتضی دامور، پدر وحید دامور از کشته‌شدگان آبان ۹۸، در ویدئویی اعلام کرد که برای یادبود دومین سالگرد کشته شدن فرزندش عکس‌های او را بر در خانه نصب کرده بوده، اما «مأموران جمهوری اسلامی آن‌ها را کنده و با خود برده‌اند.» او گفت «از عکس بچه‌های ما هم می‌ترسند!»

نرگس محمدی نیز روز سه‌شنبه در مراسم دومین سالگرد کشته شدن ابراهیم کتابدار بازداشت شد. همسر او، تقی رحمانی، روز چهارشنبه اعلام کرد که اجرای حکم شلاق و ۳۰ ماه زندان به این مدافع حقوق بشر ابلاغ شده اما او گفته است که «نمی‌گذارد که وی را شلاق بزنند و در برابر شلاق مقاومت می‌کند.»

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG