لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۵۱

حمله مأموران به مراسم چهلم نیکا شاکرمی؛ مادر نیکا: پرپر شدنت بذر آزادگی را شکوفا کرد


سخنرانی نسرین شاکرمی، مادر نیکا شاکرمی، در مراسم چهلم او، پنج‌شنبه ۵ آبان ۱۴۰۱
سخنرانی نسرین شاکرمی، مادر نیکا شاکرمی، در مراسم چهلم او، پنج‌شنبه ۵ آبان ۱۴۰۱

مادر نیکا شاکرمی در مراسم چهلم این نوجوان ۱۶ ساله جان‌باخته در جریان سرکوب اعتراضات سراسری گفت که وقتی می‌بیند کشته شدن دخترش «بذر پاک تفکر و آزادگی» را در دل دیگران شکوفا می‌کند، «شکرگزار» می‌شود.

نسرین شاکرمی، روز پنج‌شنبه در مراسم چهلم دخترش در آرامستان روستای حیات‌الغیب در لرستان، در سخنانی گفت: «نیکای من، غمگین‌ترین و شکسته‌ترینم برای رویاهای در خاک خفته‌ات. تا ابد در عذابم برای رنج‌هایت.»

او اضافه کرد: «اما دلبندم، وقتی می‌بینم با پرپر شدنت بذر پاک تفکر، آزادگی، شهامت و شرافت در دل عزیزانی دیگر شکوفا می‌شود، خوشحالم و شکرگزار.»

این مراسم با حمله نیروهای حکومتی به حاضران مواجه شد و مأموران به مردم شلیک کردند.

یک منبع آگاه در این باره به صدای آمریکا گفت، پس از سخنان مادر نیکا شاکرمی در مراسم و شعار دادن حاضران، مأموران حکومتی پل مواصلاتی جاده و آرامستان حیات‌الغیب را به قصد بازداشت حاضران بسته‌اند، اما با مقاومت مردم مواجه شده‌اند.

به گفته این منبع نزدیک به خانواده شاکرمی، مأموران حکومتی با شلیک تیر ساچمه‌ای عده‌ای از حاضران را زخمی کرده‌اند و جو به‌شدت امنیتی بوده است.

در این مراسم مردم از شهرهای کوهدشت، خرم‌آباد، ویسیان و معمولان حضور داشته‌اند و مردم علاوه بر هم‌خوانی ترانه «دایه دایه وقت جنگه»، شعارهایی از جمله «امسال سال خونه، سیدعلی سرنگونه» «نیکای ما رو بردن، جنازه‌ش رو آوردن»، «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنه‌ای» داده شده است.

به گفته این منبع آگاه، مأموران امنیتی گوشی شماری از حاضران را پس از مراسم توقیف کرده‌اند.

شماری از شرکت‌کنندگان در مراسم چهلم نیکا شاکرمی، پس از حمله مأموران، با پرتاب سنگ با آنها مقابله کردند.

حاضران در مراسم چهلم نیکا شاکرمی همچنین شعار «این همه لشکر آمده، به عشق نیکا آمده» و «آزادی آزادی آزادی» داده‌اند.

شماری از زنان شرکت‌کننده در این مراسم حجاب اجباری نیز خود را از سر درآورده‌اند.

معترضان در مراسم نیکا شاکرمی شعار دادند: «لرستان تا کردستان، جانم فدای ایران»

گزارش‌های تصویری حاکی از آن است که روز پنج‌شنبه پنجم آبان، معترضان در خرم‌آباد شعار می‌دهند: «نیکای ما رو بردن، جنازه‌ش رو آوردن» و «ما همه نیکا هستیم، بجنگ تا بجنگیم.»

پیشتر خانواده نیکا شاکرمی، مراسم چهلم او بعدازظهر پنج‌شنبه بر مزار او در آرامستان روستای حیات‌الغیب در لرستان برگزار شد.

هم‌زمان با برگزاری مراسم چهلم نیکا شاکرمی در لرستان، دانشجویان معترض در دانشگاه آزاد تهران نیز راهپیمایی کردند و شعار دادند: «نیکای ما رو بردن، جنازه‌ش رو آوردن.»

  • گزارش پژوهشی سی‌ان‌ان از کشته شدن نیکا شاکرمی

شبکه خبری سی‌ان‌ان در یک گزارش پژوهشی با تحلیل ۵۰ ویدئو و گفت‌وگو با شش شاهد، نوشت که نیکا شاکرمی چند ساعت پیش از آن که ناپدید شود، به دست پلیس تعقیب و سپس بازداشت شده است.

مقامات جمهوری اسلامی ادعا کرده‌اند که نیکا شاکرمی با پریدن از روی یک پشت‌بام خودکشی کرده است.

سی‌ان‌ان با انتشار تصاویری از اعتراضات ایران، نیکا شاکرمی را یکی از چهره‌های شاخص در اعتراضات معرفی می‌کند و با استناد به ویدئویی، می‌گوید او حین فرار از مأموران پشت یک ماشین قایم شده و می‌گوید «حرکت نکن! حرکت نکن!»

  • اعتراضات سراسری

دور جدید اعتراضات از ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است.

در جریان این دور اعتراضات که پس از مرگ تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه،‌ روحت شاد» داده شده است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.

* صدای آمریکا در حال حاضر نمی‌تواند صحت همه ویدیوها و گزارش‌ها را به طور مستقل تأیید کند.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG