لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۳۶

پوران ناظمی در مصاحبه با صدای آمریکا پس از حمله نیروهای امنیتی به خانه‌اش: آنها از چند تجمع حقوق‌بشری ترسیده‌اند


پوران ناظمی - آرشیو
پوران ناظمی - آرشیو

مأموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران، روز شنبه ۲۷ شهریور با یورش به خانه پوران ناظمی، فعال مدنی و از امضاکنندگان بیانیه ۱۴، در تهران، با وارد کردن خسارت به وسایل شخصی‌اش، لپ‌تاپ، چند حافظه قابل حمل، مدارک شخصی، و یک جعبه کتاب و دست‌نوشته‌های او را با خود بردند.

خانم ناظمی در گفت‌وگویی با صدای آمریکا، درباره این حمله با بیان این که مأموران سه مرد و یک زن بودند، گفت با وجود اصرار او، نیروهای اطلاعات حکمی به او نشان ندادند و گفتند «سر و صدا نکن و خودت شرایط را بدتر نکن.»

به گفته خانم ناظمی، از آن جا که «ضابط پرونده‌های قبلی» او «وزارت اطلاعات بوده»، احتمالا افرادی که امروز مراجعه کرده بودند نیز از همان جا و یا «از اطلاعات سپاه» بوده‌اند.

پوران ناظمی توضیح داد: «زنگ خانه را زدند و از آیفون گفتند که برای پلمپ مغازه پایین خانه آمده‌اند. تا در را باز کردم، یورش آوردند و داخل خانه شدند و هر چه گفتم حکم نشان دهید، حکمی نشان ندادند و فقط گفتند: سر و صدا نکن و خودت شرایط را بدتر نکن.»

خانم ناظمی در ادامه رفتار ماموران در تفتیش خانه را «با بی‌قیدی و خشم و کینه خواند و گفت: «مجموعه کتاب‌های بی‌نظیر مرا خراب کردند و به هم زدند و بعد یک سری وسایل از جمله لپ‌تاپ چند مموری، یک کارتن کتاب یک سری سررسید و دست‌نوشته‌ها را با خود بردند. حتی داروهای مرا روی زمین ریختند و لگدمال کردند.»

او همچنین گفت: «دنبال گوشی من می‌گشتند، در حالی که همین هفته قبل آخرین گوشی‌ای را که توانستم تهیه کنم در تجمع هفته پیش گرفتند.»

خانم ناظمی تصریح کرد: «چه چیزی باعث شده این‌ها از طرف کسی مثل من احساس خطر بکنند؟ ما چند تجمع خشونت‌پرهیز در دفاع از حقوق بشر داشته‌ایم که سیاسی و در دشمنی با این‌ها هم نبوده. نمی‌دانم چه چیزی باعث ترس این‌ها شده است.»

پوران ناظمی در شرح آسیب‌دیدگی جسمی‌اش در تجمع هفته گذشته در مقابل سفارت پاکستان توضیح داد که دنده‌هایش چهارشنبه قبل در تجمع همبستگی با مهاجران افغانستانی در نتیجه خشونت ماموران شکست.

او همچنین گفت که امروز این قدر رفتارشان وحشیانه و خشن بود درست مثل همان رفتاری که اول انقلاب کمیته‌ای‌ها با مردم می‌کردند.

به گفته این فعال مدنی، در طول ۱۰ روز گذشته «با همین حالت» به خانه خانم ناهید شیرپیشه حمله کرده و گوشی او را برده بودند و «حرف‌های زننده‌ای» زده بودند.

او همچنین با اشاره به بازگشت این نیروها به «رفتار دهه شصت» مانند فحاشی، بی‌ادبی، و کنایه‌های زشت، گفت که هفته گذشته با خانم شیرپیشه و امروز با خود او رفتاری تحقیرآمیز داشتند.

او همچنین با اشاره به پرسش‌هایی که این نیروها مطرح می‌کردند و نشان می‌داد از جزئیات زندگی روزمره او خبر دارند، گفت که مشخص است «نیروهای سایبری‌شان مصاحبه‌های ما و لایوهایی را که می‌گیریم دنبال می‌کنند و می‌بینند.»

بنا بر گزارش‌ها، طی ۱۰ روز گذشته حمله به خانه‌های زنان فعال مدنی شدت گرفته است. از جمله نیروهای امنیتی به خانه ناهید شیرپیشه، مریم امیری، مریم رحمانی و سارا صحرانورد فرد، حمله کرده‌اند.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG